FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Powerslave Lyrics
Quiz about Powerslave Lyrics

"Powerslave" Lyrics Trivia Quiz


How well do you know lyrics from Iron Maiden's "Powerslave"?

A multiple-choice quiz by Anton. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Iron Maiden

Author
Anton
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
289,142
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
906
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Dave_Murray (8/10), Guest 24 (10/10), Guest 76 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. From which song would you find the following lyrics? "To the tune of starving millions to make a better kind of gun..." Hint


Question 2 of 10
2. In what tune would you hear this line? "Driven south to the land of the snow and ice, to a place where nobody's been..." Hint


Question 3 of 10
3. "Green is the cat's eye that glows in this temple..." Which Iron Maiden song has this lyric? Hint


Question 4 of 10
4. "As a young boy chasing dragons with your wooden sword so mighty..." What song has this young boy in fantasy land? Hint


Question 5 of 10
5. In what song will you hear this? "Bandits at 8 o'clock move in behind us..." Hint


Question 6 of 10
6. "White flags shot to ribbons, the truce is black and burned..." From which song would you find the following lyrics? Hint


Question 7 of 10
7. Moving along, what tune is this one from? "When I was living this lie, fear was my game..." Hint


Question 8 of 10
8. "Kill for gain or shoot to maim..." In which song will you hear Bruce singing this line? Hint


Question 9 of 10
9. From which song would you find the following lyrics? "His shipmates cry against what he's done..." Hint


Question 10 of 10
10. And finally, if you heard "He'll tear you apart as soon as you start..." what song would you be listening to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 24 2024 : Dave_Murray: 8/10
Jan 19 2024 : Guest 24: 10/10
Jan 14 2024 : Guest 76: 10/10
Jan 09 2024 : Guest 172: 9/10
Dec 27 2023 : Guest 98: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which song would you find the following lyrics? "To the tune of starving millions to make a better kind of gun..."

Answer: 2 Minutes 2 Midnight

The single "2 Minutes 2 Midnight" was released on August 6th, 1984, and rose to number 11 on the UK Singles chart.
2. In what tune would you hear this line? "Driven south to the land of the snow and ice, to a place where nobody's been..."

Answer: Rime of the Ancient Mariner

Coming in at over 13 and a half minutes, "Rime of the Ancient Mariner" is the longest song Iron Maiden has recorded.
3. "Green is the cat's eye that glows in this temple..." Which Iron Maiden song has this lyric?

Answer: Powerslave

"Powerslave" is a chilling song telling the tale of an Egyptian pharaoh's demise.
4. "As a young boy chasing dragons with your wooden sword so mighty..." What song has this young boy in fantasy land?

Answer: Flash of the Blade

"Flash of the Blade" was inspired by singer Bruce Dickinson's love for fencing. It tells a story of a young boy wanting to avenge his family's death.
5. In what song will you hear this? "Bandits at 8 o'clock move in behind us..."

Answer: Aces High

"Aces High" was written by founding member, and bassist, Steve Harris.
6. "White flags shot to ribbons, the truce is black and burned..." From which song would you find the following lyrics?

Answer: Back in the Village

"Back in the Village" was based upon a British T.V. series titled "The Prisoner."
7. Moving along, what tune is this one from? "When I was living this lie, fear was my game..."

Answer: Powerslave

The title track makes reference to the Eye of Horus. Horus was the son of Osiris and Isis.
8. "Kill for gain or shoot to maim..." In which song will you hear Bruce singing this line?

Answer: 2 Minutes 2 Midnight

"2 Minutes 2 Midnight" has references to the Doomsday Clock, the symbolic clock used by the Bulletin of the Atomic Scientists.
9. From which song would you find the following lyrics? "His shipmates cry against what he's done..."

Answer: Rime of the Ancient Mariner

"Rime of the Ancient Mariner" was inspired by English poet Samuel Taylor Coleridge.
10. And finally, if you heard "He'll tear you apart as soon as you start..." what song would you be listening to?

Answer: The Duellists

Released in 1984, "Powerslave" rose all the way to #2 on the U.K. charts.
Source: Author Anton

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us