Quiz about Rock Diva Grace Slick
Quiz about Rock Diva Grace Slick

Rock Diva Grace Slick Trivia Quiz


Rock diva Grace Slick.

A multiple-choice quiz by Ophelia78. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Grace Slick

Author
Ophelia78
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
43,269
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
351
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Grace Barnett Wing (given name) was born October 30, 1939, in which city? Hint

Baltimore
Seattle
Los Angeles
Chicago

2. What was the name of Grace's first husband?

Answer: ( Two Words ... or just first name)
3. Grace Slick was the original lead singer for Jefferson Airplane?

True
False

4. Grace drove (and often raced) what type of car? Hint

Cobra
Corvette Stingray
Ferrari
Aston Martin

5. Grace had a one night stand with Mick Jagger?

True
False

6. What was the original name of Grace's daughter China?

Answer: (One Word)
7. What was David Crosby's nickname for Grace? Hint

Gracie
White Rabbit
Dragon Fly
The Chrome Nun

8. How many albums did Grace put out on her own as a solo artist? Hint

two
four
none
one

9. Grace's home of 17 years burned down in 1993?

Answer: (One Word)
10. According to Grace's biography, 'Somebody To Love', what did she say her favorite way of dying would be? Hint

peacefully in her sleep
explosion
airplane crash
drinking herself to death


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Grace Barnett Wing (given name) was born October 30, 1939, in which city?

Answer: Chicago

Grace was born to parents Ivan, an investment banker, and Virginia, who in the early 30's made a living as an actress and singer.
2. What was the name of Grace's first husband?

Answer: Jerry Slick

The two were married August 26, 1961. At the time, Jerry was a film student and later became a successful cinematographer. The union didn't last, there was no real passion between them.
3. Grace Slick was the original lead singer for Jefferson Airplane?

Answer: False

Grace was in a band called The Great Society before she replaced Signe Anderson as lead in Jefferson Airplane.
4. Grace drove (and often raced) what type of car?

Answer: Aston Martin

In May of 1971, Grace was involved in a near-fatal drunk driving accident. While drag racing on the Golden Gate Bridge, Grace lost control of her car and slammed into a retaining wall. Amazingly, she survived with only a serious concussion.
5. Grace had a one night stand with Mick Jagger?

Answer: False

It was actually Jim Morrison when their two bands were headlining together in Europe.
6. What was the original name of Grace's daughter China?

Answer: God

China was born on January 25, 1971.
7. What was David Crosby's nickname for Grace?

Answer: The Chrome Nun

8. How many albums did Grace put out on her own as a solo artist?

Answer: four

They were: 'Manhole'(1973), 'Dreams'(1980), 'Welcome to the Wrecking Ball'(1981), and 'Software'(1984)
9. Grace's home of 17 years burned down in 1993?

Answer: t

The fire was said to be started by careless county welders putting up a sign nearby.
10. According to Grace's biography, 'Somebody To Love', what did she say her favorite way of dying would be?

Answer: explosion

Probably the best book of rock and roll memoires I've ever read.
Source: Author Ophelia78

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Grace Slick Average
2. Grace Slick Tough
3. Statler Brothers Songs Average
4. Sloan Lyrics Average
5. Name The Sleater-Kinney Song Average
6. Suede's in Fashion Average
7. Collin Raye Hits Tough
8. Waxing Lyrical with Jonathan Richman Tough

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us