FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Three Dog Night  Lyrics
Quiz about Three Dog Night  Lyrics

Three Dog Night - Lyrics Trivia Quiz


As a teenager, I grew up listening to my brother's Three Dog Night albums. Some of those songs became my favourites. In this quiz, I'll give you some lyrics, and you give me the title of the song.

A multiple-choice quiz by spiritseeker. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Three Dog Night

Author
spiritseeker
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
274,394
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3011
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 50 (9/10), Guest 98 (10/10), pusdoc (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which song by Three Dog Night contains these lyrics?

"No is the saddest experience you'll ever know
Yes, it's the saddest experience you'll ever know"
Hint


Question 2 of 10
2. Can you give me the name of the Three Dog Night song which contains these lyrics?

"And now a child can understand
That this is the law of all the land
All the land"
Hint


Question 3 of 10
3. This another of my favourite Three Dog Night songs. Can you tell from these lyrics which song I mean?

"Especially people who care about strangers
Who care about evil and social injustice"
Hint


Question 4 of 10
4. Fill in the missing words to this line of lyrics to give me the title of the song by Three Dog Night.

"_______
________, hide your heart, girl"
Hint


Question 5 of 10
5. What upbeat Three Dog Night song contains these lyrics?

"You know I love the ladies
Love to have my fun
I'm a high night flier and a rainbow rider"
Hint


Question 6 of 10
6. Can you sing these lyrics in your head to figure out the name of this song by Three Dog Night?

"Well I never been to heaven
But I been to Oklahoma"
Hint


Question 7 of 10
7. Can you tell me which love song by Three Dog Night contains these lyrics?

"To underscore our love affair
With tenderness and feeling that we've come to know"
Hint


Question 8 of 10
8. Fill in the missing word to these lyrics to find the name of one of my favourite songs by Three Dog Night.

"How does your light shine
In the halls of __________ "
Hint


Question 9 of 10
9. These lyrics are from my very favourite Three Dog Night song. Which song is my favourite?

"April gave us springtime and the promise of the flowers
And the feeling that we both shared and the love that we called ours"
Hint


Question 10 of 10
10. Do you know which song by Three Dog Night contains these lyrics?

"Baby, I wish you'd help me escape
Help me get away"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : Guest 50: 9/10
Jun 19 2024 : Guest 98: 10/10
Jun 12 2024 : pusdoc: 7/10
Jun 10 2024 : Guest 71: 7/10
May 13 2024 : trialballoons: 7/10
May 10 2024 : Guest 24: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song by Three Dog Night contains these lyrics? "No is the saddest experience you'll ever know Yes, it's the saddest experience you'll ever know"

Answer: One

"One" was included on the album entitled "Three Dog Night", which was released in 1969. "One" reached number five on the Billboard Hot 100 chart, and was Three Dog Night's first gold record.

"One" was written by Harry Nilsson. Chuck Negron was the lead vocalist for the song.
2. Can you give me the name of the Three Dog Night song which contains these lyrics? "And now a child can understand That this is the law of all the land All the land"

Answer: Black and White

"Black and White" was included on the Three Dog Night album entitled
"Seven Separate Fools", which was released in 1972. "Black and White" reached number one on the Billboard Hot 100 chart.

"Black and White" was written by David I. Arkin and Earl Robinson. The song was inspired by the 1954 Supreme Court decision "Brown vs. Board of Education of Topeka", which banned racial segregation of public schools.

Danny Hutton was the lead vocalist for "Black and White".
3. This another of my favourite Three Dog Night songs. Can you tell from these lyrics which song I mean? "Especially people who care about strangers Who care about evil and social injustice"

Answer: Easy to be Hard

"Easy to be Hard" was included on two Three Dog Night Albums. The first was entitled "Suitable for Framing" and was released in 1969. The second was entitled "Golden Biscuits" and was released in 1971.

"Easy to be Hard" reached number four on the Billboard Hot 100 chart in 1969, and it was the second gold record for Three Dog Night.

Chuck Negron was the lead vocalist for "Easy to be Hard".
4. Fill in the missing words to this line of lyrics to give me the title of the song by Three Dog Night. "_______ ________, hide your heart, girl"

Answer: Eli's Coming

"Eli's Coming" was also included on two Three Dog Night Albums. The first was entitled "Suitable for Framing" and was released in 1969. The second was entitled "Golden Biscuits" and was released in 1971.

"Eli's Coming" reached number ten on the Billboard Hot 100 chart.

"Eli's Coming" was written by Laura Nyro. Cory Wells was the lead vocalist for the song.
5. What upbeat Three Dog Night song contains these lyrics? "You know I love the ladies Love to have my fun I'm a high night flier and a rainbow rider"

Answer: Joy to the World

"Joy to the World" was included on the Three Dog Night album entitled "Naturally", which was released in 1970. "Joy to the World" reached number one on the Billboard Hot 100 chart.

"Joy to the World" was written by Hoyt Axton. Chuck Negron was the lead vocalist for the song.
6. Can you sing these lyrics in your head to figure out the name of this song by Three Dog Night? "Well I never been to heaven But I been to Oklahoma"

Answer: Never Been to Spain

"Never Been to Spain" was included on the Three Dog Night album entitled "Harmony", which was released in 1971. "Never Been to Spain" reached number five on the Billboard Hot 100 chart.

Hoyt Axton wrote "Never Been to Spain". Cory Wells was the lead vocalist for the song.
7. Can you tell me which love song by Three Dog Night contains these lyrics? "To underscore our love affair With tenderness and feeling that we've come to know"

Answer: An Old Fashioned Love Song

"An Old Fashioned Love Song was included on the album entitled "Harmony", which was released in 1971. "An Old Fashioned Love Song" reached number four on the Billboard Hot 100 chart.

"An Old Fashioned Love Song" was written by Paul Williams. Chuck Negron was the lead vocalist for the song.
8. Fill in the missing word to these lyrics to find the name of one of my favourite songs by Three Dog Night. "How does your light shine In the halls of __________ "

Answer: Shambala

"Shambala" was included on the Three Dog Night album entitled "Cyan", which was released in 1973. "Shambala" reached number three on the Billboard Hot 100 chart.

"Shambala" was written by Daniel Moore. Cory Wells was the lead vocalist for the song.

One week before Three Dog Night's version of "Shambala" debuted on the Billboard Hot 100 chart, a version of the same song by B. W. Stevenson also debuted on the Billboard Hot 100 chart, only reaching number 66 on the chart.
9. These lyrics are from my very favourite Three Dog Night song. Which song is my favourite? "April gave us springtime and the promise of the flowers And the feeling that we both shared and the love that we called ours"

Answer: Pieces of April

"Pieces of April" was included on the Three Dog Night album entitled
"Seven Separate Fools", which was released in 1972. "Pieces of April" reached number nineteen on the Billboard Hot 100 chart.

"Pieces of April" was written by Dave Loggins. Chuck Negron was the lead vocalist for the song.
10. Do you know which song by Three Dog Night contains these lyrics? "Baby, I wish you'd help me escape Help me get away"

Answer: The Show Must Go On

"The Show Must Go On" was included on the Three Dog Night album entitled "Hard Labor", which was released in 1974. "The Show Must Go On" reached number four on the Billboard Hot 100 chart.

"The Show Must Go On" was written by Leo Sayer and David Courtney. Chuck Negron was the lead vocalist for the song.
Source: Author spiritseeker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us