Quiz about Westlife  The Original Five
Quiz about Westlife  The Original Five

Westlife - The Original Five Trivia Quiz


Westlife are one of Ireland's top boybands. Are you a fan?

A multiple-choice quiz by SionnachIrl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Westlife

Author
SionnachIrl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
311,898
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
840
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 124 (7/10), Guest 79 (4/10), Guest 82 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What are the first names of the original five members of the band? Hint

Shane, Brian, Micky, Mark and Kian
Shane, Nicky, Kian, Brian and Mark
Kian, Shane, Mark, John and Brian
Mark, Eamonn, Nicky, Mark and Kian

2. Which member of Westlife hosted the Cheerios Childline Concert in 2008? Hint

Mark
Shane
Nicky
Kian

3. Shane bought a Padraic Harrington shirt at an auction to raise money for St. Jude's Orphanage in Uganda. Do you now how much he paid for the shirt? Hint

1,290 euro
2,220
825 euro
1,100 euro

4. What was Westlife's first number one in the Irish charts? Hint

Flying Without Wings
Unbreakable
Uptown Girl
Swear It Again

5. In which country did Westlife's "The Love Tour" begin? Hint

South Africa
United Kingdom
Australia
Germany

6. One band member left the group in 2004. Do you know which one? Hint

Shane
Mark
Bryan
Nicky

7. What was the name of the band Mark, Kian and Shane were in prior to Westlife? Hint

C4U
PART
AWOL
IOYOU

8. Which member of the band won a Peter Marks VIP Style Award in March 2009? Hint

Mark
Kian
Shane
Nicky

9. Which Westlife hit was featured in the film "Pokemon 2000"? Hint

Fool Again
If I let You Go
Flying Without Wings
Swear it Again

10. Westlife were originally called "Westside" but the name was changed to "Westlife". Do you know why? Hint

The name was already taken by another band
Only three band members were from the west (of Ireland)
Too closely related to "Westside Story"
It sounded better


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the first names of the original five members of the band?

Answer: Shane, Nicky, Kian, Brian and Mark

The original members were Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan and Bryan McFadden. The boys come from Dublin and Sligo.
2. Which member of Westlife hosted the Cheerios Childline Concert in 2008?

Answer: Nicky

Nicky hosted the Cheerios Childline Concert at the O2 in Dublin on December 2008. The concert was the first ever staged at the O2 venue.
3. Shane bought a Padraic Harrington shirt at an auction to raise money for St. Jude's Orphanage in Uganda. Do you now how much he paid for the shirt?

Answer: 1,100 euro

The auction was staged at the Radisson Hotel and the shirt was auctioned for the St. Jude's Children's Orphanage in Uganda. Golfer Padriac Harrington won the Open and USPGA Championship at Oak Hills.
4. What was Westlife's first number one in the Irish charts?

Answer: Swear It Again

"Swear It Again" was their first number one and it went straight in to top of the charts. Since then they have been topping the charts time and time again including all the above songs.
5. In which country did Westlife's "The Love Tour" begin?

Answer: Australia

"The Love Tour" began in Perth, Australia in 2007 and went on to play in four other Australian cities before moving on to perform in various venues throughout South Africa and United Kingdom.
6. One band member left the group in 2004. Do you know which one?

Answer: Bryan

Bryan McFadden left the group in March 2004 and went on to follow a solo career. He co-wrote the song "If My World Stopped Turning" and was sung by Chris Doran as Ireland's entry in the "Eurovision Song Contest" 2004.
7. What was the name of the band Mark, Kian and Shane were in prior to Westlife?

Answer: IOYOU

IOYOU was a six member band but only the three members were joined Nicky and Bryan to become Westlife. The band was signed on by Simon Cowell and managed by Louie Walsh in 1998. Since then the band has won several awards including "Best Irish Pop Act" at the annual Ireland Meteor Awards and ITV "Record of the Year" award in the UK.
8. Which member of the band won a Peter Marks VIP Style Award in March 2009?

Answer: Nicky

The Peter Marks VIP Style Awards were held at the Shelbourne Hotel, Dublin where Nicky walked away with the award for Most Stylish Man.
9. Which Westlife hit was featured in the film "Pokemon 2000"?

Answer: Flying Without Wings

"Pokemon 2000" was released in Japan in 1999 and released in the United States in 2000. "Flying Without Wings" was the last song played during the credits.
10. Westlife were originally called "Westside" but the name was changed to "Westlife". Do you know why?

Answer: The name was already taken by another band

The group was formed on July 1998 and was at first named Westside but as the name was already taken by another band, it was changed to Westlife.
Source: Author SionnachIrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 124: 7/10
Jan 23 2023 : Guest 79: 4/10
Jan 16 2023 : Guest 82: 7/10
Dec 23 2022 : Guest 86: 6/10
Dec 14 2022 : Guest 197: 5/10
Dec 03 2022 : Guest 84: 2/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Westlifes Uptown Girl Average
2. Westlife - Fill The Lyric! Average
3. Westlife Lyrics Average
4. Westlife Average
5. Finish The Westlife Lyric Average
6. Westlife Lyric Quiz Very Easy
7. Face To Face With Westlife Songs Average
8. Westlife Videos Very Difficult
9. Westlife UK Chart Positions! Easier
10. Westlife Lyrics! Average
11. General Westlife Quiz Tough
12. Luck Of The Irish Tough

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us