Quiz about Westlife Videos
Quiz about Westlife Videos

Westlife Videos Trivia Quiz


This is my quiz about Westlife's video clips. The questions are mostly in chronological order- there is one question about every clip (Except "Mandy" and "Seasons in the Sun" because I couldn't fit them). ENJOY!

A multiple-choice quiz by chooken. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Westlife

Author
chooken
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
163,020
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
8 / 20
Plays
1629
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 37 (4/20), Guest 82 (8/20), Guest 197 (4/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When Nicky flicks Shane's ear during the "Swear It Again Video", who is performing on the stage? Hint

Kian
No-one
Mark
Bryan

2. In the US clip for "Swear It Again", they're at the car wash having a water-fight and Shane tips a bucket of water over someone. Who is it? Hint

Kian
Mark
Nicky
Bryan

3. In the clip for "If I Let You Go", how many of the boys are wearing necklaces? Hint

3
none
1
2

4. What is Kian wearing in "Flying Without Wings" when they're all wearing white? Hint

Floor-length jacket
Turtleneck
Button-down shirt
Plain T-shirt

5. In "I Have A Dream", Kian steals something off a little girl during the last chorus. What is it? Hint

Ball
Hat
Toy robot
Teddy bear

6. In the clip for "Fool Again", Nicky gives Shane a big hug. Who is standing on Nicky's right while this is happening? Hint

Bryan
Kian
Mark and Kian
Bryan and Mark

7. In "My Love", there is a clock behind the lads when they're at the train station. What time does it read? Hint

10:15
1:50
10:10
2:30

8. In "What Makes A Man", which of these things cannot be seen behind Kian when he's inside playing with the medicine balls? Hint

Guitar
Photoframe
Stereo
Vase

9. In "Uptown Girl", which button does the uptown boy press on the jukebox when selecting the song? Hint

D
E
C
F

10. When the lads are messing about in "When You're Looking Like That", one of them has a play on the drums. Who is it? Hint

Nicky
Mark
Bryan
Shane

11. In "I Lay My Love On You", Kian dives into the pool, then we are shown a couple of shots of the others, then Kian climbing out of the pool. Who is seen in the shots between Kian diving and Kian climbing out of the pool? Hint

Shane and Bryan
Nicky and Shane
Bryan and Nicky
Nicky and Mark

12. In the clip for "Queen Of My Heart", Mark is seen sitting on a glowing cube. What colour is the cube? Hint

Red
Blue
Purple
Green

13. In "World Of Our Own", the lads arrive in a big Hummer Jeep pursued by the police. What does the number plate of the Jeep say? Hint

34LRV
LIFE5
93RPP
783HI

14. There was a US clip made for "World Of Our Own". In this clip, what does Shane's shirt say?

Answer: (2 Words)
15. In "Bop Bop Baby", Shane gets to ride a horse. What colour is the blanket under his horse's saddle? Hint

Yellow with blue fringe
Red with yellow fringe
Blue with yellow fringe
Yellow with red fringe

16. In "Unbreakable", what side is the girl's nose-ring on?

Answer: (left or right)
17. In the clip for "Tonight", there is a couch that the boys take turns sitting on. Behind it, there is a blue neon sign with pink writing. What does it say? Hint

Tonight
Drinks
Tattoo
Westlife

18. In "Miss You Nights", what is the last thing we see the girl doing? Hint

Playing with her necklace
Putting a vase back together
Breaking a glass
Laying on her bed

19. In "Hey Whatever", a few people are seen holding or playing a guitar. Who is the last person seen with the guitar? Hint

Shane
Bryan
Kian
Mark

20. In "Angel", how many times do we see Kian playing the piano? Hint

2
3
4
1


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Nicky flicks Shane's ear during the "Swear It Again Video", who is performing on the stage?

Answer: Bryan

I love the confused look on Shane's face when he realises what Nicky's doing. Meanwhile, Kian's laughing himself stupid and Mark's just ignoring them and watching Bryan.
2. In the US clip for "Swear It Again", they're at the car wash having a water-fight and Shane tips a bucket of water over someone. Who is it?

Answer: Mark

They made this clip because they thought it would be more suitable for the American market. It didn't really work, but we were left with a video clip that (in my opinion) is so bad it's actually funny.
3. In the clip for "If I Let You Go", how many of the boys are wearing necklaces?

Answer: 2

It's Bryan and Kian who are wearing necklaces. This clip is pretty cool if you didn't mind looking at cute guys with see-through shirts playing about in the water. :-)
4. What is Kian wearing in "Flying Without Wings" when they're all wearing white?

Answer: Button-down shirt

I love this song. I like the way that all their eyes look so much bluer than normal. (Except Shane because his eyes are brown.)
5. In "I Have A Dream", Kian steals something off a little girl during the last chorus. What is it?

Answer: Hat

This is a cover of the old ABBA song. It's a great clip with the boys lighting everthing up and making all the kids happy by giving them toys and stuff.
6. In the clip for "Fool Again", Nicky gives Shane a big hug. Who is standing on Nicky's right while this is happening?

Answer: Bryan

I like this bit. It's a great clip too and was their fifth number one. It was shot in Mexico.
7. In "My Love", there is a clock behind the lads when they're at the train station. What time does it read?

Answer: 10:10

In this clip Bryan nudges Shane when they're walking along the beach and says something to him. According to the boys, they're talking about the weather.
8. In "What Makes A Man", which of these things cannot be seen behind Kian when he's inside playing with the medicine balls?

Answer: Photoframe

This was the very first Westlife single that did not make #1. It made #2 and was beaten by Bob the Builder. I love the bit when Nicky arrives on the motorbike and takes his helmet off.
9. In "Uptown Girl", which button does the uptown boy press on the jukebox when selecting the song?

Answer: D

Their first choice is Bob the Builder, but they don't have it. This is a little in-joke because Bob the Builder beat Westlife for Christmas #1. This clip was done for Comic Relief and features a cameo from Claudia Schiffer.
10. When the lads are messing about in "When You're Looking Like That", one of them has a play on the drums. Who is it?

Answer: Shane

It's Shane on the drums and Nicky watching him. This song was never released as a single in the UK but it was released in other countries and shown on TV in the UK. This clip is great because it shows them dancing around in a studio and scenes from tours and signings and stuff.
11. In "I Lay My Love On You", Kian dives into the pool, then we are shown a couple of shots of the others, then Kian climbing out of the pool. Who is seen in the shots between Kian diving and Kian climbing out of the pool?

Answer: Nicky and Shane

Nicky is shown chatting on his phone and Shane is shown messing about with an exercise belt in the gym. This song was also not released in the UK and features scenes from their time in Singapore.
12. In the clip for "Queen Of My Heart", Mark is seen sitting on a glowing cube. What colour is the cube?

Answer: Purple

This is the clip where Nicky decided to shave his head for no apparent reason. The other boys say they have no idea why he decided to do it.
13. In "World Of Our Own", the lads arrive in a big Hummer Jeep pursued by the police. What does the number plate of the Jeep say?

Answer: 93RPP

This is a good clip. I love Nicky's cane and hat and gloves, they look so cool. This was another #1 for the Westlife boys and is a great uptempo song.
14. There was a US clip made for "World Of Our Own". In this clip, what does Shane's shirt say?

Answer: Morley Meadowlarks

This clip was made to attract more attention from the American market. The lads have said a few times that they really like this clip because they're dressed more casually. They wanted it to be more realistic so there's footage of them out partying and drinking with their mates.
15. In "Bop Bop Baby", Shane gets to ride a horse. What colour is the blanket under his horse's saddle?

Answer: Red with yellow fringe

This was the first self-written song that Westlife released and was written by Shane and Bryan. In this clip, they become musketeers and have to save a beautiful maiden from the evil Duke Vincent.
16. In "Unbreakable", what side is the girl's nose-ring on?

Answer: left

This clip was so sad. It was shot at Universal studios in the US. In the 'making of', Nicky was pretty chuffed because he and Kian had nicked a golf buggy and were driving around meeting celebrities.
17. In the clip for "Tonight", there is a couch that the boys take turns sitting on. Behind it, there is a blue neon sign with pink writing. What does it say?

Answer: Tattoo

This was the clip where Mark dyed his hair blonde. I hated it when I fist saw it but it kinda grew on me. Thank God he changed it back though. This song made it to #3 on the UK charts.
18. In "Miss You Nights", what is the last thing we see the girl doing?

Answer: Breaking a glass

All these things happened, but the glass shattering was the last of them. This is an old Cliff Richards song that appeared on the 'Greatest Hits' album. This is a really really weird clip.
19. In "Hey Whatever", a few people are seen holding or playing a guitar. Who is the last person seen with the guitar?

Answer: Kian

This clip was really fun and was the first song they released off their fifth album, 'Turnaround'. It made it to #4 in the UK.
20. In "Angel", how many times do we see Kian playing the piano?

Answer: 3

You see him twice near the beginning and once near the end. This song was never actually released as a single but a clip was made anyway. It's a cover of the Sarah MacLachlan song.
Source: Author chooken

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 28 2022 : Guest 37: 4/20
Dec 20 2022 : Guest 82: 8/20
Dec 14 2022 : Guest 197: 4/20

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Westlife - Fill The Lyric! Average
2. Westlife Lyric Quiz Very Easy
3. Finish The Westlife Lyric Average
4. Westlife Lyrics 1 Average
5. Westlifes Uptown Girl Average
6. Westlife Lyrics! Average
7. Westlife UK Chart Positions! Easier
8. Lyrics From Westlife Songs Tough
9. Westlife Average
10. Westlife Lyrics Average
11. Westlife's Third Album Lyrics! Average
12. Westlife Rock Average

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us