FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about English Monarchs
Quiz about English Monarchs

English Monarchs Quiz Challenge - How Much Do You Know? | Royalty & Monarchs


For the first 5 questions, place the Monarchs in the correct order they reigned. For the second 5 question, choose the year all three Monarchs reigned.

A multiple-choice quiz by awkins. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Royalty & Monarchs
  8. »
  9. King and Queen Mix

Author
awkins
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
25,605
Updated
Jun 11 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2626
- -
Question 1 of 10
1. Which is the correct order? Hint


Question 2 of 10
2. Which is the correct order? Hint


Question 3 of 10
3. Which is the correct order? Hint


Question 4 of 10
4. Which is the correct order? Hint


Question 5 of 10
5. Which is the correct order? Hint


Question 6 of 10
6. In what year did Aethelred the Unready, Edmund Ironside and Canute the Great all reign? Hint


Question 7 of 10
7. In what year did George V, Edward VIII and George VI all reign? Hint


Question 8 of 10
8. In what year did Edward IV, Edward V and Richard III all reign? Hint


Question 9 of 10
9. In what year did Edward VI, Lady Jane Grey, and Mary I (Tudor) all reign? Hint


Question 10 of 10
10. In what year did Edward the Confessor, Harold II and William the Conqueror all reign? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is the correct order?

Answer: Alfred the Great, Aethelred the Unready, Canute the Great and Edward the Confessor

871-899, 978-1016, 1016-1035 and 1042-1066.
2. Which is the correct order?

Answer: William I (The Conqueror), James I, Charles I and Mary II

They reigned as follows: 1066-1087, 1603-1625, 1625-1649 and 1689-1694. (William III lived and reigned till 1702).
3. Which is the correct order?

Answer: Stephen, Henry II (Curtmantle), Edward I (Longshanks) and Anne

1135-1154, 1154-1189, 1272-1307 and 1702-1714.
4. Which is the correct order?

Answer: Harold II, William II (Rufus), Charles II and James II

1066, 1087-1100, 1660-1685 and 1685-1688.
5. Which is the correct order?

Answer: Henry II (Curtmantle), Edward II, George II and Elizabeth II

6. In what year did Aethelred the Unready, Edmund Ironside and Canute the Great all reign?

Answer: 1016

7. In what year did George V, Edward VIII and George VI all reign?

Answer: 1936

8. In what year did Edward IV, Edward V and Richard III all reign?

Answer: 1483

Three monarchs in one year was a record for England previously matched only in 1066. (It was matched again in 1936).
9. In what year did Edward VI, Lady Jane Grey, and Mary I (Tudor) all reign?

Answer: 1553

10. In what year did Edward the Confessor, Harold II and William the Conqueror all reign?

Answer: 1066

Source: Author awkins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us