FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Queens of England
Quiz about Queens of England

Queens of England Trivia Quiz


This is a quiz on the Queens of England. Some were powerful, some were not.

A matching quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Royalty & Monarchs
  8. »
  9. King and Queen Mix

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
394,407
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
469
Last 3 plays: Guest 65 (1/10), Guest 136 (2/10), PosterMeerkat (8/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. William I  
  Charlotte of Mecklenburg-Strelitz
2. James I  
  Adelaide of Saxe-Meiningen
3. George VI  
  Catherine of Aragon
4. Henry VII  
  Elizabeth of York
5. George III   
  Matilda of Flanders
6. Edward VII  
  Anne of Denmark
7. William III  
  Alexandra of Denmark
8. Charles II  
  Mary II of England
9. Henry VIII  
  Elizabeth Bowes-Lyon
10. William IV  
  Catherine of Braganza





Select each answer

1. William I
2. James I
3. George VI
4. Henry VII
5. George III
6. Edward VII
7. William III
8. Charles II
9. Henry VIII
10. William IV

Most Recent Scores
Jul 14 2024 : Guest 65: 1/10
Jul 14 2024 : Guest 136: 2/10
Jul 14 2024 : PosterMeerkat: 8/10
Jul 02 2024 : Guest 87: 10/10
Jun 29 2024 : Guest 173: 4/10
Jun 24 2024 : Guest 51: 10/10
Jun 23 2024 : Guest 174: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 24: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. William I

Answer: Matilda of Flanders

William I and Matilda were happily married and had ten children. She was sometimes Regent of his realms during his absence at war. Matilda died in 1083 and William died four years later in 1087.
2. James I

Answer: Anne of Denmark

The marriage of James I and Anne of Denmark resulted in three children who survived infancy. The marriage was happy at first but ended in separation. She was a patron of the arts and somewhat cosmopolitan.
3. George VI

Answer: Elizabeth Bowes-Lyon

George VI and Elizabeth Bowes-Lyon had two daughters, Elizabeth and Margaret. They had a very happy marriage. She was a very popular English figure first as the Queen and then as the Queen-Mother.
4. Henry VII

Answer: Elizabeth of York

Henry VII and Elizabeth of York had four living children Henry VIII, Arthur, Mary, and Margaret. The marriage seems to have been happy. Her children became rulers of England, France and Scotland.
5. George III

Answer: Charlotte of Mecklenburg-Strelitz

George III and Charlotte of Mecklenburg-Strelitz had 15 children. This queen dealt with her husband's mental and physical illness which became permanent in his older age. She was a patron of Mozart, Bach and Handel.
6. Edward VII

Answer: Alexandra of Denmark

Edward VII and Alexandra of Denmark had seven children. Their marriage was happy and very active. She did not become queen until she was 58. She devoted her later life to charitable causes.
7. William III

Answer: Mary II of England

The co-regency of these two was called William and Mary. They had no children but were married for many years. Their marriage was marred by Williams affairs and possible illegitimate children. Upon her death William descended into depression for the rest of his life.
8. Charles II

Answer: Catherine of Braganza

The wife of Charles II, Catherine of Braganza was an unpopular queen mostly because she was Catholic. She is credited with introduction of the British to tea-drinking. She had no children and suffered bouts of mental illness.
9. Henry VIII

Answer: Catherine of Aragon

Catherine of Aragon was the first wife of King Henry VIII. She was previously Princess of Wales as the wife of Henry's elder brother Arthur who passed away at 15. Henry VIII had this marriage annulled because of her previous marriage to his brother and the fact that she gave him no sons.
10. William IV

Answer: Adelaide of Saxe-Meiningen

William IV and Adelaide of Saxe-Meiningen had no surviving children. Adelaide was beloved by the British people for her piety, modesty and her charity. Adelaide, the capital city of South Australia, is named after her.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us