Quiz about Royal Mistresses
Quiz about Royal Mistresses

Royal Mistresses Trivia Quiz


*Queen Victoria just loved to epitomize 'middle-class values', but here is a multiple choice quiz about the extra marital exploits of the British monarchy over the years. I give you the name of the mistress, you give me the name of the roving royal.

A multiple-choice quiz by Supersal1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Royalty & Monarchs
  8. »
  9. King and Queen Mix

Author
Supersal1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
137,907
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1271
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Lucy Walters? Hint

Charles II
William III
James I
Edward IV

2. Jane Shore? Hint

Edward V
Edward III
Edward IV
Edward II

3. Barbara Villiers? Hint

James I
George IV
Charles II
William IV

4. Lily Langtry? Hint

Edward VII
Edward VIII
Charles II
James II

5. Rosamund Clifford? Hint

William II
Henry I
Henry II
Stephen

6. Dorothy Jordan? Hint

William IV
Charles II
James II
James I

7. Charlotte Sophie Kielmansegge? Hint

George II
George I
William III
James II

8. Alice Perrers? Hint

Henry VII
Edward I
Edward III
Henry V

9. Elizabeth Blount? Hint

James I
Edward I
Henry VIII
Henry VII

10. Elizabeth Villiers? Hint

Charles II
William III
George IV
James II


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lucy Walters?

Answer: Charles II

Mother of James Duke of Monmouth, he of the ill-fated rebellion.
2. Jane Shore?

Answer: Edward IV

History buffs will know that Edward V is unlikely to be the answer to any of these questions as he was one of the ill-fated 'Princes in the Tower' and didn't get the chance to marry, much less play away.
3. Barbara Villiers?

Answer: Charles II

It wouldn't be too difficult to produce 10 questions about Charles II and his various mistresses!
4. Lily Langtry?

Answer: Edward VII

I doubt that his mother, Queen Victoria, was amused!
5. Rosamund Clifford?

Answer: Henry II

Legend has it that she was poisoned by Henry's Queen, the formidable Eleanor of Aquitaine.
6. Dorothy Jordan?

Answer: William IV

Dorothy was an actress and bore William ten children. However, when William moved one step closer to the throne with the death of his niece, he quietly dropped poor Dorothy - what a cad!
7. Charlotte Sophie Kielmansegge?

Answer: George I

Charlotte was short and fat. King George I had another main mistress, Ehrengard Melusina von Schulenberg, who was tall and thin. The English public promptly dubbed them 'The Elephant and the Maypole'.
8. Alice Perrers?

Answer: Edward III

Edward rather ruined his chivalrous image by taking up with the avaracious Alice in his dotage.
9. Elizabeth Blount?

Answer: Henry VIII

Strangely, Henry felt no need to marry Elizabeth and so she kept her head on her shoulders.
10. Elizabeth Villiers?

Answer: William III

Also known as 'Squint-eyed Betty', though presumably not by William!
Source: Author Supersal1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 11 2023 : Guest 77: 9/10
Dec 31 2022 : Guest 174: 10/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us