Quiz about Famous People and Their Pets
Quiz about Famous People and Their Pets

Famous People and Their Pets Trivia Quiz


We all know that Michael Jackson has a wonderful menagerie of animals, but others before him also had their favourite pets. Can you match pet and person?

A multiple-choice quiz by kittyconner. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. People's Pets

Author
kittyconner
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
96,127
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
818
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Lord Byron? Hint

Gorilla
Bear
Kangaroo
Panda

2. Florence Nightingale? Hint

Linnet
Owl
Parrot
Canary

3. George Orwell? Hint

All of them
Gerbil
Goat
Rabbit

4. Edward Lear? Hint

Dog
Cat
Hamster
Tortoise

5. Robert Burns? Hint

Ewe
Ram
Hare
Horse

6. Sir Ralph Richardson? Hint

All of them
Ferret
Parrot
Mouse

7. Alfred Lord Tennyson? Hint

Bull
Cow
Pony
Pig

8. Lord Baden Powell? Hint

Okapi
Gazelle
Shrew
Hyrax

9. Henrik Ibsen? Hint

Scorpion
Spider
Earwig
Beetle

10. Robert Louis Stevenson? Hint

Horse
Donkey
Llama
Zebra


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lord Byron?

Answer: Bear

When Lord Byron went to Cambridge, he was told dogs were not allowed, so he kept a bear instead!
2. Florence Nightingale?

Answer: Owl

She kept the owl in her pocket even during the Crimean War.
3. George Orwell?

Answer: Goat

The goat's name was Muriel.
4. Edward Lear?

Answer: Cat

The cat's name, of course, was Foss and when Edward Lear moved to Italy, he had the new house built as a replica of his old home so Foss would not be disorientated.
5. Robert Burns?

Answer: Ewe

'Poor Mailie' was the ewe's name and Robert Burns wrote two poems in her honour, one was written after her death and entitled 'Poor Mailie's Elergy.'
6. Sir Ralph Richardson?

Answer: All of them

Even in his 70s, Sir Ralph would ride his motorcycle with Jose on his shoulder and he often took his ferret and mouse to the theatre with him.
7. Alfred Lord Tennyson?

Answer: Pony

His pony was both pet and a working animal for the poet's wife was confined to a wheelchair and the pony would often be used to pull her along.
8. Lord Baden Powell?

Answer: Hyrax

A hyrax is a small furry herbivore native to Africa (I didn't know either until I looked it up).
9. Henrik Ibsen?

Answer: Scorpion

Apparently he kept the scorpion on his desk while he worked.
10. Robert Louis Stevenson?

Answer: Donkey

The donkey had the name Modestine.
Source: Author kittyconner

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 04 2023 : Guest 121: 2/10
Dec 01 2022 : Hayes1953: 4/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us