Quiz about Pets of the Rich and Famous
Quiz about Pets of the Rich and Famous

Pets of the Rich and Famous Trivia Quiz


See how much you know about famous people and their pets.

A multiple-choice quiz by catamount. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. People's Pets

Author
catamount
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
210,016
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
679
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Queen Elizabeth II of England is known for her love of corgis. Which 18th century king was known for his love of greyhounds? Hint

Napoleon I of France
George II of England
Frederick II of Prussia
Nicholas II of Russia

2. Which famous novelist had pets by the names of Apollinaris, Beelzebub, Blatherskite and Zoroaster? Hint

Charles Dickens
George Eliot
Jane Austen
Mark Twain

3. Who was the first US president to bring a cat to live in the White House? Hint

George Washington
Theodore Roosevelt
Calvin Coolidge
Abraham Lincoln

4. This famous woman shared her home with 60 Persian cats (among them Bismarck and Disraeli). Hint

Emily Carr
Queen Victoria
Florence Nightingale
Charlotte Bronte

5. Which famous scientist is credited with inventing the cat door?

Answer: (One word; last name only - think of apples)
6. This poet owned a succession of Great Danes, all with the same name "Bounce". He also included them in his poetry. Hint

George Lord Byron
Alexander Pope
Samuel Taylor Coleridge
John Keats

7. True or false: Sigmund Freud used his chow Jo-Fi in psychotherapy.

True
False

8. "Snoopy", the famous cartoon dog, was based on a dog Charles M. Schultz owned when he was a child. What was the dog's name? Hint

Snoopy
Schroeder
Linus
Spike

9. True or false: Beatrix Potter creations "Peter Rabbit" and "Benjamin Bunny" are based on pets she used to own.

True
False

10. George Bernard Shaw was not overly fond of pets. What kind of animal did he - briefly - own, after it had been given to him by a friend? Hint

Bird
Goldfish
Turtle
Cat


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Queen Elizabeth II of England is known for her love of corgis. Which 18th century king was known for his love of greyhounds?

Answer: Frederick II of Prussia

Frederick II, also known as Frederick the Great, kept dozens of greyhounds at his summer castle of Sans Souci. He had eleven white marble tombs erected for his favourites and wanted to be buried with them, as well as with a favourite horse. Frederick is reported to have addressed his dogs much more politely than his servants.
2. Which famous novelist had pets by the names of Apollinaris, Beelzebub, Blatherskite and Zoroaster?

Answer: Mark Twain

After reading "Tom Sawyer" one might think Twain only had use for dead cats, but in reality he loved cats and shared his house with many of them. He said: "If man could be crossed with the cat, it would improve the man but deteriorate the cat." He deliberately chose unusual names to teach his children to pronounce difficult words. Twain also loved dogs and said about them: "Heaven goes by favour. If it went by merit, you would stay out and your dog would go in."
3. Who was the first US president to bring a cat to live in the White House?

Answer: Abraham Lincoln

All of these presidents were cat lovers, but Lincoln was the first to bring a cat (actually three kittens) to live at the White House. They shared the residence with two goats who had to live at the White House because they were chewing up the flowers in the garden.
4. This famous woman shared her home with 60 Persian cats (among them Bismarck and Disraeli).

Answer: Florence Nightingale

She also carried a pet owl around in her pocket.
5. Which famous scientist is credited with inventing the cat door?

Answer: Newton

Apparently he did so at his house in Woolsthorpe, for the convenience of his pet cats.
6. This poet owned a succession of Great Danes, all with the same name "Bounce". He also included them in his poetry.

Answer: Alexander Pope

"Bounce to Fop. An Heroick Epistle from a Dog at Twickenham to a Dog at Court", a satirical condemnation of the nobility, was written in 1763.
7. True or false: Sigmund Freud used his chow Jo-Fi in psychotherapy.

Answer: True

The dog was always in the room with Freud during his analysis sessions. If a patient was calm, Jo-Fi would lie close, but when the patient was tense, the dog would settle down in the far corner of the room. Freud also believed the dog's presence helped patients calm down.

In addition the chow served as an unobtrusive alarm clock: at the end of each session, he would stand up and stretch.
8. "Snoopy", the famous cartoon dog, was based on a dog Charles M. Schultz owned when he was a child. What was the dog's name?

Answer: Spike

Spike was given to the family in 1934, when Charles was 12. His first published drawing in 1937 featured Spike as a dog who ate razor blades, nails, balls and other strange items. In 1975, 25 years after "Peanuts" first appeared, Schultz introduced a dog with the name of Spike, Snoopy's long lost brother.
9. True or false: Beatrix Potter creations "Peter Rabbit" and "Benjamin Bunny" are based on pets she used to own.

Answer: True

Beatrix Potter had two rabbits she used to walk on a leash, named Peter Piper and Benjamin Bouncer. She also kept dogs, cats, frogs, lizards, pigs, and hedgehogs. She started this menagerie as a child, and every summer, when the family went to Scotland, all the animals were stowed in boxes and travelled along.
10. George Bernard Shaw was not overly fond of pets. What kind of animal did he - briefly - own, after it had been given to him by a friend?

Answer: Bird

His reply to his friend Francis Collison was: "I am a vegetarian, and can't eat it...". He finally gave it to the gardener's wife, because "...I shall then hear it only when I walk in the garden, and at every trill I shall curse the name of F. Collison."
Source: Author catamount

This quiz was reviewed by FunTrivia editor fringe before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us