Quiz about Famous People and Their Beloved Cats
Quiz about Famous People and Their Beloved Cats

Famous People and Their Beloved Cats Quiz


Cats have been loved through the history of man. Let's see if you can find the very famous owners of these special felines. Meow and Purrrrr (this means good luck!).

A multiple-choice quiz by tigey. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. People's Pets

Author
tigey
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
262,058
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1566
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: coltpython (5/10), emmal2000uk (2/10), Hayes1953 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who owned the famous "Socks"? Hint

The Nixons
The Clintons
The Eisenhowers
The Reagans

2. "Caterina" (sometimes spelled "Cattarina") was a tortoise-shell cat that belonged to an impoverished writer. "Caterina" was a loyal and devoted pet particularly to the writer's dying wife, Virginia. Who was this writer? Hint

Alexander Dumas
Sir Walter Scott
Edgar Allan Poe
Theodore Roosevelt

3. There was a kitten, a California kittie, named "Marcus" who had been a gift from a very famous actress with violet eyes. The fortunate recipient of "Marcus" was also extremely famous in Hollywood. It was too bad that he loved fast cars as well as "Marcus". Who was the owner of "Marcus"? Hint

Sal Mineo
James Dean
Robert Conrad
Lawence Montaigne

4. A cat by the name of "Misty Malarky Ying Yang" belonged to a very special lady in the White House. What is the name of this special lady? Hint

Eleanor Roosevelt
Nancy Reagan
Amy Carter
Chelsea Clinton

5. "Jock's" owner didn't own this ginger colored feline for very long, but after directing a mighty country through war, he was content to be at peace with "Jock" whom he loved very much. At tea time, "Jock" was served a warm saucer of milk as he really didn't care for tea as his owner did. Who was "Jock's" famous owner? Hint

Prince Phillip
Winston Churchill
Margaret Thatcher
Neville Chamberlain

6. The Easter season was not at all kind to this presidential cat lover. His favorite feline friend was named "Tabby". A rather common name for such an aristocratic animal, but he was nevertheless greatly loved by his owner. Who was the owner of "Tabby"? Hint

Abraham Lincoln
Calvin Coolidge
Thomas Jefferson
Andrew Jackson

7. We wonder if this famous lady adopted any felines during her stay in Crimea. We do know that in her later life she had a large Persian by the name of "Bismark". Who was this famous lady who owned "Bismark"? Hint

Eleanor Roosevelt
Dorothy Dix
Florence Nightingale
Clara Barton

8. "Slippers" seems too quiet a name for a cat whose owner charged up hills. Who was the owner of "Slippers"? Hint

General George Patton
Theodore Roosevelt
General Dwight Eisenhower
Andrew Jackson

9. This giant tom cat was named "Hinse", and lived in the first quarter of the nineteenth century. His "staff member" was a Scottish novelist and poet that loved both canines and felines. What is the name of the Scottish novelist? Hint

Sir George Gilbert
Sir Walter Scott
Captain James Cook
Sir Walter Raleigh

10. "White Heather" had the run of the castle and was the very favorite of this Queen in her later life. What is the name of the Queen? Hint

Queen Elizabeth II
Queen Victoria
Queen Beatrix
Mary, Queen of Scots


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who owned the famous "Socks"?

Answer: The Clintons

"Socks" was an abandoned kitten and was found under Chelsea's piano teacher's front porch. He became one of the most famous presidential cats of all time. "Socks" received fan mail by the bag-load at the White House and even had books written about him. "Socks" did made a serious mistake though.

When the chocolate lab by the name of "Buddy" came to live with the Clinton household, "Socks" made it clear that he would allow no intruders of the canine persuasion. Things only got worse and when the Clintons left the White House they gave "Socks" to the president's secretary, Betty Curry.
2. "Caterina" (sometimes spelled "Cattarina") was a tortoise-shell cat that belonged to an impoverished writer. "Caterina" was a loyal and devoted pet particularly to the writer's dying wife, Virginia. Who was this writer?

Answer: Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe's wife was dying of consumption (tuberculosis) in the cold and damp of winter. They could afford no heating in their home. "Caterina" took it upon herself to keep Virginia warm and she was totally devoted to her job of tending to her sick friend. Poe was extremely impressed and named "Caterina" as Virginia's official nurse.

He even wrote "The Black Cat" in honor of "Caterina".
3. There was a kitten, a California kittie, named "Marcus" who had been a gift from a very famous actress with violet eyes. The fortunate recipient of "Marcus" was also extremely famous in Hollywood. It was too bad that he loved fast cars as well as "Marcus". Who was the owner of "Marcus"?

Answer: James Dean

The night before James Dean fatally crashed his sports car, he gave "Marcus" to his friend, Jeanette Mills, with instructions for feeding and also a note for his vet. It is not known what became of "Marcus". We cat lovers would like to believe that Jeanette became his Mommy and took good care of him for the rest of his life.
4. A cat by the name of "Misty Malarky Ying Yang" belonged to a very special lady in the White House. What is the name of this special lady?

Answer: Amy Carter

Yet another "presidential puddy", only this time of the Siamese persuasion. This was one smart cat. He especially loved steak and seafood from the White House kitchen, and was known to make frequent forays to the kitchen in hopes of a handout worthy of a presidential puddy.
5. "Jock's" owner didn't own this ginger colored feline for very long, but after directing a mighty country through war, he was content to be at peace with "Jock" whom he loved very much. At tea time, "Jock" was served a warm saucer of milk as he really didn't care for tea as his owner did. Who was "Jock's" famous owner?

Answer: Winston Churchill

When Churchill lay dying, "Jock" stayed in his bed with him. Churchill was so happy for the attention that the little ginger cat gave him that "Jock" was named in his will.
6. The Easter season was not at all kind to this presidential cat lover. His favorite feline friend was named "Tabby". A rather common name for such an aristocratic animal, but he was nevertheless greatly loved by his owner. Who was the owner of "Tabby"?

Answer: Abraham Lincoln

Abraham Lincoln was a huge cat lover, but it is quite obvious that he didn't have much of an imagination when it came to naming cats. He had four cats during his White House years and all four were named "Tabby".
7. We wonder if this famous lady adopted any felines during her stay in Crimea. We do know that in her later life she had a large Persian by the name of "Bismark". Who was this famous lady who owned "Bismark"?

Answer: Florence Nightingale

The "Great Mother of Nursing" and the "Lady with the Lamp" did a great deal to better hospital conditions and procedures. She was also a cat lover of the first order, as she shared her home with more than sixty cats during her lifetime but was particularly fond of "Bismark".
8. "Slippers" seems too quiet a name for a cat whose owner charged up hills. Who was the owner of "Slippers"?

Answer: Theodore Roosevelt

Quiet or not, "Slippers" was a big part of Teddy Roosevelt's life. "Slippers" was a grayish mixed-breed tabby with extra toes on each foot.
9. This giant tom cat was named "Hinse", and lived in the first quarter of the nineteenth century. His "staff member" was a Scottish novelist and poet that loved both canines and felines. What is the name of the Scottish novelist?

Answer: Sir Walter Scott

"Hinse" was a big tough cat that had a reputation for terrorizing dogs, particularly Scott's own bloodhound, "Nimrod". Unfortunately for "Hinse", "Nimrod" lost his patience on one fine day in May and did away with the feisty feline. "Nimrod" lived happily and feline free for the rest of his life.
10. "White Heather" had the run of the castle and was the very favorite of this Queen in her later life. What is the name of the Queen?

Answer: Queen Victoria

A huge black and white fluffy Persian was Victoria's special feline. In 1901, as Victoria neared her death, she made arrangements for the cat to be cared for by her son who would become the new king, Edward VII.
Source: Author tigey

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : coltpython: 5/10
Dec 11 2022 : emmal2000uk: 2/10
Dec 01 2022 : Hayes1953: 8/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us