Quiz about Who was my Owner
Quiz about Who was my Owner

Who was my Owner? Trivia Quiz


Some animals will give you some clues to help you decide just who their famous owner was.

A multiple-choice quiz by Kuu. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. People's Pets

Author
Kuu
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
79,572
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1384
Last 3 plays: Creedy (8/10), oliviat (8/10), Hayes1953 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. My name was Caesar and I was a Wire Fox Terrier. In 1910 I walked in front of kings and princes at my master's funeral. Who was my owner? Hint

Edward VIII
George V
Edward VII
George VI

2. My name was Monte and I was the first horse my owner ever bought. He was an artist famous for his depictions of the Old West. My owner was ______? Hint

Frederic Remington
Thomas Moran
Karl Bodmer
Charles Marion Russell

3. My name was Moortje and I was a cat. I was left in the care of neighbours when my family went into hiding from the Nazis. My young owner was Anne _______?

Answer: (One Word)
4. I was a cat named Foss. I was the inspiration for the nonsense poem 'The Owl and the Pussycat' which was written by my owner. Who was my master? Hint

Lewis Carroll
Rupert Brooke
Rudyard Kipling
Edward Lear

5. My name was Centaur Pendragon and I was an Irish Wolfhound. My owner was a famous silent movie actor who is best remembered for 'The Sheik'. Who was my master? Hint

Buster Keaton
Rudolph Valentino
Douglas Fairbanks Jr
Charlie Chaplin

6. My name was Igloo and I was a Wire Fox Terrier. I flew over both the North and South Poles with my owner. My owner was Admiral Richard ____?

Answer: (One word - four letters - watch spelling)
7. My name was William the Conqueror (or Willie). I was a white bull terrier. My master was a famous WWII general. I accompanied him everywhere even into combat areas. Who was my owner? Hint

Douglas MacArthur
Omar Bradley
John J. Pershing
George Patton

8. My name was Slippers and I was a gray tabby cat who had 6 toes on each foot. My master was the 26th President of the United States. Who was my owner? Hint

William McKinley
Woodrow Wilson
Theodore Roosevelt
Grover Cleveland

9. My name was Duke and I was an Airedale. I was a childhood pet and the source of my owner's nickname. Who was my owner? Hint

Duke Ellington
Louis Armstrong
David Niven
John Wayne

10. Our names were Friendless Brother and Crazy Christian and we were just two of about 30 cats owned by the man who wrote 'A Farewell to Arms'. Who was our owner? Hint

Sinclair Lewis
Ernest Hemingway
John Steinbeck
William Faulkner


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My name was Caesar and I was a Wire Fox Terrier. In 1910 I walked in front of kings and princes at my master's funeral. Who was my owner?

Answer: Edward VII

When Edward died Caesar suffered from inconsolable grief and spent many days whining outside his master's bedroom door.
2. My name was Monte and I was the first horse my owner ever bought. He was an artist famous for his depictions of the Old West. My owner was ______?

Answer: Charles Marion Russell

Charlie Russell owned Monte for 23 years and was devasted when the horse died in 1903 aged 31.
3. My name was Moortje and I was a cat. I was left in the care of neighbours when my family went into hiding from the Nazis. My young owner was Anne _______?

Answer: Frank

After the Frank family's hiding spot was discovered they were sent to a concentation camp where Anne was to die of typhus. She was 15 years old.
4. I was a cat named Foss. I was the inspiration for the nonsense poem 'The Owl and the Pussycat' which was written by my owner. Who was my master?

Answer: Edward Lear

Foss died in 1887, two months before Lear's own death. The cat was given with a full burial in a grave, with a tombstone, in Lear's Italian garden.
5. My name was Centaur Pendragon and I was an Irish Wolfhound. My owner was a famous silent movie actor who is best remembered for 'The Sheik'. Who was my master?

Answer: Rudolph Valentino

Valentino died in 1926 as a result of a perforated ulcer. He was only 31 years old.
6. My name was Igloo and I was a Wire Fox Terrier. I flew over both the North and South Poles with my owner. My owner was Admiral Richard ____?

Answer: Byrd

Once Byrd got rather drunk and he begged his companions, 'Don't tell Simon about this. Don't tell Owen. And above all, don't tell Igloo.'
7. My name was William the Conqueror (or Willie). I was a white bull terrier. My master was a famous WWII general. I accompanied him everywhere even into combat areas. Who was my owner?

Answer: George Patton

Patton wrote in his diary about Willie. He said 'My bull pup . . .took to me like a duck to water. He is 15 months old, pure white except for a little lemon on his tail which to a cursory glance would seem to indicate that he had not used toilet paper. . .'
8. My name was Slippers and I was a gray tabby cat who had 6 toes on each foot. My master was the 26th President of the United States. Who was my owner?

Answer: Theodore Roosevelt

Roosevelt and his family had many other pets as well including a racoon, a zebra and even a lion!
9. My name was Duke and I was an Airedale. I was a childhood pet and the source of my owner's nickname. Who was my owner?

Answer: John Wayne

Wayne and the dog were inseparable. They used to wander the streets of the town of Glendale together and the local firemen called Wayne 'Big Duke' and the dog 'Little Duke'.
10. Our names were Friendless Brother and Crazy Christian and we were just two of about 30 cats owned by the man who wrote 'A Farewell to Arms'. Who was our owner?

Answer: Ernest Hemingway

Other cats owned by Hemingway included Dillinger, Fats, Skunk and Ecstasy.
Source: Author Kuu

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 07 2023 : Creedy: 8/10
Dec 22 2022 : oliviat: 8/10
Dec 01 2022 : Hayes1953: 9/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us