Quiz about Fancy that they are all named Frances
Quiz about Fancy that they are all named Frances

Fancy that, they are all named Frances Quiz


By the clue that is given, can you match the correct Frances?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names E-G

Author
zambesi
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
401,509
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
362
Last 3 plays: bernie73 (8/10), Guest 207 (8/10), Guest 156 (1/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Dirty Dancing  
Frances McDormand
2. First female appointed to U.S. Cabinet   
Frances FitzGerald
3. The Andy Griffith Show  
Frances Bavier
4. Little Lord Fauntleroy   
Frances Dee
5. First writer to win two Oscars   
Frances Hodgson Burnett
6. Marge Gunderson   
Frances Perkins
7. Former US First Lady   
Frances Xavier Cabrini
8. Actress and wife of Joel McCrea for 57 years   
Frances Marion
9. Pulitzer Prize winner 1973   
Frances "Baby" Houseman
10. First U.S. citizen canonized as a Saint   
Frances Clara Folsom






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dirty Dancing

Answer: Frances "Baby" Houseman

Frances "Baby" Houseman was the character in the romantic dance film "Dirty Dancing" (1987) portrayed by Jennifer Grey. Patrick Swayze played the role of Johnny Castle.
2. First female appointed to U.S. Cabinet

Answer: Frances Perkins

Frances Perkins (1880-1965) was the first woman appointed to the U.S. Cabinet as the U. S. Secretary of Labour (1933-1945). She was a sociologist and workers' rights advocate and was only one of two members of Franklin D. Roosevelt's cabinet who remained in their position for his entire presidency. The other member was Harold L. Ickes (Interior Secretary).
3. The Andy Griffith Show

Answer: Frances Bavier

Frances Bavier (1902-1989) was an American Actress of stage and television. She is best remembered as Aunt Bee in the television series "The Andy Griffith Show" (1960-68) and "Mayberry R.F.D." (1968-71).
4. Little Lord Fauntleroy

Answer: Frances Hodgson Burnett

Frances Hodgson Burnett (1849-1924) was a British-American novelist who is best known for her three children's novels being "Little Lord Fauntleroy" (1885-86), "The Secret Garden" (1911) and "A Little Princess" (1905). "Little Lord Fauntleroy" was adapted into a movie in 1936.
5. First writer to win two Oscars

Answer: Frances Marion

Frances Marion (1888-1973) was an American journalist, author, and screenwriter. She won her first Academy Award for Best Adapted Screenplay for "The Big House" (1930) and her second being the Academy Award for Best Story "The Champ" (1931).
6. Marge Gunderson

Answer: Frances McDormand

Marge Gunderson was the pregnant Minnesota police chief in the 1996 black comedy thriller "Fargo". Marge was portrayed by Frances McDormand for which she won the Academy Award for Best Actress. Frances won her second Oscar for Best Actress for her role as Mildred Hayes in the 2017 black comedy drama "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".
7. Former US First Lady

Answer: Frances Clara Folsom

Frances Clara Folsom (1864-1947) who at 21 years became the First Lady of the United States in 1886 as the wife of Grover Cleveland. She held that position from 1886-1889 and then again from 1893-1897 when he was President for his second term.
8. Actress and wife of Joel McCrea for 57 years

Answer: Frances Dee

Frances Dee (1909-2004) was an American actress who appeared in a number of films from 1929-1954. She married Joel McCrae on October 20, 1933 and remained married until his death on their 57th wedding anniversary on October 20, 1990. They had three sons.
9. Pulitzer Prize winner 1973

Answer: Frances FitzGerald

Frances FitzGerald (b. 1940) is an American journalist, author and historian. She first went to Vietnam in 1966 and it was her book "Fire in the Lake: The Vietnamese and the Americans in Vietnam" (1972) that became a bestseller and won the Pulitzer Prize, Bancroft Prize and National Book Award.
10. First U.S. citizen canonized as a Saint

Answer: Frances Xavier Cabrini

Frances Xavier Cabrini (1850-1917) was born in Italy and immigrated to the USA in 1889 and became a US citizen in 1909. She set up 67 institutions in the US to support Italian immigrants into the USA. She was canonized by Pope Pius XII on July 7, 1946. (The first native-born U.S. citizen to be canonized was Elizabeth Ann Seton on September 14, 1975 by Pope Paul VI).
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : bernie73: 8/10
Jan 27 2023 : Guest 207: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 156: 1/10
Dec 08 2022 : Guest 95: 2/10

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us