Quiz about Pirates
Quiz about Pirates

Pirates! Trivia Quiz


Pirates today often wear three- piece suits and are found in oil companies, big business and government. Once upon a time, however, they were more open and more colorful.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Other People
  8. »
  9. Pirates

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
20,009
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6259
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (9/10), Emma-Jane (9/10), xchasbox (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Perhaps the most famous pirate of all is Captain Kidd. What was his ultimate fate? Hint

He was hanged
He was never captured
He died in prison
He was pardoned

2. 'Blackbeard' is also one of the most famous pirates. What was his real name? Hint

Robert Maynard
Edward Teach
Jacques Nau
John Dampier

3. This island was a legendary haven for many pirates. Hint

Cuba
Tortuga
Bimini
Puerto Rico

4. The flag that sailed atop many pirate ships was called what? Hint

Walking the Plank
Blunderbuss
Pieces of Eight
Jolly Roger

5. Francis Drake was a buccaneer who led a colorful life. Which statement is NOT true of him? Hint

Drake's memoirs created a scandal when published after his death
He fought for England against the Spanish Armada
He circumnavigated the world
His ship was 'The Golden Hind'

6. The most famous fictional pirate is probably Long John Silver. Name the author who created him. Hint

Alexander Dumas
Daniel Defoe
Walter Scott
Robert Louis Stevenson

7. Jean Lafitte was a pirate who provided assistance to America in what war? Hint

French and Indian War
American Revolution
War of 1812
Indian Wars

8. Which of these pirates is perhaps best known for his daring raid on Panama? Hint

Alan Gaines
John Strassman
James Graymore
Henry Morgan

9. This island has been the subject of treasure hunting and speculation about buried pirate treasure. Hint

Easter Island
Galapagos Island
X-Mark island
Oak Island

10. This legendary author of children's books wrote a classic about pirates. Hint

Carolyn Keene
Howard Pyle
Charles Dodgson
E.T.A. Hoffman


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Perhaps the most famous pirate of all is Captain Kidd. What was his ultimate fate?

Answer: He was hanged

Kidd met the fate of many pirates - at the end of a rope.
2. 'Blackbeard' is also one of the most famous pirates. What was his real name?

Answer: Edward Teach

Maynard is the officer who killed Blackbeard.
3. This island was a legendary haven for many pirates.

Answer: Tortuga

It's mentioned in countless tales of pirate adventure.
4. The flag that sailed atop many pirate ships was called what?

Answer: Jolly Roger

Skull and crossbones
5. Francis Drake was a buccaneer who led a colorful life. Which statement is NOT true of him?

Answer: Drake's memoirs created a scandal when published after his death

Quite a life - but no memoirs.
6. The most famous fictional pirate is probably Long John Silver. Name the author who created him.

Answer: Robert Louis Stevenson

'Treasure Island', with Jim Hawkins as protagonist. Defoe did 'Robinson Crusoe', which was based on the true story of a marooned member of a pirate crew.
7. Jean Lafitte was a pirate who provided assistance to America in what war?

Answer: War of 1812

Specifically, the Battle of New Orleans.
8. Which of these pirates is perhaps best known for his daring raid on Panama?

Answer: Henry Morgan

Morgan had a colorful and exciting life.
9. This island has been the subject of treasure hunting and speculation about buried pirate treasure.

Answer: Oak Island

The legend of Oak Island is fascinating. What's down there? Who put it there? How? Why?
10. This legendary author of children's books wrote a classic about pirates.

Answer: Howard Pyle

It's hard to find now - out of print - but boys will love it.
("Howard Pyle's Book of Pirates", I believe.)
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 76: 9/10
Jan 10 2023 : Emma-Jane: 9/10
Jan 06 2023 : xchasbox: 10/10
Jan 03 2023 : JepRD: 10/10
Jan 01 2023 : bluepeter46: 8/10
Dec 26 2022 : Guest 66: 8/10
Dec 25 2022 : MissCirrus: 8/10
Dec 19 2022 : Guest 35: 2/10
Dec 09 2022 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us