FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Queen Victorias Children
Quiz about Queen Victorias Children

Queen Victoria's Children Trivia Quiz


This is about Queen Victoria's 9 children. How tough it is depends on your knowledge, but for the average historian, I would say it's about Average. Enjoy!

A multiple-choice quiz by westiesarecool. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. House of Hanover
  8. »
  9. Victoria I

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
61,014
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
943
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), Guest 89 (9/10), Guest 70 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which daughter of Queen Victoria was four years old when her father died? Hint


Question 2 of 10
2. Which one of these is the name of one of Queen Victoria's sons? Hint


Question 3 of 10
3. Queen Victoria's daughter, also named Victoria, also had a large family. How many children did she have? Hint


Question 4 of 10
4. How many sons did Queen Victoria have? Hint


Question 5 of 10
5. Two of Queen Victoria's children married Prussians, who were they? Hint


Question 6 of 10
6. What was the title of Prince Arthur?

Answer: (Three Words)
Question 7 of 10
7. Which of Queen Victoria's sons married a Russian (his daughter also married a Russian)? Hint


Question 8 of 10
8. Which one of Queen Victoria's daughters had no legitimate grandchildren at all? Hint


Question 9 of 10
9. Which one of Queen Victoria's daughters married a commoner? Hint


Question 10 of 10
10. What was the full name of Queen Victoria's youngest son?

Answer: (Four Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 16 2024 : Guest 89: 9/10
Apr 07 2024 : Guest 70: 6/10
Apr 02 2024 : Guest 87: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which daughter of Queen Victoria was four years old when her father died?

Answer: Beatrice

She was Queen Victoria's youngest daughter and was known in the family as 'Baby.'
2. Which one of these is the name of one of Queen Victoria's sons?

Answer: Leopold

He was the first royal hemophiliac and died while his wife was pregnant with his only son.
3. Queen Victoria's daughter, also named Victoria, also had a large family. How many children did she have?

Answer: 8

Two of her children died young and her eldest almost died in birth.
4. How many sons did Queen Victoria have?

Answer: 4

Their names where: Albert Edward, Alfred, Leopold and Arthur.
5. Two of Queen Victoria's children married Prussians, who were they?

Answer: Victoria and Arthur

Victoria married Prince Frederick William of Prussia. Arthur married Princess Louise Margrete of Prussia.
6. What was the title of Prince Arthur?

Answer: Duke of Connaught

Arthur turned down the German throne of Saxe-Coburg-Gotha when his brother died. Wise choice.
7. Which of Queen Victoria's sons married a Russian (his daughter also married a Russian)?

Answer: Alfred

Alfred married Grand Duchess Maria Alexandrovna of Russia. His second daughter Victoria Melitia married as her second husband Grand Duke Cyril Vladimirovich.
8. Which one of Queen Victoria's daughters had no legitimate grandchildren at all?

Answer: Helena

Although Helena, Princess of Schleswig-Holstein had 4 adult children, she did not have any legitimate grandchildren.
9. Which one of Queen Victoria's daughters married a commoner?

Answer: Louise

Louise, Duchess of Argyll had no children and died in 1939.
10. What was the full name of Queen Victoria's youngest son?

Answer: Leopold George Duncan Albert

Source: Author westiesarecool

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us