Quiz about Susan B Anthony on Trial
Quiz about Susan B Anthony on Trial

Susan B. Anthony on Trial Trivia Quiz


Susan B. Anthony was put on trial for daring to vote 50 years before all women were allowed to vote. This quiz covers aspects of her trial in New York.

A multiple-choice quiz by AlexT781. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People A-B

Author
AlexT781
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
379,235
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
260
Last 3 plays: comark2000 (10/10), andymuenz (7/10), ClarkyB (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Susan B. Anthony spent her adult life fighting for women's right to vote. She died in 1906, 14 years before women were finally granted the right to vote with the passage of which Constitutional amendment? Hint

Fifteenth
Twentieth
Nineteenth
Seventeenth

2. Despite living in Rochester, New York and not being allowed to vote, Susan B. Anthony did vote. She and the election officials that allowed her to vote in the 1872 election were arrested and put on trial. How many other women were arrested for voting with her? Hint

14
0
13
16

3. When she voted in the 1872 elections, what did Susan B. Anthony claim as the basis for her having the right to vote? Hint

12th Amendment
13th Amendment
14th Amendment
15th Amendment

4. Susan B. Anthony was denied her right to trial by jury for voting in the 1872 elections.

True
False

5. Why did Susan B. Anthony object to the 15th Amendment of the US Constitution? Hint

She didn't object to it at all.
It only protected the right to vote based on race and color, not gender.
She thought the 14th Amendment's "Equal Protection" clause was enough.
Wyoming gave women the right to vote and she decided it was a state issue.

6. Susan B. Anthony was fined $100. What is a reason she refused to pay it? Hint

She had a $10,000 debt from her newspaper
None of these
She spent all her money on her lawyer
Women had no representation in government

7. What happened to the election officials who allowed Susan B. Anthony and 13 other women to vote? Hint

They were aquitted
They were found guilty and fined $25
They never went to trial
They were found guilty and imprisoned.

8. Among the 14 women who voted alongside Susan B. Anthony, how many were indicted for illegally voting? Hint

0
8
2
14

9. After her trial for voting in the 1872 election, did Susan B. Anthony ever vote again?

Yes
No

10. Susan B. Anthony's trial was moved from Rochester to Canadaigua, New York after the prosecutor requested a change of venue. What was the prosecutor's reason for requesting the change? Hint

He thought Rochester would be sympathetic to Anthony
He knew a judge in Canadaigua
He didn't request the change
He was running for office in another county


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Susan B. Anthony spent her adult life fighting for women's right to vote. She died in 1906, 14 years before women were finally granted the right to vote with the passage of which Constitutional amendment?

Answer: Nineteenth

The 19th Amendment was ratified in 1920, 100 years and 6 months after Susan B. Anthony's birth. Before ratification, it was legal for a woman to vote in only one state - Wyoming. On December 11, 1869, the Wyoming legislature passed a law allowing women to vote in all elections.
2. Despite living in Rochester, New York and not being allowed to vote, Susan B. Anthony did vote. She and the election officials that allowed her to vote in the 1872 election were arrested and put on trial. How many other women were arrested for voting with her?

Answer: 14

Fourteen other women were arrested in Rochester, New York for voting in the 1872 presidential election.
3. When she voted in the 1872 elections, what did Susan B. Anthony claim as the basis for her having the right to vote?

Answer: 14th Amendment

In "An Account of the Proceedings on the Trial of Susan B. Anthony", she claimed the right to vote was based on the 14th Amendment which prohibited states from passing or enforcing any laws that infringed on a citizen's rights.
4. Susan B. Anthony was denied her right to trial by jury for voting in the 1872 elections.

Answer: True

The judge never allowed the jury to deliberate and dismissed them. He then ordered Anthony be found guilty - a clear violation of her 6th Amendment right to trial by jury.
5. Why did Susan B. Anthony object to the 15th Amendment of the US Constitution?

Answer: It only protected the right to vote based on race and color, not gender.

The 15th Amendment says "The right of citizens of the United States to vote shall not be denied or abridged by the United States or by any state on account of race, color, or previous condition of servitude." Women were not included.
6. Susan B. Anthony was fined $100. What is a reason she refused to pay it?

Answer: Women had no representation in government

In her final statement to the judge, Susan B. Anthony said she would not pay the fine as long as she lived because it was an unjust punishment since women had no right to vote and therefore had no representation.
7. What happened to the election officials who allowed Susan B. Anthony and 13 other women to vote?

Answer: They were found guilty and fined $25

Beverley W. Jones, Edwin T. Marsh, and William B. Hall were all convicted for registering and allowing the women to vote. They were fined $25 plus court costs.
8. Among the 14 women who voted alongside Susan B. Anthony, how many were indicted for illegally voting?

Answer: 0

Sarah Truesdale, Mary Pulver, Mary Anthony, Ellen S. Baker, Margaret Leyden, Hannah L. Mosher, Nancy M. Chapman, Lottie B. Anthony, Susan M. Hough, Guelma L. McLean, Hannah Chatfield, Mary S. Hibbard, Rhoda De Garmo, and Jane Cogswell all voted with Susan B. Anthony. Only the election officials and Susan B. Anthony were charged with a crime.
9. After her trial for voting in the 1872 election, did Susan B. Anthony ever vote again?

Answer: No

Susan B. Anthony's first and only vote was cast on November 5, 1872. During her lifetime, only the state of Wyoming gave women the right to vote (beginning in 1870).
10. Susan B. Anthony's trial was moved from Rochester to Canadaigua, New York after the prosecutor requested a change of venue. What was the prosecutor's reason for requesting the change?

Answer: He thought Rochester would be sympathetic to Anthony

The trial was moved to Canadaigua, and finally began on June 17th, 1873. The prosecutor was U.S. District Attorney Richard Crowley, Anthony's lawyers were Judge Henry Sheldon and John Van Voorhis, Esq., and was presided over by Judge Ward Hunt.
Source: Author AlexT781

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 20 2022 : comark2000: 10/10
Nov 13 2022 : andymuenz: 7/10
Oct 09 2022 : ClarkyB: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series My History Related Quizzes:

Each quiz is about historical events, people, or places.

  1. New York Prior to 1783 Tough
  2. Saint Kateri Tekakwitha of the Mohawk Average
  3. Susan B. Anthony on Trial Average
  4. Historic Southern New Jersey Average
  5. Grabbing Defeat From The Jaws Of Victory Average
  6. World Heritage Sites Around the Globe Tough
  7. Notable Twentieth Century Dates Average
  8. The Underrated Republic P-47 Thunderbolt Average
  9. There Was A Crooked Little Tower Tough

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us