Quiz about You Know Hugh
Quiz about You Know Hugh

You Know Hugh Trivia Quiz


All of the following individuals share the first name Hugh. They are each famous in some way. How many can you name correctly?

A multiple-choice quiz by nmerr. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names H-J

Author
nmerr
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
367,624
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
527
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This Hugh was born in Ohio in 1921. Although he has worn many hats over the years, he is perhaps best remembered as an Emmy Award-winning co-anchor, along with Barbara Walters, of the TV news show "20/20." Which Hugh is it? Hint

Hugh Douglas
Hugh Beaumont
Hugh Downs
Hugh Dancy

2. Hugh is a popular male first name in England. A number of British actors with this name have become successful not only in their native country but in the U.S. as well. Which Brit, born with the first name of James but known by his middle name Hugh, played the cranky but brilliant Dr. Gregory House in the medical drama "House M.D." that aired in the U.S. from 2004-2012? Hint

Hugh Laurie
Hugh Grant
Hugh Beaumont
Hugh Bonneville

3. If you're old enough to remember the western series "The Life and Legend of Wyatt Earp," then you should have no problem naming the handsome actor who played the title role. Which actor was it? Hint

Hugh Dancy
Hugh Gregory
Hugh Bonneville
Hugh O'Brian

4. This British author created the memorable character "Dr. Doolittle" from Puddleby-on-the-Marsh. Name the writer who created the fictional doctor who could talk to animals. Hint

Hugh Grant
Hugh Lofting
Hugh Acheson
Hugh Hamilton

5. It all began with a rabbit. Which Hugh built "Playboy Enterprises," which includes the adult male magazine "Playboy" and lots of 'bunnies'? Hint

Hugh Hamilton
Hugh Hefner
Hugh Henner
Hugh Hughes

6. This Broadway tenor has received acclaim for his leading roles in "Phantom of the Opera" and "Les Misérables." He is currently one of very few singers to have played the roles of both the Phantom and Raoul on Broadway. Who is this musical sensation? Hint

Hugh Morris
Hugh Manitty
Hugh Panaro
Hugh Mann

7. He's a chef, cookbook author, and restaurateur. On top of all that he serves as a judge on the reality cooking show "Top Chef." Name this culinary wizard. Hint

Hugh Pollard
Hugh Marlowe
Hugh Acheson
Hugh Thompson

8. This Hugh was a 10th century French king who started a dynasty. He was known as 'King of the Franks.' Name this monarch. Hint

Hugh Montmercy
Hugh Robelet
Hugh Marcellus
Hugh Capet

9. After playing with the Chicago White Stockings in 1888 as outfielder, this MLB player changed leagues and began playing right field with the Boston Reds. Who is this outstanding baseball player? Hint

Hugh Whitman
Hugh Duffy
Hugh Pollock
Hugh Jackson

10. He was an aeronautical and research scientist in the early part of the 20th century. The youngest person ever to have graduated from Johns Hopkins University with a doctorate in physics and mathematics, name this Hugh. Hint

Hugh Marlowe
Hugh Mallory
Hugh Steiner
Hugh Dryden


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This Hugh was born in Ohio in 1921. Although he has worn many hats over the years, he is perhaps best remembered as an Emmy Award-winning co-anchor, along with Barbara Walters, of the TV news show "20/20." Which Hugh is it?

Answer: Hugh Downs

With his easy-going manner and charm, Hugh Downs has been in the public eye since his first televised news broadcast in 1945. Hugh has acted in TV sitcoms as well as films. He hosted the game show "Concentration" from 1958-1969 and was inducted into the 'American TV Game Show Hall of Fame' in 2007. Mr. Downs even has the distinction of having an asteroid named for him.
2. Hugh is a popular male first name in England. A number of British actors with this name have become successful not only in their native country but in the U.S. as well. Which Brit, born with the first name of James but known by his middle name Hugh, played the cranky but brilliant Dr. Gregory House in the medical drama "House M.D." that aired in the U.S. from 2004-2012?

Answer: Hugh Laurie

I am still amazed at Hugh Laurie's ability to take on an American accent and completely lose all trace of his own English accent. Hugh Laurie had been a successful actor for many years in England prior to playing his role on "House." Early in his career he worked with such greats as Emma Thompson and Stephen Fry. Along with Fry and Rowan Atkinson, Laurie starred in the series "Blackadder." This Hugh is also an accomplished musician.
3. If you're old enough to remember the western series "The Life and Legend of Wyatt Earp," then you should have no problem naming the handsome actor who played the title role. Which actor was it?

Answer: Hugh O'Brian

The show aired from 1955-1961 and was one of many western series that became popular during this time period. Remember "Maverick" and "Gunsmoke?" Hugh O'Brian made a number of films before starring as legendary lawman Wyatt Earp. He also appeared on non-western TV shows such as "Perry Mason." A bachelor for most of his life, Hugh married for the first time in 2006.
4. This British author created the memorable character "Dr. Doolittle" from Puddleby-on-the-Marsh. Name the writer who created the fictional doctor who could talk to animals.

Answer: Hugh Lofting

Lofting started out as a civil engineer before turning to writing. The first book in the Dr. Doolittle series was published in 1920 and was called "The Story of Doctor Dolittle: Being the History of His Peculiar Life at Home and Astonishing Adventures in Foreign Parts Never Before Printed." He also wrote "Victory For the Slain," his only adult work.
5. It all began with a rabbit. Which Hugh built "Playboy Enterprises," which includes the adult male magazine "Playboy" and lots of 'bunnies'?

Answer: Hugh Hefner

Hefner began his career as a copywriter for "Esquire" magazine in the early 1950s. After he left this position he created his famous magazine with Marilyn Monroe on the cover of the first issue. He was arrested for selling obscene literature after a nude picture of actress Jayne Mansfield appeared in a 1963 issue of "Playboy." Despite his well-earned reputation as a ladies' man, Hefner has generously donated to causes such as 'Much Love Animal Rescue' and various conservation groups.

He also supports the legalization of same-sex marriage.
6. This Broadway tenor has received acclaim for his leading roles in "Phantom of the Opera" and "Les Misérables." He is currently one of very few singers to have played the roles of both the Phantom and Raoul on Broadway. Who is this musical sensation?

Answer: Hugh Panaro

Panaro started out wanting to become a veterinarian but changed his mind after watching his first musical production. While still a teen he began taking voice lessons which led to roles in high school musical productions, local stage productions, and eventually Broadway. Panaro has played leading roles in just about any musical you can name, including "Chicago" and "Sweeney Todd."
7. He's a chef, cookbook author, and restaurateur. On top of all that he serves as a judge on the reality cooking show "Top Chef." Name this culinary wizard.

Answer: Hugh Acheson

Acheson was born in Ontario, Canada. He began working as a dishwasher in a café when he was 15. Later he worked in Italian restaurants and became familiar with Italian cuisine. Climbing the culinary ladder led to working as a sous-chef and eventually owning his own restaurant in Athens, Georgia.

In 2012 Hugh won the coveted James Beard Foundation award for his first cookbook "Best Cookbook in American Cooking."
8. This Hugh was a 10th century French king who started a dynasty. He was known as 'King of the Franks.' Name this monarch.

Answer: Hugh Capet

Hugo, or Hugues in French, was born in Paris to Hugh the Great and Hedwige of Saxony. He reigned as King of France from 987-996 and started the Capetian dynasty which ruled France from 987-1328.
9. After playing with the Chicago White Stockings in 1888 as outfielder, this MLB player changed leagues and began playing right field with the Boston Reds. Who is this outstanding baseball player?

Answer: Hugh Duffy

Duffy started out playing with the minor leagues before joining the major leagues. He never played with just one team. He played for or managed various teams including the Milwaukee Brewers, Philadelphia Phillies, and Chicago White Sox. He scouted for the Boston Red Sox later in his career. Duffy was inducted into the Baseball Hall of Fame in 1945.
10. He was an aeronautical and research scientist in the early part of the 20th century. The youngest person ever to have graduated from Johns Hopkins University with a doctorate in physics and mathematics, name this Hugh.

Answer: Hugh Dryden

Dryden excelled at science and math from an early age. He was one of those individuals who seemed destined to do great things. Over the years he held many positions of high esteem including Director of NACA, the predecessor of NASA. He also helped found the National Academy of Engineering.
Source: Author nmerr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Not So Plain Janes Average
2. Famous Johns Easier
3. Jack of All Trades Average
4. Johnny B Good Easier
5. Famous 'J's Easier
6. Where's the John? Easier
7. People called Jack.... Average
8. Jim, Jimmy, James Average
9. John Who? Tough
10. Who am I? James, Jim or Jimmy Very Easy
11. Do You Know Jack? Easier
12. Who am I? Joseph, Joe or Joey Very Easy

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us