Quiz about Who am I James Jim or Jimmy
Quiz about Who am I James Jim or Jimmy

Who am I? James, Jim or Jimmy Trivia Quiz


The name James is derived from the Hebrew name Jacob. It means "Supplanter." one who follows. Can you identify the correct James, Jim or Jimmy from the various fields including entertainment, sport, history, politics, arts and others.

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names H-J

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
389,530
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Very Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
1069
Last 3 plays: polly656 (15/15), Guest 207 (15/15), Guest 68 (7/15).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. American actor, singer, comedian known as The Schnoz   
Jimmy Hoffa
2. Johnny Weissmuller played this role   
Jim Bowie
3. Fifty Shades of Grey   
Jimmy Carter
4. British actor in the "Carry On" movies   
Jim Morrison
5. Nobel Prize winning U.S. President   
Jimmy Durante
6. Battle of the Alamo   
E. L. James
7. Country singer 1950s and 1960s   
Jungle Jim
8. Wimbledon and U.S.Open Champion   
James Garner
9. Bandleader of the 30s, 40s and 50s   
Sid James
10. Maverick   
Susan Saint James
11. Western outlaw   
Jesse James
12. McMillan & Wife   
Jimmy Connors
13. Olympic gold medalist   
Harry James
14. American Labor union leader   
Jim Reeves
15. The Doors   
Jim Thorpe






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. American actor, singer, comedian known as The Schnoz

Answer: Jimmy Durante

Jimmy Durante (1893-1980) was an American actor, singer, comedian and pianist. He had a gravely voice with a New York accent. He had a career spanning from 1920-1972. He had a large nose and acquired the nickname "The Schnoz" and "The Great Schnozzola" from the German "Schnauze".
2. Johnny Weissmuller played this role

Answer: Jungle Jim

Jungle Jim was a fictional hero of a number of jungle adventure series. Johnny Weissmuller played the role of Jungle Jim, the safari-suit character, after finishing his roles as Tarzan.
3. Fifty Shades of Grey

Answer: E. L. James

E. L. James is the British author of the erotic romantic series of the "Fifty Shades Trilogy" ("Fifty Shades of Grey", "Fifty Shades Darker" and "Fifty Shades Freed". E. L. James is the pen name of Erika Mitchell (b. 1963).
4. British actor in the "Carry On" movies

Answer: Sid James

Sid James (1913-1976) was a South African born British actor and comedian. He became well known for his roles in the "Carry On" films appearing in 15 films of the series. He also appeared in a number of situation comedies including "Two in Clover" and "Bless This House".
5. Nobel Prize winning U.S. President

Answer: Jimmy Carter

Jimmy Carter served as the 39th U.S. President from 1977-1981. Prior to his presidency he was Governor of Georgia. He was awarded the Nobel Peace Prize in 2002 for his work with the Carter Center. The Carter Center is a non-profit organisation that focuses on human rights, public and mental health, conflict resolutions and election monitoring.
6. Battle of the Alamo

Answer: Jim Bowie

Jim Bowie (1796-1836) was an American frontiersman who played an important role in the Texas Revolution and, sadly, was killed at the Battle of the Alamo which raged from February 23- March 6, 1836. He is a legendary figure in Texas history and a folk hero of American culture.
7. Country singer 1950s and 1960s

Answer: Jim Reeves

Jim Reeves (1923-1964) was an American country singer and songwriter. He mixed old style country music with popular music. He had a number of number hits on the US Country charts including "Mexican Joe" (1953), "Bimbo" (1954), "Four Walls" (1957), "Billy Bayou" (1958) and "I Guess I'm Crazy"(1964).
8. Wimbledon and U.S.Open Champion

Answer: Jimmy Connors

Jimmy Connors is a retired former professional tennis player. He won 109 titles in his career spanning from 1972-1996. This included eight Grand Slam Singles titles (5 x U. S. Open, 3 x Wimbledon and 1 x Australian).
9. Bandleader of the 30s, 40s and 50s

Answer: Harry James

Harry James (1916-1983) was an American musician best known as a trumpet playing bandleader during the big band era of the 30s and 40s. His band was the first to employ Frank Sinatra in 1939 for $75 per week. He had the incredible ability to sight-read, meaning he could play a piece of music or song without having seen or heard the piece before. His band appeared in a number of movies and in 1950
in the movie "Young Man with a Horn" he played the trumpet dubbing for Kirk Douglas.
10. Maverick

Answer: James Garner

James Garner (1928-2014) was an American actor, producer and voice artist. He is best known for his role of Bret Maverick in the popular TV series "Maverick" (1957-1962) and as Jim Rockford in "The Rockford Files" (1974-1980). He also appeared in over 50 movies including "The Great Escape" (1963), "Grand Prix" (1966), "Victor/Victoria" (1982) and "Space Cowboys" (2000).
11. Western outlaw

Answer: Jesse James

Jesse James (1847-1882) was an American outlaw, guerrilla and leader of the James-Younger gang. Jesse and his brother Frank joined the pro-confederate guerrillas and operated in Missouri and Kansas during the American Civil War. After the war they robbed banks, trains and stagecoaches. Jesse James was a even legend of the Wild West even when he was killed by Robert Ford in 1882.

His legend still lives on to this day.
12. McMillan & Wife

Answer: Susan Saint James

Susan Saint James is an American actress and activist. She was often seen on television in the 60s, 70s and 80s whether it be a TV movie or series. She co-starred with Rock Hudson in the TV series "McMillan & Wife". Rock Hudson played the role of Police Commissioner Stuart "Mac" McMillan and Susan Saint James played his wife Sally Hull McMillan.

The show ran from 1972-1977 (40 episodes). Susan is still active on TV usually making guest appearances.
13. Olympic gold medalist

Answer: Jim Thorpe

Jim Thorpe (1887-1953) was an American athlete and Olympic gold medallist. At the 1912 Olympics in Stockholm he won both the Pentathlon and Decathlon gold medals. However, he was stripped of his medals as he had played semi-professional baseball for two seasons prior to the Olympics.

Therefore he violated the amateurism rules. It was not until 30 years after his death that the International Olympic Committee (IOC) restored his Olympic medals.
14. American Labor union leader

Answer: Jimmy Hoffa

Jimmy Hoffa (1913-1975) was an American labor union leader. From 1958-1971 he was the President of the International Brotherhood of Teamsters union. At it's peak the union had over 1.5 million members. Hoffa got involved with organised crime and was imprisoned in 1967 to 13 years. However, he was pardoned by Richard Nixon in 1971. He vanished in 1975 and was declared dead in 1980.
15. The Doors

Answer: Jim Morrison

Jim Morrison (1943-1971) was an American, singer and songwriter. He was the lead singer of the rock band The Doors which was formed in Los Angeles in 1965. The group had numerous hits in the late 60s and early 70s. However, upon Morrison's death the remaining members of the band continued as a trio but disbanded in 1973.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : polly656: 15/15
Jan 13 2023 : Guest 207: 15/15
Jan 11 2023 : Guest 68: 7/15
Jan 11 2023 : TERRYROYHURST: 15/15
Jan 10 2023 : Guest 174: 15/15
Jan 07 2023 : Guest 131: 15/15
Jan 05 2023 : mellen17: 15/15
Jan 04 2023 : Guest 203: 8/15
Dec 21 2022 : Guest 128: 10/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Male First Names (A-J):

Can you identify these individuals with First Names from A - J

  1. Are they named Arthur or Art Very Easy
  2. Are they an Albert, a Bert or a Burt? Average
  3. Who am I? Benjamin, Ben or Benny Very Easy
  4. Who am I? C-H-A-R-L-E-S is the name of the game. Very Easy
  5. Is it Christopher or Chris Easier
  6. Who am I? D-A-V-I-D is the name of the game. Very Easy
  7. Are they a Daniel, Dan or Danny Very Easy
  8. Who am I? D-O-U-G-L-A-S is the name of the Game. Average
  9. Are they David, Dave or Davy Easier
  10. Are they a Donald or Don? Easier
  11. People named Edward, Ed, Ted or Eddie Easier
  12. Are they Francis, Frank or Frankie? Very Easy

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us