Quiz about Bible History
Quiz about Bible History

Bible History Trivia Quiz


The KJV was used for this quiz.

A multiple-choice quiz by dana208. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
dana208
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
582
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
15335
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: izzy50 (9/10), fifiwa (10/10), agentofchaos (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Jesus answered and said unto her, 'Whosoever drinketh of this ___ shall thirst again.' (John 4:13)

What is the missing word?
Hint

wine
bottle
water
flask

2. Who did God tell to name 'Every beast of the field and every fowl of the air'? Hint

Job
Adam
Daniel
Moses

3. Whose wife told him to curse God and die? Hint

Job
Matthew
Saul
Cain

4. Who was asked to take his son and offer him up as a sacrifice? Hint

Abraham
Mark
Pharaoh
Samuel

5. Who said, 'Silver and gold have I none but such as I have give I thee'? Hint

John
Saul
Luke
Peter

6. Whose wife turned into a pillar of salt? Hint

Moses
Lot
Aaron
Jacob

7. What did God have Moses do at the Red Sea? Hint

Drink it
Swim in it
Part it
Fish in it

8. Why did God destroy Sodom and Gomorrah? Hint

The citizens were lazy
The citizens were good
The citizens were evil
The citizens were bad fishermen

9. Who said, 'Lord, by this time, he stinketh'? Hint

Mary
Ruth
Eve
Martha

10. Jesus said, 'Verily I say unto thee, today shalt thou be with Me in _________?' (KJV) Hint

Jerusalem
a lake
Paradise
Nazareth


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Jesus answered and said unto her, 'Whosoever drinketh of this ___ shall thirst again.' (John 4:13) What is the missing word?

Answer: water

John 4:13 reads: "Jesus answered and said unto her, Whosoever drinketh of this water shall thirst again" and verse 14 goes on to say "But whosoever drinketh of the water that I shall give him shall never thirst; but the water that I shall give him shall be in him a well of water springing up into everlasting life." (KJV)
2. Who did God tell to name 'Every beast of the field and every fowl of the air'?

Answer: Adam

Genesis 2:19
3. Whose wife told him to curse God and die?

Answer: Job

'Then said his wife unto him, "Dost thou still retain thine integrity? Curse God, and die."' Job 2:9
4. Who was asked to take his son and offer him up as a sacrifice?

Answer: Abraham

Genesis 22:2. Abraham's son was Isaac.
5. Who said, 'Silver and gold have I none but such as I have give I thee'?

Answer: Peter

Acts 3:6 'Then Peter said, "Silver and gold have I none; but such as I have give I thee: In the name of Jesus Christ of Nazareth rise up and walk."'
6. Whose wife turned into a pillar of salt?

Answer: Lot

'But his wife looked back from behind him, and she became a pillar of salt.' Genesis 19:26
7. What did God have Moses do at the Red Sea?

Answer: Part it

Though commonly translated "Red Sea," some modern scholars think it may have been the Sea of Reeds instead.
8. Why did God destroy Sodom and Gomorrah?

Answer: The citizens were evil

In Genesis 18, God agreed not to destroy the cities if his angels could find even ten righteous people there -- but they couldn't.
9. Who said, 'Lord, by this time, he stinketh'?

Answer: Martha

John 11:39
10. Jesus said, 'Verily I say unto thee, today shalt thou be with Me in _________?' (KJV)

Answer: Paradise

Luke 23:43
Source: Author dana208

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : izzy50: 9/10
Nov 23 2022 : fifiwa: 10/10
Nov 22 2022 : agentofchaos: 10/10
Nov 22 2022 : Guest 73: 10/10
Nov 22 2022 : Guest 199: 8/10
Nov 22 2022 : Guest 166: 10/10
Nov 21 2022 : Guest 67: 8/10
Nov 18 2022 : Guest 70: 10/10
Nov 17 2022 : Guest 86: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Bible Basics Easier
2. The Holy Bible Average
3. Bible Books Easier
4. The Bible #2 Average
5. The Bible #1 Average
6. Bible Fun Average
7. The Bible #3 Average
8. The Bible Easier
9. Bible Quiz for All Average
10. How Well Do You Know the Bible? Average
11. A Pretty Mild Bible Quiz Very Easy
12. The Bible #4 Average

11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us