FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bible Books
Quiz about Bible Books

Bible Books Trivia Quiz


I give you the summary of the book and you give me the name of it. Everything is multiple choice.

A multiple-choice quiz by JsusFreak. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
JsusFreak
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
55,437
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
16656
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (8/10), Guest 99 (9/10), shadowzep (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. This book tells of the creation of the universe and it tells of the great flood. What book is this? Hint


Question 2 of 10
2. The famous 'Prayer of Jabez' can be found in what book? Hint


Question 3 of 10
3. This book speaks of God's Ten Commandments, Moses, and the Israelites' forty-year journey to the Promised Land. Hint


Question 4 of 10
4. This book is all about a really Godly man who has been greatly blessed until his livestock die, his children die, his property is destroyed, his wife suggests that he "curse God and die", and his friends are clueless as to what caused this to happen. What book is this? Hint


Question 5 of 10
5. This book includes this excerpt: 'The Lord is my shepherd and I shall not want.' What book is this? Hint


Question 6 of 10
6. This book contains the verse here: 'I can do all things through Christ who strengthens me.' Hint


Question 7 of 10
7. Which one of these books tells of the first Christian martyr, Stephen? Hint


Question 8 of 10
8. This book is the last book of the New Testament. What is its name? Hint


Question 9 of 10
9. This Old Testament book contains short love songs by a very wise king. What is the name of this book? Hint


Question 10 of 10
10. What book of the Bible states that 'for everything, there is a purpose under Heaven'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 172: 8/10
May 24 2024 : Guest 99: 9/10
May 24 2024 : shadowzep: 10/10
May 24 2024 : briandoc5: 10/10
May 24 2024 : wickedbutter: 8/10
May 20 2024 : Learner63: 9/10
May 19 2024 : Guest 108: 7/10
May 14 2024 : Guest 216: 7/10
May 13 2024 : Steelflower75: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This book tells of the creation of the universe and it tells of the great flood. What book is this?

Answer: Genesis

This is the first book of the Bible that talks about our origins, the flood, Joseph and his dreams, etc.
2. The famous 'Prayer of Jabez' can be found in what book?

Answer: 1 Chronicles

1 Chron. 4:9-10
3. This book speaks of God's Ten Commandments, Moses, and the Israelites' forty-year journey to the Promised Land.

Answer: Exodus

Forty years is a long time and they ate a kind of bread called manna.
4. This book is all about a really Godly man who has been greatly blessed until his livestock die, his children die, his property is destroyed, his wife suggests that he "curse God and die", and his friends are clueless as to what caused this to happen. What book is this?

Answer: Job

Poor, poor Job. Whenever I'm running low on faith, I always think of Job and how he dealt with his situation.
5. This book includes this excerpt: 'The Lord is my shepherd and I shall not want.' What book is this?

Answer: Psalms

I LOVE this verse! It's one of my favorites. Psalm 23.
6. This book contains the verse here: 'I can do all things through Christ who strengthens me.'

Answer: Philippians

Philippians 4:13
7. Which one of these books tells of the first Christian martyr, Stephen?

Answer: Acts

There is a lot about Saul (a.k.a Paul) here, too.
8. This book is the last book of the New Testament. What is its name?

Answer: Revelation

Revelation speaks of the Second Coming of Christ.
9. This Old Testament book contains short love songs by a very wise king. What is the name of this book?

Answer: Song of Solomon

It's a great book written by a very bright man. It is also called 'The Song of Songs' and 'Canticles'.
10. What book of the Bible states that 'for everything, there is a purpose under Heaven'?

Answer: Ecclesiastes

Ecclesiates, chapter 3. Great verses and they are so appropriate for the time of the terrorist attacks.
Source: Author JsusFreak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us