Quiz about The Bible
Quiz about The Bible

The Bible Trivia Quiz


This is my first quiz. Enjoy! Please send me any feedback you have.

A multiple-choice quiz by Samson97. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
Samson97
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
306,858
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
5835
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: poetkah (10/10), Guest 49 (10/10), benandjosh (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the book that discusses the story of creation. Hint

Exodus
Genesis
Ezekiel
Isaiah

2. Name the last book in the King James Version of the Old Testament. Hint

Deuteronomy
Exodus
Malachi
Wisdom

3. Complete the quote: "Jesus answered, "It is written: Man does not live on bread alone, but on __________." Hint

money
power
every word that comes from the mouth of God
the scriptures

4. There are ____ canonical Gospels in the New Testament. Give the number that completes the sentence. Hint

1
4
5
6

5. In the New Testament, what book comes after the last Gospel? Hint

Kings
Acts of the Apostles
Corinthians
Knights

6. Which king wanted to kill Jesus? Hint

Herod
David
Fred
Goliath

7. Jesus fasted for 50 days in the desert.

True
False

8. Who was the man who helped Jesus carry his cross? Hint

Peter of Judea
John of Egypt
James of Crete
Simon of Cyrene

9. Jesus was crucified with how many criminals under Roman law? Hint

6
3
2
4

10. According to the New Testament of the Bible, Jesus rose from the dead on the third day.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the book that discusses the story of creation.

Answer: Genesis

Genesis is also the first book in the Old Testament. The second book is Exodus.
2. Name the last book in the King James Version of the Old Testament.

Answer: Malachi

The first book in the New Testament is Matthew.
3. Complete the quote: "Jesus answered, "It is written: Man does not live on bread alone, but on __________."

Answer: every word that comes from the mouth of God

This quote is taken from Matthew Chapter 4, Verse 4.
4. There are ____ canonical Gospels in the New Testament. Give the number that completes the sentence.

Answer: 4

They are attributed to Matthew, Mark, Luke and John, although the exact identity of their authors (and when they were written) is not clear.
5. In the New Testament, what book comes after the last Gospel?

Answer: Acts of the Apostles

At the beginning of chapter 2 in the Acts of the Apostles, we learn about how the Holy Spirit was bestowed upon the Apostles.
6. Which king wanted to kill Jesus?

Answer: Herod

He killed all baby boys in Jerusalem in an unsuccessful attempt to kill Jesus. He failed because the Angel of God warned Jesus' parents about King Herod's plan. So Jesus' parents took him to Egypt and hid there until King Herod died. (Matthew 2:13-18).
7. Jesus fasted for 50 days in the desert.

Answer: False

He fasted for forty days during which the devil tempted him by asking him to turn stone to bread, jump off the top of a temple and get God's angels to save him and also to worship the devil. Jesus refused to do any of these. (Matthew 4:1-10)
8. Who was the man who helped Jesus carry his cross?

Answer: Simon of Cyrene

Simon was passing by and, when Jesus fell, the Romans ordered Simon to help him. (Matthew 27:32)
9. Jesus was crucified with how many criminals under Roman law?

Answer: 2

One was on his right and one on his left. "One of the criminals who hung there hurled insults at him: 'Aren't you the Christ? Save yourself and us!' But the other criminal rebuked him. 'Don't you fear God,' he said, 'since you are under the same sentence? We are punished justly, for we are getting what our deeds deserve.

But this man has done nothing wrong.' Then he said, 'Jesus, remember me when you come into your kingdom.' Jesus answered him, 'I tell you the truth, today you will be with me in paradise.' (Quote from Luke 23:39-43)
10. According to the New Testament of the Bible, Jesus rose from the dead on the third day.

Answer: True

Among other places, this is described in 1 Corinthians 15:4. During the time between his death and his resurrection, the Romans posted guards outside Jesus' tomb so that the disciples of Jesus could not steal his body and say that he had risen from the dead. (Matthew 27:62)
Source: Author Samson97

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 26 2022 : poetkah: 10/10
Nov 26 2022 : Guest 49: 10/10
Nov 25 2022 : benandjosh: 5/10
Nov 22 2022 : Guest 67: 8/10
Nov 22 2022 : Guest 199: 10/10
Nov 20 2022 : Guest 174: 10/10
Nov 19 2022 : Guest 99: 9/10
Nov 19 2022 : Guest 70: 10/10
Nov 17 2022 : Guest 86: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Bible Basics Easier
2. The Holy Bible Average
3. Bible Books Easier
4. The Bible #2 Average
5. Bible History Easier
6. The Bible #1 Average
7. Bible Fun Average
8. The Bible #3 Average
9. Bible Quiz for All Average
10. How Well Do You Know the Bible? Average
11. A Pretty Mild Bible Quiz Very Easy
12. The Bible #4 Average

11/28/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us