Quiz about The Holy Bible
Quiz about The Holy Bible

The Holy Bible Trivia Quiz


This is a quiz on the Holy Bible. If you know most of the stories, I think you will do very well! Please play my other quizzes. Thanks, and enjoy! (I used the King James Bible)

A multiple-choice quiz by Peeks. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
Peeks
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,300
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
18911
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 199 (12/15), Guest 128 (9/15), Guest 212 (12/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the Bible it says that before there was anything, there was who or what? Hint

winter
Joseph
God
Pop Tarts

2. What did God do on the fourth day of Creation? Hint

He created Burger King
He created the first man, Adam
He created the sun, moon, and stars
He created animals

3. Where did Adam and Eve live before they disobeyed God?

Answer: (Three Words)
4. What did Noah build the ark out of? Hint

gopher wood
maple wood
fur
oak

5. Which was the first animal to explore the world outside the ark? Hint

pikachu
dove
raven
skunk

6. How many sons did Jacob have? Hint

16
10
12
5

7. How many times (total - during the entire siege) did Joshua's army march around the walls of Jericho? (Joshua 6;3,4) Hint

13
10
24
7

8. Shadrach, Meshach, and _________ were saved from a fiery furnace. Hint

Ronald McDonald
Berneo
Dershach
Abednego

9. Who was thrown into the lions' den?

Answer: (one word - a name)
10. What was the name of the young man who asked God to make his woolen fleece wet with dew, but the ground to remain dry? Hint

Gideon
Ehud
Samson
Simon

11. What was the name of the tax collector who climbed into a tree to see Jesus? Hint

Jeodiphius
Samuel
Zacchaeus
Tazmanian

12. Which disciple betrayed Jesus?

Answer: (Name - One Word)
13. Jesus told us to remember him with what? Hint

bread and wine
love and affection
Coke and Pepsi
healing and strength

14. Who jumped into the sea and swam to Jesus when he saw that he had risen? Hint

Matthew
Peter
Bill Gates
Luke

15. Who in the Bible got stuck in a big fish's stomach? Hint

Jonah
Judas
Britney Spears
Moses


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the Bible it says that before there was anything, there was who or what?

Answer: God

2. What did God do on the fourth day of Creation?

Answer: He created the sun, moon, and stars

In the book of Genesis it says: 'God created man and animals on the sixth day, He created day and night on the first day, and He created the sun, moon, and stars on the fourth day.'
3. Where did Adam and Eve live before they disobeyed God?

Answer: Garden of Eden

The Garden of Eden was the most beautiful place in the world. There was tons of food, animals, and Adam and Eve were happy - until Eve ate fruit from the only tree God had said not to eat from. A serpent tricked her. Adam ate the fruit, too, and God made them leave the Garden of Eden. They were the first people to disobey God.
4. What did Noah build the ark out of?

Answer: gopher wood

God instructed Noah and his wife to build the ark out of gopher wood. (Genesis 6:14). This wood is not one that is known to us in the modern world, but is thought by many to be cypress, or perhaps a pitched wood, lamination making the boat stronger and less leaky.
5. Which was the first animal to explore the world outside the ark?

Answer: raven

When it had been a very long time, and the flood started to go down, Noah sent out a raven to see if there was any dry land. The raven came back with nothing. Noah waited a while and then sent out a dove. It brought back an olive branch. Noah then knew the water was lowering.

When they got on dry land, God promised to never have a worldwide flood again. He shows his promise by having a rainbow in the sky whenever it rains and the sun comes out.
6. How many sons did Jacob have?

Answer: 12

Jacob had twelve sons, and his favorite was Joseph. He loved him so much, he gave him a multi-colored coat, which would have been a very expensive present.
7. How many times (total - during the entire siege) did Joshua's army march around the walls of Jericho? (Joshua 6;3,4)

Answer: 13

God told Joshua to march around the walls of Jericho one time each day for six days, and then on the seventh day, march around seven times blowing their horns loudly. That totals thirteen!
8. Shadrach, Meshach, and _________ were saved from a fiery furnace.

Answer: Abednego

When Shadrach, Meshach, and Abednego didn't pray to a large idol, the King of Babylon's strongest soldiers tied them up and threw them into a large, hot furnace. When the King saw that they were standing in the furnace and were not harmed, the King now ordered that 'No one say anything bad about Shadrach, Meshach, and Abednego's great God!'
9. Who was thrown into the lions' den?

Answer: Daniel

When Daniel was caught praying to God (which was forbidden by the King's law), he was thrown into the lions' den. Then an angel came and shut the mouths of the lions. The next day King Darius told everyone about Daniel's great God.
10. What was the name of the young man who asked God to make his woolen fleece wet with dew, but the ground to remain dry?

Answer: Gideon

Gideon wanted to make sure he was hearing from God, so on two successive nights he asked for this proof - once this way around, and the other the opposite way around (wet ground and dry fleece).
11. What was the name of the tax collector who climbed into a tree to see Jesus?

Answer: Zacchaeus

When Jesus saw Zacchaeus, he asked him if he could stay over at his house. Zacchaeus took too much money from the people who paid him. Jesus talked to him, and forgave him. Zacchaeus then gave back more than all the money he owed the people of Jericho.
12. Which disciple betrayed Jesus?

Answer: Judas

Judas betrayed Jesus for thirty pieces of silver.
13. Jesus told us to remember him with what?

Answer: bread and wine

In the Bible it says: 'At the last supper, Jesus took bread and broke it, and said, 'My body is the bread of life, eat this and remember me.' Then Jesus took the cup and said, 'This is my blood. Drink this and remember me.'
14. Who jumped into the sea and swam to Jesus when he saw that he had risen?

Answer: Peter

When the disciples were in their boat, they saw Jesus had risen and was walking on the shore. Peter was so happy that he jumped into the water and swam to meet Jesus. Jesus was alive! (John 21)
15. Who in the Bible got stuck in a big fish's stomach?

Answer: Jonah

When Jonah doesn't want to go to Nineveh, he hops on a boat and tries to hide from God. God knows where Jonah is and sends a storm. Jonah knows God sent the storm, so Jonah tells the sailors to push him off the boat. Then a big fish swallows him. Jonah prays for a few days and God has the fish wash Jonah up on shore. Jonah praises God and goes to Nineveh.

The animal is described in the Bible as a big fish. Some believe that it was probably a whale, which we now know to be a mammal.
Source: Author Peeks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 199: 12/15
Feb 01 2023 : Guest 128: 9/15
Feb 01 2023 : Guest 212: 12/15
Feb 01 2023 : Guest 103: 12/15
Jan 31 2023 : Guest 12: 14/15
Jan 31 2023 : Guest 5: 13/15
Jan 31 2023 : Guest 69: 13/15
Jan 31 2023 : Guest 64: 13/15
Jan 31 2023 : Guest 110: 12/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Bible Basics Easier
2. Bible Books Easier
3. Bible History Easier
4. The Bible #2 Average
5. The Bible #1 Average
6. The Bible #3 Average
7. Bible Quiz for All Average
8. Bible Basics Average
9. The Bible #5 Average
10. Bible Fun Average
11. General Bible Knowledge Average
12. The Bible #4 Average

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us