Quiz about The Bible 5
Quiz about The Bible 5

The Bible #5 Trivia Quiz


This is my fifth Bible quiz. I hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by hunt04. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
hunt04
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,723
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8849
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (8/10), Guest 208 (7/10), Guest 69 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many chapters are in the book of Psalms? Hint

100
125
150
175

2. Where was Abraham from? Hint

Babel
Babylon
Ur
Jericho

3. From which direction did the wise men that came to see baby Jesus come? Hint

east
north
west
south

4. When Jesus was on trial, who did the crowd want released instead of him? Hint

Obadiah
Barabbas
Barnabas
Jesse

5. How old was Sarah when Abraham was told she was going to have Isaac? Hint

80
70
100
90

6. How many people were on Noah's ark? Hint

9
10
6
8

7. According to Genesis 1:1, what did God create in the beginning? Hint

animals
heaven and earth
man
Garden of Eden

8. Which of the following people is not related to Jesus? Hint

Jehoshaphat
Obed
Joshua
Asa

9. Matthew 7:1 " ____ not that ye be not judged." Hint

Measure
Judge
Decide
Speak

10. Where did Elijah challenge the priests of Baal? Hint

Mount Carmel
Mount Ararat
Mount Nebo
Mount Hermon


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many chapters are in the book of Psalms?

Answer: 150

Psalms is the longest book in the Bible. The 23rd Psalm is often read at funerals.
2. Where was Abraham from?

Answer: Ur

Genesis 11:27-28,12:1 Abraham was the father of Isaac which he almost sacrificed but God stopped him and provided a ram for him to sacrifice instead. This was a way for God to test Abraham's faith.
3. From which direction did the wise men that came to see baby Jesus come?

Answer: east

Matthew 2:1 says that the "wise men from the east" were sent on to Bethlehem by King Herod, who wanted to kill Jesus. They were supposed to come back and tell Herod when they found him but they never did. This caused Herod to have all of the baby boys killed.
4. When Jesus was on trial, who did the crowd want released instead of him?

Answer: Barabbas

Matthew 27:21 Barabbas was a murderer while Jesus had committed no crimes. Pilate even tried to get the people to see the error in their decision but they didn't change their mind so Pilate washed his hands of the matter.
5. How old was Sarah when Abraham was told she was going to have Isaac?

Answer: 90

"Then Abraham fell upon his face, and laughed, and said in his heart, Shall a child be born unto him that is an hundred years old? and shall Sarah, that is ninety years old, bear?" (Genesis 17:17). Abraham (100) and Sarah (90) were both elderly when they had Isaac.
6. How many people were on Noah's ark?

Answer: 8

Genesis 7:13 The people on board were Noah, his wife, his three sons, and their wives.
7. According to Genesis 1:1, what did God create in the beginning?

Answer: heaven and earth

Genesis 1:1 The first thing that God created was heaven and earth.
8. Which of the following people is not related to Jesus?

Answer: Joshua

Matthew 1:1-16 These verses tell the family history of Jesus, all the way back to Abraham.
9. Matthew 7:1 " ____ not that ye be not judged."

Answer: Judge

Matthew 7:1
10. Where did Elijah challenge the priests of Baal?

Answer: Mount Carmel

1st Kings 18:17-19 It was a battle to see which god could create fire quicker. Of course when it was all said and done Elijah's god won and the priests of Baal were killed.
Source: Author hunt04

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 208: 7/10
Jan 25 2023 : Guest 69: 9/10
Jan 22 2023 : Guest 71: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 98: 1/10
Jan 21 2023 : aexile: 8/10
Jan 19 2023 : Guest 76: 9/10
Jan 17 2023 : Guest 66: 9/10
Jan 16 2023 : zorba_scank: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Obadiah & 3 John Average
2. It Might Be the World's Easiest Bible Quiz Very Easy
3. Do You Know The Bible? Average
4. Biblical Wheel of Trivia Average
5. Bible Trivia 4 Average
6. More Bible Trivia Average
7. Bible Miscellany I Average
8. Bible Variety Average
9. The Holy Bible Average
10. Bible Basics Easier
11. Bible Basics Average
12. Bible Believers Brigade Mixed Trivia #2 Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us