FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Biblical Wheel of Trivia
Quiz about Biblical Wheel of Trivia

Biblical Wheel of Trivia Trivia Quiz


Just a little bit of Biblical trivia. The King James version was used for the research for this quiz.

A multiple-choice quiz by dcpddc478. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
dcpddc478
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
365,764
Updated
Jun 22 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1003
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 78 (1/10), Guest 143 (10/10), looney_tunes (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 2 Samuel 21:20, a giant is slain who has which of the following odd characteristics? Hint


Question 2 of 10
2. According to 2 Kings 2:23-25, what happens to the group of children who mock the prophet Elisha? Hint


Question 3 of 10
3. According to Daniel 4:30-37, which one of these Biblical men is cursed by God and made to look and act like an animal? Hint


Question 4 of 10
4. Which one of these mythical beasts is mentioned in Psalms 92:10 (King James Version)? Hint


Question 5 of 10
5. The disciple Paul is believed to be responsible for writing both Revelation and Ecclesiastes.


Question 6 of 10
6. In which book of the King James Bible do we find the shortest verse in the Bible, "Jesus wept"? Hint


Question 7 of 10
7. According to John 2: 1-11, Jesus turns water into wine at a wedding in which of the following cities? Hint


Question 8 of 10
8. According to Mark 5:8-20, Jesus comes upon a demon-possessed man whom he cures. Where does he command the demons to go? Hint


Question 9 of 10
9. According to Act 28: 7-10, which disciple lived on the island of Malta for three months after surviving a shipwreck? Hint


Question 10 of 10
10. According to Numbers 22: 23-30, which of the following men gets into an argument with his donkey? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : Guest 78: 1/10
Jun 21 2024 : Guest 143: 10/10
Jun 20 2024 : looney_tunes: 10/10
Jun 15 2024 : Guest 47: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 24: 8/10
May 24 2024 : Guest 99: 9/10
May 20 2024 : Learner63: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2 Samuel 21:20, a giant is slain who has which of the following odd characteristics?

Answer: 12 fingers and 12 toes

This passage mentions a giant man, believed to be a Philistine, who was born with 12 fingers and 12 toes. It goes on to say that he defied Israel, which led to his death at the hand of Jonathan and his assistants.
2. According to 2 Kings 2:23-25, what happens to the group of children who mock the prophet Elisha?

Answer: They are killed by bears.

According to this passage, these juveniles mock Elisha about being bald. In his anger he curses them in the name of God. At this time a female bear walks out of the nearby woods and mauls all of them to death. Whether this was what Elisha was expecting is not known.
3. According to Daniel 4:30-37, which one of these Biblical men is cursed by God and made to look and act like an animal?

Answer: Nebuchadnezzar

Because of his lack of faith, Nebuchadnezzar is condemned to look and act like an animal. He is said to have eaten grass like an ox and grown feathers. By the end of the day, he raises his claws to heaven and acknowledges that he is but a lowly man and pledges his loyalty to God.
4. Which one of these mythical beasts is mentioned in Psalms 92:10 (King James Version)?

Answer: Unicorn

Unicorns are mentioned a number of times in the Old Testament. The exact identity for these animals is not known. Some scholars believe that the word may describe rhinoceros, while others believe they may be a now-extinct unknown species.
5. The disciple Paul is believed to be responsible for writing both Revelation and Ecclesiastes.

Answer: False

The authors of both of these Biblical books are not known for sure. The author of Revelations identifies himself as John, but there is no consensus between Biblical scholars about which John this might be. The author of Ecclesiastes is not known, although there are some who think that Solomon may have written it.
6. In which book of the King James Bible do we find the shortest verse in the Bible, "Jesus wept"?

Answer: John

According to the King James Bible, John 11:35 reads only two words, "Jesus wept". It should be noted that while it is the shortest verse when written in English, this may not be the fact when written in its original language. This passage tells of the reaction of Jesus when he arrives to find to find that Lazarus has died.

After praying aloud to God he proceeds to raise Lazarus from the dead to the complete amazement of those around him, including his mother.
7. According to John 2: 1-11, Jesus turns water into wine at a wedding in which of the following cities?

Answer: Cana

While attending a wedding ceremony in Cana, Jesus is recorded to have turned water into wine. This act is considered by most Biblical scholars to be the first recorded miracle performed by Jesus. He is thought to have been in his early twenties when he performed this act.
8. According to Mark 5:8-20, Jesus comes upon a demon-possessed man whom he cures. Where does he command the demons to go?

Answer: Into a group of pigs

Jesus allows the demons to enter a group of pigs. At this time the group of pigs runs into the sea where they all drown. The grateful man that has been helped by Jesus wants to follow him and be a disciple. Jesus tells him no, and sends him home to his family and friends instructing him to spread the word of the Lord.
9. According to Act 28: 7-10, which disciple lived on the island of Malta for three months after surviving a shipwreck?

Answer: Paul

The Bible tells us that the disciple Paul and his assistants survive a shipwreck and end up living on the island of Malta for three months. They are recorded as living in the home of Publius, the chief official of the island. While there, Paul visits the father of his host, who is bedridden with an unknown ailment.

After Paul heals him, many of the islanders come to him hoping for their own cure.
10. According to Numbers 22: 23-30, which of the following men gets into an argument with his donkey?

Answer: Balaam

According to the Bible, when an angel blocks the path of Balaam and his donkey, the donkey speaks to his owner. He refuses to go forward, as he is the only one who can see the angel with the flaming sword. Balaam proceeds to hit the donkey three times for his disobedience.

At this time the Lord opens the eyes of Balaam and allows him to behold the angel also. God scolds Balaam and tells him that he owes his life to his donkey for refusing to go ahead. Balaam falls to his knees and begs forgiveness for his transgressions, at which time he is told to go and spread the word of the Lord.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Bible Basics Easier
2. The Holy Bible Average
3. Bible Books Easier
4. Bible History Easier
5. The Bible #2 Average
6. The Bible #1 Average
7. The Bible #3 Average
8. Bible Quiz for All Average
9. Bible Basics Average
10. The Bible #5 Average
11. Bible Fun Average
12. General Bible Knowledge Average

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us