Quiz about The Bible 3
Quiz about The Bible 3

The Bible #3 Trivia Quiz


This quiz continues the legacy of my first two quizzes.

A multiple-choice quiz by hunt04. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
hunt04
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
144,288
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
12304
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 109 (6/10), Guest 23 (6/10), Guest 98 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On what mountain did Noah's Ark come to rest at after the flood? Hint

Ararat
Moriah
Hermon
Carmel

2. What was Belteshazzar's other name? Hint

Daniel
Mishael
Hananiah
Azariah

3. What was Andrew's profession before following Jesus? Hint

shepherd
tax collector
tent maker
fisherman

4. What city heard Jonah's preaching and turned to God? Hint

Babylon
Sodom
Jericho
Nineveh

5. Which group of people did the giant Goliath come from? Hint

Canaanites
Philippians
Saddusees
Philistines

6. Who was Moses' sister? Hint

Leah
Rebekah
Miriam
Sarah

7. How many male siblings did Joseph have? Hint

10
11
9
12

8. How many outer doors were on Noah's Ark? Hint

2
1
3
4

9. Whose clothes were made of camel hair? Hint

John the Baptist
David
Jesus
Adam

10. Which king put Daniel in the lions' den? Hint

Darius
Xerxes
Herod
Nebuchadnezzar


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what mountain did Noah's Ark come to rest at after the flood?

Answer: Ararat

Genesis 8:4 After the flood God put a rainbow in the sky to show that he would never destroy the earth with water again.
2. What was Belteshazzar's other name?

Answer: Daniel

Daniel 1:7 Daniel's name was changed when Nebuchadnezzar took him to Babylon. Daniel was later thrown into a lions' den and survived (see question 10).
3. What was Andrew's profession before following Jesus?

Answer: fisherman

Matthew 4:18 Andrew was the brother of Peter, who was also a fisherman who left his job to follow Jesus.
4. What city heard Jonah's preaching and turned to God?

Answer: Nineveh

Jonah 3:3-5 Jonah didn't go to Nineveh willingly though - he tried to get away by boat and got swallowed by a whale.
5. Which group of people did the giant Goliath come from?

Answer: Philistines

1st Samuel 17:23 Goliath was slain by David with a sling and a stone.
6. Who was Moses' sister?

Answer: Miriam

Exodus 2:4-7: Miriam watched to see what happened to Moses after his mother put him in the river, and she saw Pharaoh's daughter take him. Her name is given in Exodus 15:20.
7. How many male siblings did Joseph have?

Answer: 11

Genesis 35:22-26 His brothers sold him into slavery to get rid of him because their father, Jacob, loved him the most. Jacob had twelve sons, including Joseph, by his two wives and two concubines. The youngest, Benjamin, was Joseph's only full brother, and their mother died when he was born. Joseph also had a sister, Dinah.
8. How many outer doors were on Noah's Ark?

Answer: 1

In Genesis 6:16, God told Noah how to build the ark, specifying "a door in the side of the ark". Then - after he built it and after he had got the animals on board - it rained for forty days and forty nights.
9. Whose clothes were made of camel hair?

Answer: John the Baptist

Matthew 3:4 John the Baptist baptised Jesus in the Jordan river. He ate locusts and wild honey.
10. Which king put Daniel in the lions' den?

Answer: Darius

Daniel 6:25-27 Darius was a friend of Daniel's, but Daniel broke the law by praying and the punishment was to be thrown in the lions' den.
Source: Author hunt04

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 109: 6/10
Jan 26 2023 : Guest 23: 6/10
Jan 23 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 18 2023 : Guest 66: 10/10
Jan 17 2023 : Guest 107: 4/10
Jan 17 2023 : Guest 76: 6/10
Jan 15 2023 : cms4613: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 76: 10/10
Jan 14 2023 : Betteigh5: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Bible Basics Easier
2. The Holy Bible Average
3. Bible Books Easier
4. Bible History Easier
5. The Bible #2 Average
6. The Bible #1 Average
7. Bible Quiz for All Average
8. Bible Basics Average
9. The Bible #5 Average
10. Bible Fun Average
11. General Bible Knowledge Average
12. The Bible #4 Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us