Quiz about The Bible 4
Quiz about The Bible 4

The Bible #4 Trivia Quiz


This is my fourth Bible quiz. I hope you enjoy it. All answers are taken out of the King James version.

A multiple-choice quiz by hunt04. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
hunt04
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
253,225
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8234
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 99 (6/10), Guest 71 (4/10), Guest 98 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following men put a fleece out to see if dew would collect on it? Hint

Samuel
Moses
Gideon
Jacob

2. Which dead prophet's spirit did a woman bring forth for King Saul? Hint

Abraham
Elijah
Moses
Samuel

3. What type of tree did Jesus make wither for not bearing fruit? Hint

Apple
Pear
Orange
Fig

4. In the parable told by Jesus, what was planted by the enemy with the wheat? Hint

Grapes
Tares
Vines
Olives

5. What is the name of the falling star that will hit Earth near the end of time? Hint

Apocalypse
Bitterdeath
Wormwood
Coldfire

6. According to Psalm 23, what is the Lord? Hint

Strength
Avenger
Shepherd
Caretaker

7. Who said, "I know not: Am I my brother's keeper?"? Hint

Cain
Andrew
Esau
Jonathan

8. Which of the following is the shortest verse in the Bible? Hint

Revelation 2:2
Matthew 6:3
John 11:35
Acts 2:18

9. How many days did Jesus say it would take for him to raise the temple if it was destroyed? Hint

7
12
5
3

10. According to Matthew 22:32, what is God not a god of? Hint

The sinner
The wicked
The transgressor
The dead


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following men put a fleece out to see if dew would collect on it?

Answer: Gideon

Judges 6:36-40 Gideon asked God for a sign and God gave Gideon answers three times through whether the fleece was wet or dry.
2. Which dead prophet's spirit did a woman bring forth for King Saul?

Answer: Samuel

1st Samuel 28:3, 11-14 Samuel had died and King Saul was getting no answers from God so he went to a woman who brought forth the spirit of Samuel, who told King Saul that he and his sons would die soon.
3. What type of tree did Jesus make wither for not bearing fruit?

Answer: Fig

Matthew 21:19 The fig tree did not have figs on it at the time when Jesus passes by so he cursed it and it died. These events are also found in Mark 11:13-20.
4. In the parable told by Jesus, what was planted by the enemy with the wheat?

Answer: Tares

Matthew 13:24-28 In the parable the wheat and the tares are allowed to grow up together until the time of the harvest. Then they are separated and the tares are burnt while the wheat is put into the barn.
5. What is the name of the falling star that will hit Earth near the end of time?

Answer: Wormwood

Revelation 8:10-11 The falling star Wormwood will affect one third of the water upon Earth making it undrinkable.
6. According to Psalm 23, what is the Lord?

Answer: Shepherd

Psalm 23:1 "The Lord is my shepherd; I shall not want."
7. Who said, "I know not: Am I my brother's keeper?"?

Answer: Cain

Genesis 4:9 Cain said this after killing his brother and God asking him where his brother was. God knew that Abel had been slain, but instead of telling the truth Cain posed a question to God.
8. Which of the following is the shortest verse in the Bible?

Answer: John 11:35

John 11:35 The verse is simply two words: "Jesus wept." He did this shortly before bringing Lazarus back to life.
9. How many days did Jesus say it would take for him to raise the temple if it was destroyed?

Answer: 3

John 2:19 Jesus said this after throwing the moneychangers out of the temple.
10. According to Matthew 22:32, what is God not a god of?

Answer: The dead

Matthew 22:32 God is the god of the living and not of the dead.
Source: Author hunt04

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 03 2022 : Guest 99: 6/10
Dec 03 2022 : Guest 71: 4/10
Dec 02 2022 : Guest 98: 8/10
Dec 01 2022 : Guest 98: 7/10
Nov 30 2022 : phillipkey: 8/10
Nov 24 2022 : Betteigh5: 7/10
Nov 24 2022 : Andyboy2021: 10/10
Nov 19 2022 : mandy2: 7/10
Nov 19 2022 : Guest 70: 9/10

Score Distribution

quiz
12/5/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us