Quiz about Something about the Bible
Quiz about Something about the Bible

Something about the Bible Trivia Quiz


How well do you know the Bible? Here is a quiz to test your knowledge! All quotations are from the KJV. I hope you enjoy it! :)

A multiple-choice quiz by pinkbunny98. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
pinkbunny98
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,199
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1247
Last 3 plays: Guest 151 (9/10), Guest 173 (9/10), Guest 174 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the first book in the New Testament? Hint

Matthew
Acts
Romans
Luke

2. According to the ancient tradition, how many books did Moses write in the Bible? Hint

None
Uncountable
Four
Five

3. Where was Moses born? Hint

USA
Canaan
Egypt
England

4. My brother was Esau and we were twins. I was the younger one but Esau sold his birthright to me for a bowl of red bean soup. Later in my life, I had two wives, Leah and Rachel, and twelve sons. Who am I? Hint

Sarah
Esau
Jacob
Isaac

5. Who was the first king of Israel? Hint

Abijah
Eliab
Saul
Asa

6. What are the names of the two books in the Protestant Bible that are named after women? Hint

Dorcas and Rebecca
Leah and Mary
Abigail and Sarah
Ruth and Esther

7. The first book of the Bible is what? Hint

Matthew
Genesis
Numbers
Exodus

8. Psalm 23:1 says, "The LORD is my ___; I shall not want." Complete the verse from the KJV. Hint

Priest
King
Shepherd
Lord

9. I was the first woman God created. I am the wife of Adam. But I ate the Forbidden Fruit, and I tempted my husband Adam to eat it too. As a result, sin entered the world and we were exiled from The Garden of Eden. Who am I? Hint

Naomi
Leah
Esther
Eve

10. Which of the following fruits of the Spirit is NOT listed by Paul in Galatians 5:22-23 (KJV)? Hint

Patience
Purity
Kindness
Goodness


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first book in the New Testament?

Answer: Matthew

Matthew was one of Jesus's disciples and he was also known as Levi. He was a tax collector before becoming one of Jesus's disciples. (See Luke 5:27 and Mark 2:14.)
2. According to the ancient tradition, how many books did Moses write in the Bible?

Answer: Five

According to ancient tradition, Moses wrote Genesis, Exodus, Leviticus, Numbers, and Deuteronomy.
3. Where was Moses born?

Answer: Egypt

Moses was born in Egypt, in the period of time when Pharaoh wanted to kill all the Israelite baby boys. But Moses's mother hid him from the Pharaoh's soldiers (Exodus 2).
4. My brother was Esau and we were twins. I was the younger one but Esau sold his birthright to me for a bowl of red bean soup. Later in my life, I had two wives, Leah and Rachel, and twelve sons. Who am I?

Answer: Jacob

Jacob was renamed Israel in his old age (Genesis 35:10).
5. Who was the first king of Israel?

Answer: Saul

Saul, with all his sons, died in battle against the Philistines (1 Samuel 31).
6. What are the names of the two books in the Protestant Bible that are named after women?

Answer: Ruth and Esther

The books of Ruth and Esther are only named after them, they didn't write those books. Ruth was a Moabite who was willing to follow her mother-in-law to Canaan after both their husbands died. You can read more about her in the Book of Ruth.

Esther was a Jewish queen, the wife of the Persian king, Ahasuerus. She saved the Jews from an evil man. You can read more about her in the Book of Esther.
7. The first book of the Bible is what?

Answer: Genesis

The book of Genesis means "the origin". It is named "the origin" because it tells us about the creation of the world in chapters 1 and 2.
8. Psalm 23:1 says, "The LORD is my ___; I shall not want." Complete the verse from the KJV.

Answer: Shepherd

King David wrote many psalms. Psalm 23 is only one of them.
9. I was the first woman God created. I am the wife of Adam. But I ate the Forbidden Fruit, and I tempted my husband Adam to eat it too. As a result, sin entered the world and we were exiled from The Garden of Eden. Who am I?

Answer: Eve

God formed Eve from a rib of Adam. See Genesis 2:21 and 22 for the story.
10. Which of the following fruits of the Spirit is NOT listed by Paul in Galatians 5:22-23 (KJV)?

Answer: Purity

"The fruit of the Spirit is love, joy, peace, longsuffering, gentleness, goodness, faith, meekness, temperance; against such there is no law" (Galatians 5:22-23).
Source: Author pinkbunny98

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 151: 9/10
Feb 04 2023 : Guest 173: 9/10
Jan 29 2023 : Guest 174: 9/10
Jan 27 2023 : Guest 205: 8/10
Jan 19 2023 : Guest 51: 6/10
Jan 17 2023 : Guest 107: 6/10
Jan 16 2023 : Guest 66: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 73: 8/10
Jan 04 2023 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Obadiah & 3 John Average
2. It Might Be the World's Easiest Bible Quiz Very Easy
3. Do You Know The Bible? Average
4. Biblical Wheel of Trivia Average
5. Bible Trivia 4 Average
6. More Bible Trivia Average
7. Bible Miscellany I Average
8. Bible Variety Average
9. The Holy Bible Average
10. Bible Basics Easier
11. Bible Basics Average
12. Bible Believers Brigade Mixed Trivia #2 Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us