FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bible Trivia 4
Quiz about Bible Trivia 4

Bible Trivia 4 Trivia Quiz


Welcome to yet another Bible Trivia quiz. I hope you all enjoy it. King James Version used for every question.

A multiple-choice quiz by unknown04. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
unknown04
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
375,545
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
2234
Last 3 plays: Guest 96 (13/15), Learner63 (9/15), TurkishLizzy (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. In Daniel's dream, how many ribs were in the bear's mouth? Hint


Question 2 of 15
2. What was the name of Adam and Eve's third son? Hint


Question 3 of 15
3. (KJV) Fill in the Blank: "Man shall not live by _____ alone." Hint


Question 4 of 15
4. How many thieves were crucified alongside Jesus? Hint


Question 5 of 15
5. Who questioned Jesus about him asking for a drink? Hint


Question 6 of 15
6. Hundreds of years after the death of King David, God promised to raise up David to rule over the seed of Jacob. To whom do Christians believe God is referring to? Hint


Question 7 of 15
7. What other name was Solomon known by? Hint


Question 8 of 15
8. Where in the Bible is Jesus quoted saying that he is "the Way, Truth, And Life"? Hint


Question 9 of 15
9. What tribes of Israel almost triggered a civil war as a result of an altar they set up on the banks of the Jordan? Hint


Question 10 of 15
10. What was different about Ehud? Hint


Question 11 of 15
11. Which of these was something King Herod did not hear about Jesus? Hint


Question 12 of 15
12. At what city was Saul lowered down a wall in a basket? Hint


Question 13 of 15
13. What is another name for the Sea of Galilee? Hint


Question 14 of 15
14. What woman seized control of the Kingdom of Judah after her son had died? Hint


Question 15 of 15
15. Who was described as a chief of publicans and rich? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 96: 13/15
May 21 2024 : Learner63: 9/15
May 18 2024 : TurkishLizzy: 13/15
May 07 2024 : Guest 172: 8/15
May 04 2024 : Guest 66: 14/15
Apr 27 2024 : Guest 108: 9/15
Apr 27 2024 : Guest 68: 14/15
Apr 27 2024 : Jay072: 10/15
Apr 23 2024 : mallyb: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Daniel's dream, how many ribs were in the bear's mouth?

Answer: 3

Daniel 7:4. The bear here is also foretold to be one of four great kings to rule the Earth. It is possibly the Medo-Persian empire's king.
2. What was the name of Adam and Eve's third son?

Answer: Seth

Genesis 4:25. It turns out that Seth was a replacement for Abel (whom Cain killed).
3. (KJV) Fill in the Blank: "Man shall not live by _____ alone."

Answer: bread

Matthew 4:4. Jesus said this to Satan whilst being tempted by him.
4. How many thieves were crucified alongside Jesus?

Answer: 2

Matthew 27:38. Jesus was being crucified between the two thieves. He even promised one of them to live with him in paradise.
5. Who questioned Jesus about him asking for a drink?

Answer: woman of Samaria

John 4:9. It was at the well of Jacob. Back then Jews didn't have dealings with Samaritans.
6. Hundreds of years after the death of King David, God promised to raise up David to rule over the seed of Jacob. To whom do Christians believe God is referring to?

Answer: Jesus Christ

Jeremiah 30:9. Though it is not talking about David directly, it still has to do with him and his bloodline. Jesus's genealogy lists David in Matthew 1.
7. What other name was Solomon known by?

Answer: Jedidiah

2 Samuel 12:24-25. This nickname was given to Solomon by God on the day he was born.
8. Where in the Bible is Jesus quoted saying that he is "the Way, Truth, And Life"?

Answer: John

John 14:6. To be exact, he goes on to say that no man cometh unto the Father except by Him.
9. What tribes of Israel almost triggered a civil war as a result of an altar they set up on the banks of the Jordan?

Answer: Gad, Reuben, and Manasseh

Joshua 22:1-34. This whole chapter contains this story of confusion amongst the tribes of Israel. Some thought the altar was for another false idol.
10. What was different about Ehud?

Answer: he was left-handed

Judges 3:15. God used his left-handedness to his advantage when He had Ehud murder a certain king.
11. Which of these was something King Herod did not hear about Jesus?

Answer: he was the Messiah

Mark 6:14-15. This certain Scripture mentions the rumors Herod had heard about Jesus.
12. At what city was Saul lowered down a wall in a basket?

Answer: Damascus

Acts 9:22-25. Damascus was the same city where Ananias cured Saul of his blindness.
13. What is another name for the Sea of Galilee?

Answer: Sea of Tiberias

John 6:1. Tiberias is an northern city in present day Israel. It's also known as Tiveria.
14. What woman seized control of the Kingdom of Judah after her son had died?

Answer: Athaliah

2 Kings 11:1-3. When Athaliah saw her son Ahaziah dead, she killed some of the royal kindred and assumed the throne for herself. She reigned for over six or seven years.
15. Who was described as a chief of publicans and rich?

Answer: Zacchaeus

Luke 19:2. This man is known for climbing a tree to get Jesus to notice him. He also gave his proceeds to the poor and gave back some money he cheated men out of.
Source: Author unknown04

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us