Quiz about A Pretty Mild Bible Quiz
Quiz about A Pretty Mild Bible Quiz

A Pretty Mild Bible Quiz


Here's a Bible quiz that shouldn't tax the brain too completely. All questions are taken from the New International Version.

A multiple-choice quiz by Donna39. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
Donna39
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
322,142
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4599
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Edzell_Blue (9/10), Guest 49 (8/10), Guest 172 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Jesus asked which disciple three times if he loved him? Hint

John
Simon Peter
James
Andrew

2. Which of these men was not thrown into the blazing furnace? Hint

Abednego
Meshach
Shadrach
Daniel

3. What did Jesus use to feed the five thousand? Hint

Four loaves and three fish
Five loaves and two fish
Seven loaves and twelve fish
Five thousand loaves and two hundred fish

4. Jesus said, "Blessed rather are those who hear the word of God and ..." What else do these blessed people do? Hint

Hide it
Mock it
Ignore it
Obey it

5. Who did Jesus say would disown him three times? Hint

John
Peter
Mark
Philip

6. What was the name of the prisoner that the crowd wanted to release instead of Jesus? Hint

Ananias
Barabbas
Herod
Judas

7. How many "Gods" were the children of Israel commanded to have in Exodus? Hint

As many as they liked
Three
One
Seven

8. Where did Mary place her firstborn son? Hint

Basket
Manger
Bed
Cot

9. What did King Solomon ask God to give him? Hint

Wisdom and knowledge
Wealth
Long life
A pony

10. Who tried to kill Jesus not long after he was born? Hint

John the Baptist
Herod
Judas
The wise men


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jesus asked which disciple three times if he loved him?

Answer: Simon Peter

"Jesus said to Simon Peter, 'Simon son of John, do you truly love me more than these?' 'Yes Lord,' he said, 'you know that I love you.' Jesus said, 'Feed my lambs.' Again Jesus said, 'Simon son of John, do you truly love me?' He answered, 'yes, Lord, you know that I love you.' Jesus said, 'Take care of my sheep.' The third time he said to him, 'Simon son of John, do you love me?' Peter was hurt because Jesus asked him the third time, 'Do you love me?' He said, 'Lord you know all these things; you know that I love you.' Jesus said, 'Feed my sheep.'" John 21:15-17 (NIV)
2. Which of these men was not thrown into the blazing furnace?

Answer: Daniel

Daniel 3:20 tells us that King Nebuchadnezzar "commanded some of the strongest soldiers in his army to tie up Shadrach, Meshach and Adednego and throw them into the blazing furnace."
3. What did Jesus use to feed the five thousand?

Answer: Five loaves and two fish

Jesus told his disciples to feed the crowd of five thousand, but they said to him, "We have here only five loaves of bread and two fish." Matthew 14:17 (NIV) This didn't stop him.
4. Jesus said, "Blessed rather are those who hear the word of God and ..." What else do these blessed people do?

Answer: Obey it

"A woman in a crowd called out to Jesus, saying, 'Blessed is the mother who gave you birth and nursed you.' He replied, 'Blessed rather are those who hear the word of God and obey it.'" Luke 11:27-28 (NIV)
5. Who did Jesus say would disown him three times?

Answer: Peter

Matthew 26:31-35, in the New International Version, tells us that Jesus predicted that the disciples would all fall away on account of him. "Peter replied, 'Even if all fall away on account of you, I never will.' 'I tell you the truth,' Jesus answered, 'This very night, before the rooster crows, you will disown me three times.'"
6. What was the name of the prisoner that the crowd wanted to release instead of Jesus?

Answer: Barabbas

Because it was the custom for the governor to release a prisoner at the time of the feast, Pilate asked the crowd, "'Which of the two do you want me to release to you?' 'Barrabbas,' they answered. 'What shall I do then, with Jesus who is called Christ?' Pilate asked. They all answered, 'Crucify him!'"- Matthew 27:21-22 (NIV)
7. How many "Gods" were the children of Israel commanded to have in Exodus?

Answer: One

In no uncertain terms, God told the Israelites, "I am the Lord your God, who brought you out of Egypt, out of the land of slavery. You shall have no other gods before me." This is the first commandment. (Exodus 20:2-3 (NIV))
8. Where did Mary place her firstborn son?

Answer: Manger

Luke 2:7 of the New International Version tells us that Mary "gave birth to her firstborn, a son. She wrapped him in cloths and placed him in a manger, because there was no room for them in the inn."
9. What did King Solomon ask God to give him?

Answer: Wisdom and knowledge

God asked Solomon what he would like to be given. Solomon answered, "Give me wisdom and knowledge, that I may lead this people, for who is able to govern this great people of yours?" - 2 Chronicles 1:10 (NIV)
10. Who tried to kill Jesus not long after he was born?

Answer: Herod

"An angel of the Lord appeared to Joseph in a dream. 'Get up,' he said, 'Take the child and his mother and escape to Egypt. Stay there until I tell you, for Herod is going to search for the child to kill him.'" Matthew 2:13 (NIV)
Source: Author Donna39

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 04 2023 : Edzell_Blue: 9/10
Feb 04 2023 : Guest 49: 8/10
Feb 04 2023 : Guest 172: 9/10
Feb 03 2023 : serpa: 10/10
Jan 31 2023 : Guest 69: 9/10
Jan 30 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 30 2023 : Guest 162: 9/10
Jan 30 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 29 2023 : Guest 173: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Bible Basics Easier
2. The Holy Bible Average
3. Bible Books Easier
4. The Bible #2 Average
5. Bible History Easier
6. The Bible #1 Average
7. Bible Fun Average
8. The Bible #3 Average
9. The Bible Easier
10. Bible Quiz for All Average
11. How Well Do You Know the Bible? Average
12. The Bible #4 Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us