Quiz about General Bible Knowledge
Quiz about General Bible Knowledge

General Bible Knowledge Trivia Quiz


Test your Bible knowledge. Old and New Testament questions. King James Version.

A multiple-choice quiz by Mary74. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
Mary74
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
50,416
Updated
Aug 01 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8631
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 5 (8/10), Guest 173 (8/10), Guest 107 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What woman killed a man by nailing a tent peg through his head? Hint

Jezebel
Jael
Rahab
Deborah

2. How were the people of Gennesaret healed? Hint

with oil
by wading in a pool of water
by prayer
touching the hem of Jesus' garment

3. Which of these was not a son of Noah? Hint

Bacon
Ham
Shem
Japheth

4. How many years did Methuselah live? Hint

983
978
962
969

5. Jesus grew up in which town? Hint

Bethlehem
Jerusalem
Nazareth
Cana

6. Which is not listed as a Fruit of the Spirit? Hint

long-suffering
peace
faith
wisdom

7. Which is not one of the four canonical Gospels? Hint

Mark
James
Luke
John

8. Who is credited with writing the first five books of the Bible? Hint

Moses
Abraham
Adam
Noah

9. Where did God give Moses the Ten Commandments? Hint

Mount of Olives
Mount Ararat
Mount Sinai
Mount Zion

10. Which book in the Bible reads like a paean to romantic love? Hint

Nehemiah
Isaiah
Song of Solomon
Joel


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What woman killed a man by nailing a tent peg through his head?

Answer: Jael

Judges 4:18-21: Sisera was in hiding and went to Jael's tent. She invited him in and places a covering over his head. He asked for water, she gave him curdled milk, and covered him up so he could sleep. Then she killed him. Deborah and Barak mentioned it in their victory song.
2. How were the people of Gennesaret healed?

Answer: touching the hem of Jesus' garment

Matthew 14:36 They were healed by faith, touching Jesus' garment.
3. Which of these was not a son of Noah?

Answer: Bacon

Remember the saying 'old as Methuselah'? He was Noah's Granddad.
4. How many years did Methuselah live?

Answer: 969

Genesis 5:27
5. Jesus grew up in which town?

Answer: Nazareth

He was born in Bethlehem, His first recorded miracle (water into wine) was at Cana, and He was crucified outside of Jerusalem.
6. Which is not listed as a Fruit of the Spirit?

Answer: wisdom

Wisdom is a Spiritual Gift found in 1 Corinthians 12:8. The Fruits of the Spirit are found in Galatians 5:22-23 are: love, joy, peace, long-suffering, gentleness, goodness, faith, meekness, and temperance (self-control).
7. Which is not one of the four canonical Gospels?

Answer: James

8. Who is credited with writing the first five books of the Bible?

Answer: Moses

9. Where did God give Moses the Ten Commandments?

Answer: Mount Sinai

Exodus 19:20: 'And the Lord came down upon Mount Sinai, on top of the mount: and the Lord called Moses up to the top of the mount and Moses went up.'
10. Which book in the Bible reads like a paean to romantic love?

Answer: Song of Solomon

Source: Author Mary74

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trammgr before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 5: 8/10
Jan 29 2023 : Guest 173: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 107: 6/10
Jan 25 2023 : Guest 219: 9/10
Jan 22 2023 : Guest 5: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 76: 6/10
Jan 19 2023 : Guest 76: 9/10
Jan 17 2023 : Guest 66: 8/10
Jan 15 2023 : Guest 152: 7/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Bible Basics Easier
2. The Holy Bible Average
3. Bible Books Easier
4. Bible History Easier
5. The Bible #2 Average
6. The Bible #1 Average
7. The Bible #3 Average
8. Bible Quiz for All Average
9. Bible Basics Average
10. The Bible #5 Average
11. Bible Fun Average
12. The Bible #4 Average

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us