FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Bible 1
Quiz about The Bible 1

The Bible #1 Trivia Quiz


This was made to test your Biblical knowledge.

A multiple-choice quiz by hunt04. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
hunt04
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
139,655
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
14696
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 223 (3/10), looney_tunes (8/10), Guest 166 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was Abraham's son? Hint


Question 2 of 10
2. What kind of tree did Zacchaeus climb in order to see Jesus? Hint


Question 3 of 10
3. How many sons did Isaac have? Hint


Question 4 of 10
4. What is the 24th book of the New Testament? Hint


Question 5 of 10
5. Which one of Jesus' disciples walked on water? Hint


Question 6 of 10
6. How old was Methuselah when he died? Hint


Question 7 of 10
7. What kind of animal spoke to a man named Balaam? Hint


Question 8 of 10
8. Who was Moses' brother? Hint


Question 9 of 10
9. When the river flowed out of Eden, it was parted into several rivers. How many? Hint


Question 10 of 10
10. As recounted in 1st Samuel, how many brothers did David have? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 223: 3/10
Jun 10 2024 : looney_tunes: 8/10
Jun 06 2024 : Guest 166: 8/10
Jun 06 2024 : MikeyGee: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 47: 10/10
Jun 03 2024 : misstified: 10/10
Jun 03 2024 : gkhor: 8/10
Jun 01 2024 : Guest 162: 9/10
May 31 2024 : Guest 208: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was Abraham's son?

Answer: Isaac

Genesis 21:1-3: Later you read that Abraham almost sacrifices his son because God tells him to, but at the last minute God gives him a ram to sacrifice instead. This was a way for God to test the faith of Abraham.
2. What kind of tree did Zacchaeus climb in order to see Jesus?

Answer: sycamore

Luke 19:1-4 Zacchaeus was of shorter stature and he climbed the tree to see Jesus because people were in the way.
3. How many sons did Isaac have?

Answer: 2

Genesis 25:21-26 His two sons were named Jacob and Esau and they were twins.
4. What is the 24th book of the New Testament?

Answer: 2nd John

2nd John is 24th and is only 1 chapter long.
5. Which one of Jesus' disciples walked on water?

Answer: Peter

Matthew 14:29 Peter walked on water but during his trip he became afraid and began to sink.
6. How old was Methuselah when he died?

Answer: 969

Genesis 5:27 He was the oldest man to ever live and was also the grandfather of Noah.
7. What kind of animal spoke to a man named Balaam?

Answer: donkey

Numbers 22:28 The donkey saw an angel so it turned to get away and Balaam smote the donkey three times -- then God let it speak to him. The donkey asked Balaam why he smote her.
8. Who was Moses' brother?

Answer: Aaron

Exodus 4:14 Aaron and Moses went to confront Pharoah about the Israelites being freed.
9. When the river flowed out of Eden, it was parted into several rivers. How many?

Answer: 4

Genesis 2:10 The names of these rivers were Pison, Gihon, Hiddekel, and Euphrates.
10. As recounted in 1st Samuel, how many brothers did David have?

Answer: 7

1st Samuel 17:12-14 says that, when Samuel was trying to find the person he should anoint as the next king, he looked at all of David's brothers but wasn't satisfied until he saw David. From then on, David was to be the next king of Israel. The king while all of this was going on was Saul.
Source: Author hunt04

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Obadiah & 3 John Average
2. It Might Be the World's Easiest Bible Quiz Very Easy
3. To Catch A Thief Average
4. Do You Know The Bible? Average
5. Biblical Wheel of Trivia Average
6. Bible Trivia 6 Average
7. Bible Trivia 4 Average
8. Bible Trivia Mixup Average
9. Bible Miscellany I Average
10. Bible Variety Average
11. The Holy Bible Average
12. Bible Basics Easier

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us