FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bible Fun
Quiz about Bible Fun

Bible Fun Trivia Quiz


This is an educational quiz on various parts of the Bible based on the NIV version, including finishing verses, knowing who did what, and what book of the Bible that the certain thing took place. Have fun!

A multiple-choice quiz by happychristian. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
231,331
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
9417
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 143 (9/10), Guest 166 (9/10), Guest 174 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who married Boaz? Hint


Question 2 of 10
2. Finish this verse according to the NIV: "My people are destroyed for lack of _______". Hint


Question 3 of 10
3. Isaac's parents were Abraham and Hagar.


Question 4 of 10
4. Who betrayed Jesus? Hint


Question 5 of 10
5. In what chapter and verse of the Bible is the following found? "For God so loved the world, that He gave His only begotten Son, that whoever believes in Him should not perish, but have eternal life." Hint


Question 6 of 10
6. Finish this verse (according to the NIV): "Either make the tree good, and his fruit good; or else make the tree corrupt, and his fruit corrupt: for the tree is known by [his] _______." Hint


Question 7 of 10
7. Which book of the Bible tells the story of Adam and Eve? Hint


Question 8 of 10
8. Jonah is famous for what? Hint


Question 9 of 10
9. Finish this verse (according to the NIV): "But I tell you: Love your enemies and _____ for those who persecute you." Hint


Question 10 of 10
10. Now for a really tough one! In the entire New International Version of the Bible, how many times is the word "love" used? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 143: 9/10
Jun 12 2024 : Guest 166: 9/10
Jun 06 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 06 2024 : Guest 166: 7/10
Jun 05 2024 : Guest 50: 8/10
May 30 2024 : Guest 24: 8/10
May 30 2024 : Guest 98: 6/10
May 30 2024 : BayRoan: 10/10
May 29 2024 : goodreporter: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who married Boaz?

Answer: Ruth

Ruth was a widow who gleaned the fields of Boaz during the barley harvest. Gleaning means that the poor people of that time would take the leftovers from the fieldowner's crops. The story of Ruth is in the book of Ruth.
2. Finish this verse according to the NIV: "My people are destroyed for lack of _______".

Answer: knowledge

Hosea 4:6 says this. This is a verse that a lot of people think about today. Are we being destroyed for lack of knowlegde?
3. Isaac's parents were Abraham and Hagar.

Answer: False

Abraham married Sarah, and their son was Isaac. Abraham and Hagar had Ishmael. Abraham's name started out as Abram and Sarah was Sarai.
This all happens in the book of Genesis in chapters 12-21.
4. Who betrayed Jesus?

Answer: Judas

Judas Iscariot betrayed Jesus by accepting 30 pieces of silver to turn Him over to the Pharisees. He ended up regretting it and killed himself after returning the money. This is found throughout Matthew 26:14-27:3.
5. In what chapter and verse of the Bible is the following found? "For God so loved the world, that He gave His only begotten Son, that whoever believes in Him should not perish, but have eternal life."

Answer: John 3:16

This is a well known verse and is taught a lot in Sunday school. It is a commonly used verse for teaching someone about how Jesus died on the cross for our sins and raised back to life for us.
6. Finish this verse (according to the NIV): "Either make the tree good, and his fruit good; or else make the tree corrupt, and his fruit corrupt: for the tree is known by [his] _______."

Answer: fruit

This is in Matthew 12:33. The tree could be a person. The fruit could be the person's deeds. The deeds can be either good or bad, as found in Galations 5. The good fruits are love, patience, kindness, gentleness, self-control, goodness, mercy, peace, and joy. (All parable interpreting based on Greek/Hebrew dictionary provide in the back of some NAS versions of the Bible and some personal studies)
7. Which book of the Bible tells the story of Adam and Eve?

Answer: Genesis

Genesis is the first book of the Bible. It contains the story of creation, Adam and Eve, Noah, Abraham, Isaac, Jacob, and more.
8. Jonah is famous for what?

Answer: Being swallowed by a fish

Jonah was swallowed by a fish and then stayed there for three days. After a lot of prayer, the fish spit him out onto dry land. (The Bible says fish, but if -- as many modern believers think -- the animal was a whale, then of course it was actually a mammal.)
9. Finish this verse (according to the NIV): "But I tell you: Love your enemies and _____ for those who persecute you."

Answer: pray

This verse is found in Matthew 5:44. People often think that they should hate the people who are mean to them, but we are really supposed to pray for them and love them.
10. Now for a really tough one! In the entire New International Version of the Bible, how many times is the word "love" used?

Answer: 686

Yes, it's true. "Love" is mentioned 686 times in the entire New International Version Bible. The first time it appears in in Genesis 4, where it appears more than once.
Source: Author happychristian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Obadiah & 3 John Average
2. It Might Be the World's Easiest Bible Quiz Very Easy
3. To Catch A Thief Average
4. Do You Know The Bible? Average
5. Biblical Wheel of Trivia Average
6. Bible Trivia 6 Average
7. Bible Trivia 4 Average
8. Bible Trivia Mixup Average
9. Bible Miscellany I Average
10. Bible Variety Average
11. The Holy Bible Average
12. Bible Basics Easier

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us