FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bible Quiz for All
Quiz about Bible Quiz for All

Bible Quiz for All


Just a simple multiple-choice and fill-in-the-blank quiz. God Bless!

A multiple-choice quiz by Tricia15. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
Tricia15
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
62,612
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
11003
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: batowers (6/10), ziggythepooh (8/10), Guest 166 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the first book of the Bible? Hint


Question 2 of 10
2. As recorded in the Bible, who was the first man to experience physical death?

Answer: (One Word)
Question 3 of 10
3. As described in the Book of Exodus, what was the greatest suffering sent by Almighty God to the Egyptian people when the king of Egypt refused to let His people, the Israelites, go? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the man, numbered among Jesus' Apostles, who walked on water according to the Bible? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the angel who is said, in the Gospel of Luke, to have appeared to Mary and told her that she would conceive by the power of the Holy Spirit? Hint


Question 6 of 10
6. Who does the Bible say is the father of Ham, Shem, and Japheth? Hint


Question 7 of 10
7. What place is described in the Old Testament as the Land of Promise? Hint


Question 8 of 10
8. What is the last book of the Old Testament? Hint


Question 9 of 10
9. Where can we find the Bible passage, 'God said, Let us make mankind in our image and likeness'? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the father of Jonathan who was jealous of David, as described in the Book of Samuel? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : batowers: 6/10
Jun 13 2024 : ziggythepooh: 8/10
Jun 06 2024 : Guest 166: 8/10
Jun 04 2024 : demurechicky: 10/10
May 30 2024 : Guest 24: 9/10
May 24 2024 : Guest 99: 10/10
May 14 2024 : rohnald: 9/10
May 06 2024 : Guest 66: 10/10
Apr 27 2024 : Jay072: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first book of the Bible?

Answer: Genesis

You can find the creation of the world, the first man and woman, the first murder, the Great Flood and Noah's Ark and others in this chapter of the Bible.
2. As recorded in the Bible, who was the first man to experience physical death?

Answer: Abel

Cain killed his brother, Abel, because he was jealous of God's preference to Abel's sacrifice. Cain and Abel are the sons of Adam and Eve, the first man and woman.
3. As described in the Book of Exodus, what was the greatest suffering sent by Almighty God to the Egyptian people when the king of Egypt refused to let His people, the Israelites, go?

Answer: the tenth plague

One night, the Angel of Death passed through the land of Egypt and killed every first-born creature, both man and beast. Only the Jews were saved because of the blood of the lamb on their doorposts. Even the king's son died. It was the tenth plague sent by God that finally convinced the king to let the Israelites go.
4. Who was the man, numbered among Jesus' Apostles, who walked on water according to the Bible?

Answer: Peter

After the miracle of the loaves and fish, Jesus went to the mountain to pray and the disciples started to head for home in a boat. Suddenly, they saw Jesus walking on the water. He told them not to be afraid, so Peter set out confidently, but he became afraid and began to sink. Jesus stretched forth His hands and said, 'O you of little faith, why did you doubt?'
5. Who was the angel who is said, in the Gospel of Luke, to have appeared to Mary and told her that she would conceive by the power of the Holy Spirit?

Answer: Gabriel

Saint Gabriel, the Archangel, is known as the angel of the Incarnation and of Consolation.
6. Who does the Bible say is the father of Ham, Shem, and Japheth?

Answer: Noah

Noah and his sons labored diligently for one hundred twenty years to construct the ark.
7. What place is described in the Old Testament as the Land of Promise?

Answer: Canaan

Canaan was the land where Moses led the Israelites on God's command.
8. What is the last book of the Old Testament?

Answer: Malachi

9. Where can we find the Bible passage, 'God said, Let us make mankind in our image and likeness'?

Answer: Genesis 1:26

10. Who was the father of Jonathan who was jealous of David, as described in the Book of Samuel?

Answer: Saul

Jonathan had become really close with David. Time came that his father, Saul, became so jealous of David because the people loved him. Saul told Jonathan of his plan to kill David, but Jonathan told David to escape and remain in hiding.
Source: Author Tricia15

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Bible Basics Easier
2. The Holy Bible Average
3. Bible Books Easier
4. Bible History Easier
5. The Bible #2 Average
6. The Bible #1 Average
7. The Bible #3 Average
8. Bible Basics Average
9. The Bible #5 Average
10. Bible Fun Average
11. General Bible Knowledge Average
12. The Bible #4 Average

6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us