Quiz about Hashtagging the Bible
Quiz about Hashtagging the Bible

Hash-tagging the Bible Trivia Quiz


Imagine if Twitter already existed during the Bible Era, this might be the tweet those biblical characters tweeted. But the tweet is missing the correct hash-tag. What is the appropriate hash-tag? I use NIV here.

A multiple-choice quiz by Realdeo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible

Author
Realdeo
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,699
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
609
Last 3 plays: Guest 75 (4/10), Guest 67 (6/10), Guest 38 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. First day working here _________________________ [NIV] Hint

#letTheLandProduceLivingCreatures
#letThereBeLight
#letUsMakeMankindInOurImage
#letTheLandProduceVegetation

2. Finally. I finished The Bible _______ [NIV] Hint

#givethanks
#hallelujah
#amen
#bless

3. @Egypt Ah. This is the place where it all started #Jacob #OldMemories _______ [NIV] Hint

#hole
#cave
#well
#cistern

4. World! Me and my husband Boaz, would like to introduce Obed _______ Hint

#priest
#myFather
#myBestMen
#mySon

5. Oh, he's gonna deny me! Three times! #lastTweet ______________ Hint

#Matthew
#Andrew
#John
#SimonPeter

6. @Paul_Followers Healthy Tips: Add wine to your diet if you have problem with your stomach. _________ Hint

#Jesus
#Timothy
#Luke
#Andrew

7. @Dad. Can I have my share of the will now?

@Lost_Son No, you already asked for it. _______________ [NIV]
Hint

#Matthew_5:3-12
#Luke_15:11-32
#Matthew_2:17-18
#John_2:1-12

8. @Dad I will inherit the earth! #Sermon_on_the_Mount _________ Hint

#merciful
#pureHeart
#meek
#peaceMaker

9. @Paul_Followers I have finished my race. #lastTweet ______ Hint

#die_in_Malta
#die_in_Philippi
#die_in_Thessalonica
#die_in_Rome

10. @Paul_Follower EXTRA: @Paul just raised Eutychus from dead. _____________ #miracle Hint

#drownedMan
#sleepyWatcher
#tiredBuilder
#killedByHisWife


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. First day working here _________________________ [NIV]

Answer: #letThereBeLight

In the Bible, it was told that God created light on the first day. (Genesis 1:3). Plants were created on the third day, while both livestock and humans were created on the sixth day.
2. Finally. I finished The Bible _______ [NIV]

Answer: #amen

Amen was the last word in The Bible. (Revelation 22:21) We used amen to end prayers and to express strong agreements.
3. @Egypt Ah. This is the place where it all started #Jacob #OldMemories _______ [NIV]

Answer: #cistern

Genesis 37:22 "Don't shed any blood. Throw him into this cistern here in the wilderness, but don't lay a hand on him." Reuben said this to rescue Joseph from the other brothers and take him back to his father.
4. World! Me and my husband Boaz, would like to introduce Obed _______

Answer: #mySon

Their kid was named Obed who turned out to be the grand father of David. Ruth 4:17
5. Oh, he's gonna deny me! Three times! #lastTweet ______________

Answer: #SimonPeter

When Jesus was arrested, Simon Peter said he would follow him until the end, but instead he denied him thrice, as mentioned in John 18:15-27.
6. @Paul_Followers Healthy Tips: Add wine to your diet if you have problem with your stomach. _________

Answer: #Timothy

It is largely known that Timothy, one of Paul's followers, easily fell sick. So Paul advised Timothy to add wine to his diet as in 1 Timothy 5:23.
7. @Dad. Can I have my share of the will now? @Lost_Son No, you already asked for it. _______________ [NIV]

Answer: #Luke_15:11-32

Matthew 5 talked about the Sermon on The Mount. Matthew 2 talked about how mothers were grieving when King Herod decided to murder all babies younger than two years old, while John 2 talked about the marriage at Cana.
8. @Dad I will inherit the earth! #Sermon_on_the_Mount _________

Answer: #meek

On the Sermon On The Mount: It was told that people who are meek will inherit the earth. People who have pure hearts will see God. People who are merciful will be shown mercy, and people who are peace-makers will be called children of God. Matthew 5:1-12.
9. @Paul_Followers I have finished my race. #lastTweet ______

Answer: #die_in_Rome

Paul was jailed by Governor Felix, until Felix resigned with no verdict given. Then a new governor came called Festus. Paul asked for appeal to Caesar (Acts 25.11). Since Paul was a Roman, Festus must comply Paul's request. There in Rome, Caesar gave the death verdict.
10. @Paul_Follower EXTRA: @Paul just raised Eutychus from dead. _____________ #miracle

Answer: #sleepyWatcher

Eutychus was watching Paul preach. Unfortunately, he went to sleep while sitting on the window and fell down from the third floor.[Acts 20:9-12]
Source: Author Realdeo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 09 2022 : Guest 75: 4/10
Nov 07 2022 : Guest 67: 6/10
Nov 06 2022 : Guest 38: 9/10
Nov 05 2022 : Guest 174: 9/10
Oct 31 2022 : Guest 49: 4/10
Oct 28 2022 : Guest 51: 8/10
Oct 27 2022 : DCW2: 10/10
Oct 25 2022 : sunshine236: 0/10
Oct 22 2022 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us