FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Medical Name Match
Quiz about Medical Name Match

Medical Name Match Trivia Quiz


For this quiz, match the medical names for body parts with the names that are typically used by non-medical folks. Good luck!

A matching quiz by Trivia_Fan54. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Human Body
  8. »
  9. Mixed Human Body Trivia

Author
Trivia_Fan54
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
407,421
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
652
Last 3 plays: Guest 70 (7/10), Guest 45 (4/10), Bowler413 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Ear canal  
  Popliteal fossa
2. Cheek bone   
  Malleolus
3. Big toe  
  External meatus
4. Foreskin  
  Integumentary system
5. Ankle  
  Hallux
6. Armpit  
  Zygomatic arch
7. Skin, hair, nails  
  Prepuce
8. Behind the knee  
  Clavicle
9. Heel  
  Axilla
10. Collar bone   
  Calcaneus





Select each answer

1. Ear canal
2. Cheek bone
3. Big toe
4. Foreskin
5. Ankle
6. Armpit
7. Skin, hair, nails
8. Behind the knee
9. Heel
10. Collar bone

Most Recent Scores
May 27 2024 : Guest 70: 7/10
May 22 2024 : Guest 45: 4/10
May 03 2024 : Bowler413: 10/10
Apr 25 2024 : Ajs1770: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ear canal

Answer: External meatus

The external meatus is the auditory or ear canal that runs from the outside of the head to the tympanic membrane, or eardrum. Sounds travel down the external meatus to be processed by the parts inside the ear, then sent to the brain via the auditory nerve.

The first third of the external meatus (from outside the ear,) is made up of cartilage, while the other two thirds of its length are made of bone.
2. Cheek bone

Answer: Zygomatic arch

The zygomatic arch, or cheekbone, has a few functions. It serves to help protect the eye. It also serves as an anchor for the the masseter muscle, one that is important in biting and chewing because that muscle elevates the lower jaw.
3. Big toe

Answer: Hallux

The hallux, or big toe, is the largest toe on the foot. Each toe has some phalanges, or bones inside. Rather counter intuitively, each of the smaller toes has three phalanges, while the hallux has only two. Phalanges can also be found in the fingers, with each finger containing three and the thumb containing two.
4. Foreskin

Answer: Prepuce

The prepuce, or foreskin, serves to protect the head of the penis. The prepuce in boys is removed in Jewish circumcision ceremonies, and sometimes shortly after birth in non-Jewish boys. The term prepuce can also be used for the clitoral hood, the skin that protects the clitoris in females.
5. Ankle

Answer: Malleolus

The malleoli are the two small, hammer-like bones that protrude at the ankle. The medial malleolus is the bone that sticks out on the inside of the leg, and the lateral malleolus is the bone that sticks out on the outside of the leg. Each of these bony bumps are the ends of the bones in the lower leg, the tibia and the fibula.
6. Armpit

Answer: Axilla

The axilla, or armpit, is found under the joint where the arm meets the shoulder. There are many important things located in the axilla, including sweat glands, lymph nodes, nerves, and arteries and veins that serve the arms and hands.
7. Skin, hair, nails

Answer: Integumentary system

The integumentary system is the largest organ in the human body. It includes the skin, hair, and nails, which are all meant to protect various body parts. The integumentary system can also help with getting rid of waste, and retaining important fluids within the body.
8. Behind the knee

Answer: Popliteal fossa

The popliteal fossa is a small diamond-shaped depression behind the knee. It is formed by the crossing of the muscles in the thigh and the muscles in the lower leg. The sciatic nerve and important blood vessels pass through this area between the upper and lower legs.
9. Heel

Answer: Calcaneus

The calcaneus is the large bone at the back of the foot that forms the heel. It is the largest bone in the foot. The Achilles tendon is attached to the calcaneus at the back of the foot.
10. Collar bone

Answer: Clavicle

There are two clavicles, or collar bones, in each human. The clavicles are the only horizontal long bone in the human body. The clavicle is one of the most fractured bones in the human body. This is because it acts as a strut, or stabilizing bone between the shoulder and the sternum, or breast bone. Any force on the shoulder or on an outstretched arm transfers the force to the clavicle, which causes the frequent breaks.
Source: Author Trivia_Fan54

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us