FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1985 Bears Super Bowl XX
Quiz about 1985 Bears Super Bowl XX

1985 Bears: Super Bowl XX Trivia Quiz


The 1985 Chicago Bears. The best display of offensive and defensive dominance by any one team, ever. These questions are for the true Bear fan and the true football fan.

A multiple-choice quiz by Northstars76. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Chicago Bears

Author
Northstars76
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
24,763
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3670
Last 3 plays: runaway_drive (5/10), mungojerry (8/10), rossian (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was William Perry's common nickname? Hint


Question 2 of 10
2. What was Dan Hampton's nickname For William Perry? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the only team that the Bears lost to in the 1985-86 season? Hint


Question 4 of 10
4. How many points did the Bears Defense let up in the 85-86 post season, including the Super Bowl? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these players scored a rushing touchdown in Super Bowl XX? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the starting quarterback for the 1985 Bears? Hint


Question 7 of 10
7. Who was carried off the field after Super Bowl XX? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the defensive coach? Hint


Question 9 of 10
9. How many rushing yards were allowed by the Bears in Super Bowl XX? Hint


Question 10 of 10
10. What stadium do the Bears call home? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : runaway_drive: 5/10
Jul 02 2024 : mungojerry: 8/10
Jun 22 2024 : rossian: 10/10
Jun 17 2024 : HumblePie7: 7/10
Jun 05 2024 : Guest 70: 9/10
May 29 2024 : Guest 192: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was William Perry's common nickname?

Answer: The Fridge

The guy was huge.
2. What was Dan Hampton's nickname For William Perry?

Answer: Biscuit

Hampton always said that Perry was 'a biscuit shy of 400 pounds'.
3. Who was the only team that the Bears lost to in the 1985-86 season?

Answer: Miami Dolphins

The 1972 Dolphins remain the only team to go undefeated (14-0).
4. How many points did the Bears Defense let up in the 85-86 post season, including the Super Bowl?

Answer: 10

That came in the Big Dance (46-10). They shut out both the Giants (21-0) and the Rams (24-0) before that.
5. Which of these players scored a rushing touchdown in Super Bowl XX?

Answer: William Perry

6. Who was the starting quarterback for the 1985 Bears?

Answer: Jim McMahon

Doug Flutie spent the 1985 season on the developmental squad at the Rams. He didn't join the Bears until October 1986. Harbaugh arrived for the 1987 season.
7. Who was carried off the field after Super Bowl XX?

Answer: Mike Ditka

8. Who was the defensive coach?

Answer: Buddy Ryan

9. How many rushing yards were allowed by the Bears in Super Bowl XX?

Answer: 7

Pretty good, huh?
10. What stadium do the Bears call home?

Answer: Soldier Field

Who said Lambeau!?
Source: Author Northstars76

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us