FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 1985 Chicago Bears
Quiz about The 1985 Chicago Bears

The 1985 Chicago Bears Trivia Quiz


A quiz about the Super Bowl Champion 1985 Chicago Bears.

A multiple-choice quiz by IlliniBob72. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Chicago Bears

Author
IlliniBob72
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,219
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
9 / 20
Plays
3456
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (4/20), Guest 162 (20/20), Guest 70 (14/20).
- -
Question 1 of 20
1. Who did the Bears defeat in the first game of the season? Hint


Question 2 of 20
2. Who wore number 98 for the '85 Bears? Hint


Question 3 of 20
3. What was the only team to beat the Bears in 1985?

Answer: ( Two Words ... or just one word (first or last))
Question 4 of 20
4. Who scored the Bears' first TD in Super Bowl XX? Hint


Question 5 of 20
5. What jersey number did OL Keith Van Horne wear?

Answer: ( a two digit number ... it's between 60 and 90)
Question 6 of 20
6. The Bears never trailed in Super Bowl XX?


Question 7 of 20
7. Walter Payton scored how many touchdowns in Super Bowl XX? Hint


Question 8 of 20
8. Who wore number 27 for the '85 Bears? Hint


Question 9 of 20
9. Against which team did the Bears, in 1986, intercept a pass and then during the return have a lateral toss picked off and returned against them for a touchdown? Hint


Question 10 of 20
10. William Perry scored his first TD against which team? Hint


Question 11 of 20
11. Who was the backup QB that stepped in for Jim McMahon when he was injured? Hint


Question 12 of 20
12. Which of these teams was not beaten by the Bears in '85? Hint


Question 13 of 20
13. How many teams did the Bears shutout in both the regular season and playoffs?

Answer: ( a single digit number)
Question 14 of 20
14. Who was named MVP of Super Bowl XX? Hint


Question 15 of 20
15. Who was the NY Giants' punter that missed the ball in the divisional playoff game that was scooped up by Shaun Gayle and returned for a TD?

Answer: ( Two words, or just surname ... be careful of spelling)
Question 16 of 20
16. Who was the Bears' rookie placekicker in '85?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 17 of 20
17. Who led the '85 Bears in TD receptions? Hint


Question 18 of 20
18. Al Harris sat out the season in a contract holdout. Who was the other defensive holdout?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 19 of 20
19. Who led the Bears in pass receptions? Hint


Question 20 of 20
20. Who registered a safety for the Bears in Super Bowl XX? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 03 2024 : Guest 71: 4/20
Jun 14 2024 : Guest 162: 20/20
Jun 05 2024 : Guest 70: 14/20
Jun 04 2024 : Guest 68: 8/20
Jun 04 2024 : Guest 50: 1/20
May 29 2024 : Guest 192: 12/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did the Bears defeat in the first game of the season?

Answer: Tampa Bay Buccaneers

They beat the Buccaneers 38-28 in Soldier Field on September 8th, 1985.
2. Who wore number 98 for the '85 Bears?

Answer: Tyrone Keys

Tyrone Keys was a backup DE.
3. What was the only team to beat the Bears in 1985?

Answer: Miami Dolphins

The Bears lost in Miami 38-24 on Monday Night Football, December 2nd, 1985.
4. Who scored the Bears' first TD in Super Bowl XX?

Answer: Matt Suhey

Suhey took a handoff from Jim McMahon and took it 11 yards to the end zone for the Bears' first TD.
5. What jersey number did OL Keith Van Horne wear?

Answer: 78

Keith Van Horne was a first round pick in 1981 out of USC. He started every game for the Bears in '85.
6. The Bears never trailed in Super Bowl XX?

Answer: False

Tony Franklin got the Patriots on the board first with a 36 yard FG, taking a 3-0 lead.
7. Walter Payton scored how many touchdowns in Super Bowl XX?

Answer: 0

Sweetness never found the end zone in Super Bowl XX.
8. Who wore number 27 for the '85 Bears?

Answer: Mike Richardson

"L.A. Mike" Richardson was a starting cornerback for the '85 Bears.
9. Against which team did the Bears, in 1986, intercept a pass and then during the return have a lateral toss picked off and returned against them for a touchdown?

Answer: Tampa Bay Buccaneers

10. William Perry scored his first TD against which team?

Answer: Green Bay Packers

This happened on Monday Night Football in Soldier Field, October 21st, 1985. He obliterated Packers' LB George Cumby on the way over the goalline.
11. Who was the backup QB that stepped in for Jim McMahon when he was injured?

Answer: Steve Fuller

Yes, the list of QBs that filled in for McMahon throughout his injury-filled career is extensive, but in 1985 it was Steve Fuller.
12. Which of these teams was not beaten by the Bears in '85?

Answer: San Diego Chargers

The Bears beat the Redskins 45-10 on September 29th, 1985, the Falcons 36-0 on November 24th, 1985, and the Colts 17-10 on December 8th, 1985. They did not play the Chargers.
13. How many teams did the Bears shutout in both the regular season and playoffs?

Answer: 4

The Bears shut out the Cowboys and Falcons in consecutive regular season games and then the Giants and Rams in consecutive playoff games.
14. Who was named MVP of Super Bowl XX?

Answer: Richard Dent

Dent was named MVP after recording 1.5 QB sacks and forcing two fumbles.
15. Who was the NY Giants' punter that missed the ball in the divisional playoff game that was scooped up by Shaun Gayle and returned for a TD?

Answer: Sean Landeta

This was one of the strangest plays in playoff history and was key to the Bears' 21-0 victory.
16. Who was the Bears' rookie placekicker in '85?

Answer: Kevin Butler

The rookie from the U. of Georgia replaced Bob Thomas and set a rookie scoring record with 131 points.
17. Who led the '85 Bears in TD receptions?

Answer: Dennis McKinnon

McKinnon led the team with 7 TDs on only 31 total receptions.
18. Al Harris sat out the season in a contract holdout. Who was the other defensive holdout?

Answer: Todd Bell

They sat out and missed out on a magical season. Neither returned to their previous high level of play. Harris watched Wilbur Marshall replace him and excel, while Bell watched Dave Duerson make the Pro Bowl as his replacement.
19. Who led the Bears in pass receptions?

Answer: Walter Payton

Walter Payton led the team in receptions with 49. Moorehead was second.
20. Who registered a safety for the Bears in Super Bowl XX?

Answer: Henry Waechter

Waechter sacked Patriots' QB Steve Grogan in the end zone for the two points and the end of the scoring, making the final score 46-10.
Source: Author IlliniBob72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us