FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Super Bowl Shuffle
Quiz about Super Bowl Shuffle

Super Bowl Shuffle Trivia Quiz


This quiz is about the smash hit by the Chicago Bears, the "Super Bowl Shuffle".

A multiple-choice quiz by Dix8675309. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Chicago Bears

Author
Dix8675309
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,085
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
18 / 25
Plays
1840
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 25
1. Which two players were super-imposed in the "Super Bowl Shuffle" video? Hint


Question 2 of 25
2. Which team recorded the "Super Bowl Shuffle"? Hint


Question 3 of 25
3. What was Jim McMahon's nickname? Hint


Question 4 of 25
4. Finish this lyric: "I'm as smooth as a ______________." Hint


Question 5 of 25
5. Who had a broken leg while filming the video? Hint


Question 6 of 25
6. How many times does the female referee blow her whistle in the video? Hint


Question 7 of 25
7. The Chicago Bears played their own instruments.


Question 8 of 25
8. What defense was mentioned in the song? Hint


Question 9 of 25
9. Who was the first to sing alone in the video? Hint


Question 10 of 25
10. The "Super Bowl Shuffle" has appeared on MTV's "Total Request Live".


Question 11 of 25
11. Complete the lyric: "We're so bad _______________." Hint


Question 12 of 25
12. What is Mike Singletary's nickname? Hint


Question 13 of 25
13. The Bears recorded the music video the day after their first and only loss of the 1985 season.


Question 14 of 25
14. What two things do ladies love Mama's Boy Otis for? Hint


Question 15 of 25
15. What item is Jim McMahon wearing that no other member of the Bears is? Hint


Question 16 of 25
16. Why did the Bears record the Super Bowl Shuffle? Hint


Question 17 of 25
17. William Perry is the only _____ on the team? Hint


Question 18 of 25
18. Complete the lyric: "Runnin' the ball is like __________________." Hint


Question 19 of 25
19. Nobody messes in his neighborhood. Whose neighborhood? Hint


Question 20 of 25
20. What is the drummer wearing in the video? Hint


Question 21 of 25
21. Under what name was the "Super Bowl Shuffle" recorded? Hint


Question 22 of 25
22. What does Sweetness like to do? Hint


Question 23 of 25
23. The Chicago Bears won the Super Bowl the same year they recorded the Super Bowl Shuffle.


Question 24 of 25
24. What color jerseys are the Bears wearing in the video? Hint


Question 25 of 25
25. What is the sum of the jersey numbers of all the Bears that had individual singing parts? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which two players were super-imposed in the "Super Bowl Shuffle" video?

Answer: McMahon and Payton

They originally didn't agree to do the video, only the song, but they later were super-imposed over the video.
2. Which team recorded the "Super Bowl Shuffle"?

Answer: 1985 Chicago Bears

Who else could have recorded such a hit?
3. What was Jim McMahon's nickname?

Answer: Punky QB

He's nicknamed that because of his "Punk Rock" look.
4. Finish this lyric: "I'm as smooth as a ______________."

Answer: chocolate swirl

Speedy Willis says this.
5. Who had a broken leg while filming the video?

Answer: Steve Fuller

Yes, Fuller had broken his leg in a game just a day before the video was filmed.
6. How many times does the female referee blow her whistle in the video?

Answer: 2

She blows it twice to cover up a cuss word.
7. The Chicago Bears played their own instruments.

Answer: false

No, the saxophone player didn't move his fingers and the bass player strummed.
8. What defense was mentioned in the song?

Answer: 46 zone

The Bears' infamous 46 zone was mentioned by Mr. Clean.
9. Who was the first to sing alone in the video?

Answer: Walter Payton

Even though he wasn't there for the original shooting, he was the first to sing.
10. The "Super Bowl Shuffle" has appeared on MTV's "Total Request Live".

Answer: True

Yes, in one episode Carson Daly was pleading for votes, and he stated that if there weren't enough votes the he would have to show the Shuffle.
11. Complete the lyric: "We're so bad _______________."

Answer: we know we're good

They're blowin' your mind like they knew they would.
12. What is Mike Singletary's nickname?

Answer: Samurai

Yes, for no apparent reason he is nicknamed "Samurai Mike."
13. The Bears recorded the music video the day after their first and only loss of the 1985 season.

Answer: True

They had lost to the Miami Dolphins the night before.
14. What two things do ladies love Mama's Boy Otis for?

Answer: His body and his mind

"I'm Mama's Boy Otis, one of a kind. The ladies all love me for my body and my mind."
15. What item is Jim McMahon wearing that no other member of the Bears is?

Answer: Sunglasses

Yes, even though he is rarely found without his headband, he is wearing sunglasses in the video.
16. Why did the Bears record the Super Bowl Shuffle?

Answer: to feed the needy

Yes, this song was recorded to raise money to feed Chicago's homeless.
17. William Perry is the only _____ on the team?

Answer: rookie

"Lookin' at the Fridge, I'm the rookie."
18. Complete the lyric: "Runnin' the ball is like __________________."

Answer: makin' romance

I don't know what this lyric means, I just think that it's HILarious.
19. Nobody messes in his neighborhood. Whose neighborhood?

Answer: Mike Singletary

"I'm Samauri Mike and I stop em cold, part of the defense, big and bold. I've been jamin' for quite a while, doin' what's right and settin' the style. Give me a chance, I'll rock you good. Nobody messes in my neighborhood. I didn't come here lookin' for trouble, I just came to do the Super Bowk Shuffle."
20. What is the drummer wearing in the video?

Answer: hat

Yes, the drummer in his one section in the beginning of the video is wearing a derby.
21. Under what name was the "Super Bowl Shuffle" recorded?

Answer: Chicago Bears Shufflin Crew

This name is mentioned many times in the video.
22. What does Sweetness like to do?

Answer: dance

"They call me Sweetness, cause I like to dance."
23. The Chicago Bears won the Super Bowl the same year they recorded the Super Bowl Shuffle.

Answer: False

Technically, since the Super Bowl is in January of the following year, they (the 1985 Chicago Bears) did not win the Super Bowl in the same year.
24. What color jerseys are the Bears wearing in the video?

Answer: Navy Blue

They were wearing their 1985 navy blue home jerseys.
25. What is the sum of the jersey numbers of all the Bears that had individual singing parts?

Answer: 474

34+83+50+9+55+4+27+95+45+72=474
Source: Author Dix8675309

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us