FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chicago Bears
Quiz about Chicago Bears

Chicago Bears Trivia Quiz


How much do you know about this historic NFL franchise?

A multiple-choice quiz by Pitt_Pride12. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Chicago Bears

Author
Pitt_Pride12
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
157,262
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1280
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 162 (7/10), Guest 70 (7/10), Jalpkundert (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following has the most passing yards in a season? Hint


Question 2 of 10
2. Sid Luckman, Johnny Lujack, and Bobby Layne, all played together on Chicago at the same time for at least a year?


Question 3 of 10
3. In 1965, what team traded the third overall draft pick to Chicago, in the name of Dick Butkus? Hint


Question 4 of 10
4. When you think of dominating Bears backs, you probably think of Walter Payton and Gale Sayers. However neither of them accounted for nearly three quarters of their team's running plays in a single year. Who accomplished this feat? Hint


Question 5 of 10
5. Who led the the Chicago Bears in rushing in 1972? Hint


Question 6 of 10
6. Of the following, who had the most passing yards in a season? Hint


Question 7 of 10
7. In the January 1986 Divisional Play-Off game, what Bear ran back Sean Landeta's botched punt for a TD? Hint


Question 8 of 10
8. Where did the franchise that would become the Bears play their first year? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the backup QB in the Bears '85 season? Hint


Question 10 of 10
10. Richard Dent was MVP of the Bears 1985 Super Bowl. Who had a safety in the 1985 Bears Super Bowl? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : Guest 162: 7/10
Jun 05 2024 : Guest 70: 7/10
May 31 2024 : Jalpkundert: 3/10
May 29 2024 : Guest 192: 7/10
May 24 2024 : Guest 216: 4/10
Apr 26 2024 : Guest 174: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following has the most passing yards in a season?

Answer: Erik Kramer

In 1995, Kramer passed for 3,838 yards, breaking Sid Luckman's team record.
2. Sid Luckman, Johnny Lujack, and Bobby Layne, all played together on Chicago at the same time for at least a year?

Answer: True

In 1948, Lujack was one of their QBs, along with Hall of Famers Luckman and Layne.
3. In 1965, what team traded the third overall draft pick to Chicago, in the name of Dick Butkus?

Answer: The Pittsburgh Steelers

With the next pick, the Bears selected another hall of famer named Gale Sayers.
4. When you think of dominating Bears backs, you probably think of Walter Payton and Gale Sayers. However neither of them accounted for nearly three quarters of their team's running plays in a single year. Who accomplished this feat?

Answer: Curtis Enis

In '99, Enis carried the 287 for 916 yards, accounted for 72.5% of their running plays. However, he had a paltry 3.2 average.
5. Who led the the Chicago Bears in rushing in 1972?

Answer: Bobby Douglass

Douglass set a record for most rushing yards as a QB. That year, Douglass had 968 rushing yards, almost as many as he had through the air that year.
6. Of the following, who had the most passing yards in a season?

Answer: Sid Luckman

The Hall of Famer Luckman had 2,712 passing yards in '47.
7. In the January 1986 Divisional Play-Off game, what Bear ran back Sean Landeta's botched punt for a TD?

Answer: Shaun Gayle

The Bears won 21-0 and two games later went on to win their first Super Bowl.
8. Where did the franchise that would become the Bears play their first year?

Answer: Decatur

In 1921, the next year, George Halas moved them to Chicago.
9. Who was the backup QB in the Bears '85 season?

Answer: Steve Fuller

That year, Fuller had 777 passing yards.
10. Richard Dent was MVP of the Bears 1985 Super Bowl. Who had a safety in the 1985 Bears Super Bowl?

Answer: Henry Waechter

That put the finishing touches on 46-10 victory over New England. Send me a message if you really liked my quiz.
Source: Author Pitt_Pride12

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us