FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About the Bears 2
Quiz about All About the Bears 2

All About the Bears [2] Trivia Quiz


There are so many Bears fans, I just had to make another one! Hope you take something away from the quiz! Enjoy!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Chicago Bears

Author
jaknginger
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,499
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
631
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The 1940s proved to be a good decade for the Bears with how many NFL Championship wins? Hint


Question 2 of 10
2. After the 1940s which was good to the Bears, when was the next season that the team made it to the NFL Championship game and won? Hint


Question 3 of 10
3. Which Bear was the NFL Rookie of the Year in 1961? Hint


Question 4 of 10
4. What year did Walter Payton win the NFL MVP Award, the UPI NFC Player of the Year Award, and the NFL Offensive Player of the Year/Man of the Year Award? Hint


Question 5 of 10
5. What year did Mike Ditka start as head coach of the Bears? Hint


Question 6 of 10
6. What was the score of Super Bowl XX when the Bears played the New England Patriots? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the Super Bowl XX MVP? Hint


Question 8 of 10
8. What two seasons did Mike Ditka receive the NFL Coach of the Year award? Hint


Question 9 of 10
9. Which Chicago Bear linebacker was a 10-time Pro Bowl selection, 9-time All Pro selection, 2-time NFL Defensive Player of the Year, 3-time NFC Player of the Year, and NFL Man of the Year? Hint


Question 10 of 10
10. After Jim McMahon's injury in the 1986 season, who took over the quarterback duties, but failed and was replaced himself? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The 1940s proved to be a good decade for the Bears with how many NFL Championship wins?

Answer: 4

The Bears won in 1940 vs Redskins 73-0, 1941 vs Giants 37-9, 1943 vs Redskins 41-21, and 1946 vs Giants 24-14. They were in the championship game in 1942 but were beaten by the Redskins 14-6.
2. After the 1940s which was good to the Bears, when was the next season that the team made it to the NFL Championship game and won?

Answer: 1963

The Bears made it to the championship game in 1956 but lost to the Giants, 47-7. The Bears won the Championship in 1963 when they defeated the Giants, 14-10.
3. Which Bear was the NFL Rookie of the Year in 1961?

Answer: Mike Ditka

Ditka was a first round, fifth pick of the Bears in 1961 out of Pittsburgh, and was the UPI NFL Rookie of the Year. He played the tight end position. The others all received the award. Bull received it in 1962, Sayers in 1965, and McMahon in 1982.
4. What year did Walter Payton win the NFL MVP Award, the UPI NFC Player of the Year Award, and the NFL Offensive Player of the Year/Man of the Year Award?

Answer: 1977

Walter Payton was the fourth pick of the first round in the 1975 NFL Draft by the Bears. He was a halfback for the Bears and retired in 1987. He only missed one game his entire 13-season career. He was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1993.
5. What year did Mike Ditka start as head coach of the Bears?

Answer: 1982

Mike played professionally for the Bears, Eagles, and Cowboys. After retiring as a player, he went directly into coaching as an assistant under the direction of Tom Landry with the Cowboys. He accepted his first head coaching position with his former Bears team in 1982.
6. What was the score of Super Bowl XX when the Bears played the New England Patriots?

Answer: Bears 46 - Patriots 10

Mike Ditka led the 1985 Bears to a 15-1 regular season and a Super Bowl win. The game was played January 26, 1986 at the Louisiana Superdome in New Orleans.
7. Who was the Super Bowl XX MVP?

Answer: Richard Dent

Although all the players mentioned were vital to the Super Bowl win, Dent took the MVP honors. Richard Dent played defensive end for the Bears. He had 1.5 sacks, blocked a pass, and forced 2 fumbles. The Bears held the Patriots to 10 points with their stellar defense. Dent was an eighth round pick of the Bears out of Tennessee State University in 1983.
8. What two seasons did Mike Ditka receive the NFL Coach of the Year award?

Answer: 1985 and 1988

Ditka received the award for reaching the Super Bowl after the 1985 season, and again in 1988 after a 12-4 regular season, but losing in the Conference Championship to the 49ers, 28-3.
9. Which Chicago Bear linebacker was a 10-time Pro Bowl selection, 9-time All Pro selection, 2-time NFL Defensive Player of the Year, 3-time NFC Player of the Year, and NFL Man of the Year?

Answer: Mike Singletary

Wilson, Marshall, and Hampton were tremendous defensive players for the Bears, but Mike has been awarded many honors over his career. Mike Singletary was a second round draft pick from Baylor. He played his entire career as a Bear. He was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1998. He went into coaching after he retired as a player.
10. After Jim McMahon's injury in the 1986 season, who took over the quarterback duties, but failed and was replaced himself?

Answer: Mike Tomczak

Tomczak took over after McMahon's injury, but was eventually replaced by Doug Flutie. Flutie was drafted in 1985 by the Rams, but instead, played in the United States Football League for the New Jersey Generals. 1986 was his "rookie" NFL season with the Bears.

He lacked the experience the Bears needed to carry the team in place of McMahon. The Bears were defeated by the Redskins in the playoffs 27-13, ending their Super Bowl hopes.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us