FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Da Bears
Quiz about Da Bears

Da Bears Trivia Quiz


The good years, the bad years, and the average years. A quiz about the Chicago Bears.

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Chicago Bears

Author
malcolmsex
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
155,852
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1417
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. How many Bears' seasons began with Hall of Famer George Halas as head coach? Hint


Question 2 of 10
2. What season marked the last time the Bears were NFL champions before they won Super Bowl XX? Hint


Question 3 of 10
3. Mike Ditka went over 1,000 yards receiving in a season once in his playing career?


Question 4 of 10
4. What team beat the Bears in the NFC divisional playoffs in Chicago in 1986 and 1987, the two years following their first Super Bowl win? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first Bears receiver to have 1400 receiving yards in a season? Hint


Question 6 of 10
6. How many times did the Bears qualify for the playoffs in the 1970s? Hint


Question 7 of 10
7. What college did ex-Bears Wilbur Marshall and Neal Anderson both attend? Hint


Question 8 of 10
8. What team was the victim of the Bears' final playoff victory of the 20th century? Hint


Question 9 of 10
9. The Bears won 7 straight NFC Central division titles in the 1980s?


Question 10 of 10
10. What Bears player tied an NFL record by scoring 6 touchdowns in one game? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 216: 6/10
May 29 2024 : Guest 192: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many Bears' seasons began with Hall of Famer George Halas as head coach?

Answer: 40

Halas actually coached the Bears for 39 1/2 seasons, as he left 5 games into the 1942 season to fight in WWII in the Navy. He coached the team in 4 different 10 year stints. His first season was the NFL's first season of 1920, and his last season coaching the team was 1967.
2. What season marked the last time the Bears were NFL champions before they won Super Bowl XX?

Answer: 1963

The Bears beat the New York Giants 14-10 in the 1963 NFL Championship, George Halas' last championship win. They had beaten the Giants in the 1946 championship 24-14, and lost to them in the 1956 game, 47-7. 1969 was two years after Halas' retirement, and the Bears finished 1-13.
3. Mike Ditka went over 1,000 yards receiving in a season once in his playing career?

Answer: True

Tight end and later head coach, Mike Ditka had an outstanding playing career. Statistically, his best season was his rookie season of 1961 when he caught 56 passes for 1,076 yards and 12 touchdowns. Ditka became the first tight end ever inducted to the Hall of Fame in 1988, while he was the team's head coach.
4. What team beat the Bears in the NFC divisional playoffs in Chicago in 1986 and 1987, the two years following their first Super Bowl win?

Answer: Washington Redskins

After most people predicted a Bears dynasty for years to come, they lost to the Redskins at home in the playoffs two years in a row, 27-13 in 1986 and 21-17 in 1987.
5. Who was the first Bears receiver to have 1400 receiving yards in a season?

Answer: Marcus Robinson

Robinson had 1,400 yards receiving in 1999. Morris had the team's record for total receptions in a season, with 93 in 1964.
6. How many times did the Bears qualify for the playoffs in the 1970s?

Answer: 2

The Bears lost in the first round of the 1977 NFC playoffs to the Cowboys 37-7, and lost in the 1979 Wildcard game to the Eagles, 27-17.
7. What college did ex-Bears Wilbur Marshall and Neal Anderson both attend?

Answer: Florida

Marshall was the Bears' first round draft choice in 1984 and played for the team through 1987. He was one of the most ferocious tacklers the game has ever known and was always around the ball. Anderson was drafted in the first round in 1986. He was Walter Payton's replacement at running back, and stayed with the team through 1993.
8. What team was the victim of the Bears' final playoff victory of the 20th century?

Answer: Minnesota Vikings

The Bears beat the Vikings in Minnesota 35-18 on New Years Day 1995. That year the Bears had become the first team to finish 4th in their division and still make the playoffs. They lost in the second round to the 49ers 44-15.
9. The Bears won 7 straight NFC Central division titles in the 1980s?

Answer: False

They actually only won 5 straight, from 1984-1988.
10. What Bears player tied an NFL record by scoring 6 touchdowns in one game?

Answer: Gale Sayers

On December 12, 1965, Gale Sayers scored 6 TD's as the Bears clobbered the 49ers 61-20.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us