FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Chicago Bears
Quiz about The Chicago Bears

The Chicago Bears Trivia Quiz


The "Monsters of the Midway": This quiz is a tribute to their greatest fan. GO BEARS!

A multiple-choice quiz by jennyjenjen31. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Chicago Bears

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
94,682
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
3110
Last 3 plays: Guest 192 (15/20), Guest 216 (9/20), Guest 165 (11/20).
- -
Question 1 of 20
1. The original name of the Bears franchise was? Hint


Question 2 of 20
2. Who was the founder and first coach of the Bears? Hint


Question 3 of 20
3. George Halas' alma mater was what University? Hint


Question 4 of 20
4. The first year that the Bears franchise won the NFL championship was? Hint


Question 5 of 20
5. The 'Bears' biggest rival to this day is what opposing team? Hint


Question 6 of 20
6. Who was the coach who took the Bears to the championships in 1985? Hint


Question 7 of 20
7. Who was the awesome running back who will forever be remembered as 'Sweetness' ?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 8 of 20
8. What was the name of the song that was made into a video when the Bears won the Superbowl in 1985? Hint


Question 9 of 20
9. Who was the quarterback for the 1985 championship team? Hint


Question 10 of 20
10. Walter Payton's jersey number was ________ ? Hint


Question 11 of 20
11. Which two Bears were the first in NFL history to become inter-racial roommates? Hint


Question 12 of 20
12. Mike Ditka's nickname was ________ ?

Answer: ( Two Words)
Question 13 of 20
13. William Perry, the defensive tackle on the 1985 championship team was nicknamed _________________ ? Hint


Question 14 of 20
14. The only team to beat the Bears during the 1985 season was what team? Hint


Question 15 of 20
15. What Bear player was named the Offensive Rookie of the year for 2001? Hint


Question 16 of 20
16. Brian Urlacher was drafted in what year? Hint


Question 17 of 20
17. The Bears beat Minnesota in the 2002 season opener?


Question 18 of 20
18. Who was the starting Bear quarterback during the 1990 season? Hint


Question 19 of 20
19. The Central Division is also called the _____________ ? Hint


Question 20 of 20
20. The starting quarterback for Opening Day in the 2002 season was ___________ ? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 192: 15/20
May 24 2024 : Guest 216: 9/20
May 09 2024 : Guest 165: 11/20
Apr 29 2024 : Guest 73: 19/20
Apr 28 2024 : Guest 108: 14/20
Apr 25 2024 : Guest 76: 14/20
Apr 25 2024 : Guest 98: 17/20
Apr 03 2024 : Guest 75: 16/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The original name of the Bears franchise was?

Answer: Decatur Staleys

The Decatur Staleys was the original name in 1920, before they moved to Chicago the following year. In 1921 they were called the Chicago Staleys. They became the Chicago Bears in 1922.
2. Who was the founder and first coach of the Bears?

Answer: George Halas

The great George Halas founded the Bears and coached from 1920-1929, 1933-1942, 1946-1955 and 1958-1967.
3. George Halas' alma mater was what University?

Answer: The University of Illinois

Halas played college ball for the University of Illinois. Their color scheme was navy and orange which is why the Bears wear that color.
4. The first year that the Bears franchise won the NFL championship was?

Answer: 1921

They won the championship in 1921 and went on to win in 1932, 1933, 1940, 1941, 1943, 1946, 1963 and 1985!
5. The 'Bears' biggest rival to this day is what opposing team?

Answer: Green Bay Packers

The Packers and the Bears are the oldest rivals in the NFL. You are not a true Bear fan unless you loathe the Cheesehead Packers!
6. Who was the coach who took the Bears to the championships in 1985?

Answer: Mike Ditka

The hard hitting former Bear (1961-66).
7. Who was the awesome running back who will forever be remembered as 'Sweetness' ?

Answer: Walter Payton

Walter Payton was a legend, the Michael Jordan of Football. He broke many records. He passed away in 1999 and will always be remembered.
8. What was the name of the song that was made into a video when the Bears won the Superbowl in 1985?

Answer: The Superbowl Shuffle

'The Superbowl Shuffle' was made into a video that year. It featured the majority of the players and was hilarious!
9. Who was the quarterback for the 1985 championship team?

Answer: Jim McMahon

Jim McMahon (Bears 1982 to 88), was a quarterback who played college ball for Brigham Young. He was quite eccentric and fun to watch!
10. Walter Payton's jersey number was ________ ?

Answer: 34

His number has been retired. Fans will never forget his speed, agility, quick moves and endurance.
11. Which two Bears were the first in NFL history to become inter-racial roommates?

Answer: Brian Piccolo and Gale Sayers

Brian Piccolo and Gale Sayers were roommates from 1966 until Piccolo passed away at the young age of 26 in 1970. They were best friends and great players.
12. Mike Ditka's nickname was ________ ?

Answer: Iron Mike

Ditka became the ninth coach in 1982. He vowed at their first meeting to take them to the SuperBowl and he did in 1985!
13. William Perry, the defensive tackle on the 1985 championship team was nicknamed _________________ ?

Answer: The Refrigerator

The Fridge is legendary. The highlite of his season was his touch down against Green Bay. We Bear fans loathe the Packers.
14. The only team to beat the Bears during the 1985 season was what team?

Answer: Miami Dolphins

The Dolphins led by Dan Marino were the only team to beat the Bears that season. It was heartbreaking as the fans were looking forward to the Bears being undefeated.
15. What Bear player was named the Offensive Rookie of the year for 2001?

Answer: Anthony Thomas

Anthony Thomas, running back, played college ball in Michigan. He led the Bears to their first NFC Central Division Championship since 1990.
16. Brian Urlacher was drafted in what year?

Answer: 2000

Urlacher played college ball in New Mexico, part of our great defense, who contributed to our great season in 2001.
17. The Bears beat Minnesota in the 2002 season opener?

Answer: True

It looked scary during the last quarter, but they managed to pull it off and beat the Vikings. A win is a win in my book! I feel the Bears are a miracle team and are receiving help from up above.
18. Who was the starting Bear quarterback during the 1990 season?

Answer: Jim Harbaugh

Harbaugh was given the duties at the start of the season. In December of that year, Harbaugh injured his shoulder and Tomczak took over.
19. The Central Division is also called the _____________ ?

Answer: Black and Blue Division

The Central Division was dubbed the Black and Blue Division years ago. It is referred as that due to the hard hitting defenses and the general brutality of the game.
20. The starting quarterback for Opening Day in the 2002 season was ___________ ?

Answer: Jim Miller

Jim Miller did a splendid job in 2001.
Source: Author jennyjenjen31

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us