FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monsters of the Midway 2
Quiz about Monsters of the Midway 2

Monsters of the Midway [2] Trivia Quiz


A slightly harder quiz for long-time Bears fans.

A multiple-choice quiz by quadzilla63. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Chicago Bears

Author
quadzilla63
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
101,951
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1482
Last 3 plays: Guest 162 (10/10), Guest 70 (3/10), Guest 192 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first Chicago Bear to score more than 1000 points in his career? Hint


Question 2 of 10
2. Which member of the 1985 Superbowl Championship Bears was born in Chicago and graduated from Yale? Hint


Question 3 of 10
3. In his nine years with the Chicago Bears, how many touchdowns did Dick Butkus score? Hint


Question 4 of 10
4. During his senior year at the University of New Mexico, Chicago linebacker Brian Urlacher wore what jersey number? Hint


Question 5 of 10
5. In 2002 what former Chicago Bear became the first ever starting running back for the Houston Texans? Hint


Question 6 of 10
6. In the 1971 film "Brian's Song", Chicago Bears legend Brian Piccolo was played by James Caan. In that same film who played Chicago running back Gale Sayers? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the Chicago Bears first round draft pick in 2002? Hint


Question 8 of 10
8. Which great Chicago defensive lineman, recorded 6 sacks in an October 1984 win against the New Orleans Saints? Hint


Question 9 of 10
9. Besides Steve "Mongo" McMichael, what other Chicago Bear legend went on to a successful career in the world of professional wrestling? Hint


Question 10 of 10
10. Otis Wilson, the great Chicago linebacker from the 1985 championship squad, was a graduate of what college? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : Guest 162: 10/10
Jun 05 2024 : Guest 70: 3/10
May 29 2024 : Guest 192: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first Chicago Bear to score more than 1000 points in his career?

Answer: Kevin Butler

Butler passed this mark with a frist quarter field goal against the New England Patriots in December 1994.
2. Which member of the 1985 Superbowl Championship Bears was born in Chicago and graduated from Yale?

Answer: Gary Fencik

Gary Fencik, Chicago native and graduate of Yale, led the Bears in tackles in 1985 with 118.
3. In his nine years with the Chicago Bears, how many touchdowns did Dick Butkus score?

Answer: 1

In his storied career, Butkus had 27 fumble recoveries, 22 interceptions, and gained 166 yards from turnovers. His only TD was a fumble recovery against the Titans in 1973.
4. During his senior year at the University of New Mexico, Chicago linebacker Brian Urlacher wore what jersey number?

Answer: 44

Urlacher wore jersey number 44 when he was a Lobo.
5. In 2002 what former Chicago Bear became the first ever starting running back for the Houston Texans?

Answer: James Allen

After four productive seasons with the Bears, James Allen was called to Houston by the expansion draft.
6. In the 1971 film "Brian's Song", Chicago Bears legend Brian Piccolo was played by James Caan. In that same film who played Chicago running back Gale Sayers?

Answer: Billy Dee Williams

That one should have been easy. No true Bears fan hasn't shed a tear to "Brian's Song".
7. Who was the Chicago Bears first round draft pick in 2002?

Answer: Marc Colombo

Colombo came from Boston College as an offensive tackle.
8. Which great Chicago defensive lineman, recorded 6 sacks in an October 1984 win against the New Orleans Saints?

Answer: Steve McMichael

Six sacks in one game! Wow! McMichael only had 8 sacks during the entire 1985 Superbowl winning season.
9. Besides Steve "Mongo" McMichael, what other Chicago Bear legend went on to a successful career in the world of professional wrestling?

Answer: Bronko Nagurski

"Mongo" was following in the footsteps of Chicago legend Bronko Nagurski who also was a successful professional wrestler.
10. Otis Wilson, the great Chicago linebacker from the 1985 championship squad, was a graduate of what college?

Answer: Louisville

Otis Wilson, like Tom Jackson graduated from the University of Louisville. It was Mike Singletary that went to Baylor and Wilbur Marshall that went to Florida.
Source: Author quadzilla63

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Super Bowl Shuffle Average
2. 1985 Bears: Super Bowl XX Average
3. Chicago Bears Tough
4. Dark Dates in Bears History Difficult
5. Bears Difficult
6. Monsters of the Midway [1] Average
7. All About the Bears [1] Tough
8. Da Bears Tough
9. All About the Bears [2] Tough
10. Bears History by the Numbers Easier
11. The 1985 Chicago Bears Difficult
12. Your Chicago Bears! Tough

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us