FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bears History by the Numbers
Quiz about Bears History by the Numbers

Bears History by the Numbers Trivia Quiz


This is a quiz about Chicago Bears players whose careers would have merited them a spot in the Ring of Honor, if they had one.

A multiple-choice quiz by maripp2002. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Chicago Bears

Author
maripp2002
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,773
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
677
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 192 (10/10), Wanderess (4/10), Guest 216 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Officially listed as number 7, this man helped found and coach the team. Can you name this Papa Bear? Hint


Question 2 of 10
2. It will be straight out sweetness if you can tell me what Bear great wore number 34? Hint


Question 3 of 10
3. This linebacker was often cited as being the meanest of the monsters of the midway. Can you name number 51? Hint


Question 4 of 10
4. If you know that this star from the era of ironman football wore number 3, then you know your Bears. Who was this? Hint


Question 5 of 10
5. Number 77 was a real galloping ghost as he lead the Bears in the early years of the NFL. Can you name this standout halfback from Illinios? Hint


Question 6 of 10
6. Arguably the greatest Bears QB of all-time was this man, number 42, who helped lead Chicago while running the famed T-formation. Name him. Hint


Question 7 of 10
7. This number 95 was the MVP of Super Bowl XX. His name was William Perry.


Question 8 of 10
8. This "Kansas Comet" and number 40 only played for six years before his career was ended by injuries. Who is he? Hint


Question 9 of 10
9. Number 61 was the first middle linebacker ever to play the game, and his name was Bill George.


Question 10 of 10
10. The Bears have a long history of great offensive lineman. Which of the following, number 99, was a defensive lineman? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 192: 10/10
May 25 2024 : Wanderess: 4/10
May 24 2024 : Guest 216: 4/10
May 22 2024 : Guest 207: 7/10
May 07 2024 : Guest 152: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Officially listed as number 7, this man helped found and coach the team. Can you name this Papa Bear?

Answer: George Stanley Halas

The Chicago Bears jerseys bear the initials GSH on the sleeve in honor of the "Papa Bear" and his contributions to the team. Halas worked with the Bears in some capacity from 1920-1980. As a coach he led the team to 6 NFL championships and 324 victories.
2. It will be straight out sweetness if you can tell me what Bear great wore number 34?

Answer: Walter Payton

The NFLs Man of the Year trophy is named after Walter Payton for his contributions off the field as much as on. Payton was a nine time all-pro and is considered one of the most complete running backs to ever play the game. He played from 1975-1987.
3. This linebacker was often cited as being the meanest of the monsters of the midway. Can you name number 51?

Answer: Dick Butkus

Dick Butkus and Gale Sayers were drafted in the same year. Now that is a draft class. Butkus was an eight time all-pro during the 60's and 70's and was even named to both decades all-time teams.
4. If you know that this star from the era of ironman football wore number 3, then you know your Bears. Who was this?

Answer: Bronko Nagurski

Nagurski was one of the charter members of the NFL hall of fame. Today college football's most outstanding defender is given the Bronko Nagurski Award. Nagurski played ironman football in the 1930s, before the advent of the all-pro or pro bowl teams, but he still managed to be named to the NFL 75th anniversary team.
5. Number 77 was a real galloping ghost as he lead the Bears in the early years of the NFL. Can you name this standout halfback from Illinios?

Answer: Red Grange

Besides being known as the "Galloping Ghost", Grange was also known as "The Wheaton Iceman". Grange played only six years of professional football, in 1925 and then between 29-34. He was named to the 1920s all-decade team and is credited with helping legitimize pro football on his famed "barn storming tour" of the US.
6. Arguably the greatest Bears QB of all-time was this man, number 42, who helped lead Chicago while running the famed T-formation. Name him.

Answer: Sid Luckman

Sid co-set a record for most TDs in a game with 7. He was named to the 1940s all-decade team and his one of the most successful passing QBs of his generation earning him the league MVP in 1943.
7. This number 95 was the MVP of Super Bowl XX. His name was William Perry.

Answer: false

Richard Dent was an eighth round draft pick of the Bears in 1983. Dent played from 1983-1987, and during that span was an all-pro four times. He was an anchor on the legendary 46 defense of that era.
8. This "Kansas Comet" and number 40 only played for six years before his career was ended by injuries. Who is he?

Answer: Gale Sayers

Gale Sayers and Brian Piccolo are the subject of a famous TV movie, "Brian's Song", about Pic's battle with cancer. Truly one of the most moving films ever made. Sayers is a member of the all-decade 1960s team, a five time all-pro, a member of the 75th anniversary team, and is considered one of the greatest kick returners to ever play the game.
9. Number 61 was the first middle linebacker ever to play the game, and his name was Bill George.

Answer: True

Bill George played middle guard before dropping back from the line, and helping to create the modern middle linebacker position. Bill is a member of the 1950s all-decade team and was an eight time all-pro.
10. The Bears have a long history of great offensive lineman. Which of the following, number 99, was a defensive lineman?

Answer: Dan Hampton

"The Danimal", Dan Hampton was a member of the 1980s all-decade team, he was a six time all-pro, and was the NFLs defensive player of the year in 1982. He did all of this despite of having ten knee surgeries during his playing years.
Source: Author maripp2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us