FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2008 NFL Draft
Quiz about 2008 NFL Draft

Take this 2008 NFL Draft Quiz! Tough Trivia | NFL Drafts and Trades


This is a quiz about the 2008 NFL draft.

A multiple-choice quiz by ericn. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
ericn
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
292,211
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
712
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first overall pick of the 2008 NFL Draft? Hint


Question 2 of 10
2. The first trade that occurred during the draft involved which two teams? Hint


Question 3 of 10
3. What college did the second overall pick of the draft, DE Chris Long, attend? Hint


Question 4 of 10
4. In 2008, there was a record-breaking 34 trades made on draft weekend.


Question 5 of 10
5. In 2008, there were less first round draft picks than usual.


Question 6 of 10
6. The New York Jets had two first round selections. What position did their selections play in college? Hint


Question 7 of 10
7. The Miami Dolphins had the first pick of the second round. Who did they select with that pick? Hint


Question 8 of 10
8. How many selections did the Washington Redskins have in the second round of the draft? Hint


Question 9 of 10
9. There was no wide receivers taken in the first round of the draft. Who was the first wide receiver taken in the draft? Hint


Question 10 of 10
10. Quarterback Joe Flacco attended a Division 1-A school.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first overall pick of the 2008 NFL Draft?

Answer: Jake Long

Jake Long was the first overall pick by the Miami Dolphins. The Dolphins signed him almost a week earlier.
2. The first trade that occurred during the draft involved which two teams?

Answer: Patriots and Saints

The first trade that occurred during the draft was the Saints, who traded up to get DT Sedrick Ellis.
3. What college did the second overall pick of the draft, DE Chris Long, attend?

Answer: Virginia

Chris Long, son of Howie Long, attended the University of Virginia. Although his father attended Villanova.
4. In 2008, there was a record-breaking 34 trades made on draft weekend.

Answer: True

There were so many trades at one point, the New York Jets traded themseleves a pick on draft weekend.
5. In 2008, there were less first round draft picks than usual.

Answer: True

The Patriots forfeited their first round pick because of the Spygate Scandal, but it was unaffective because they held San Francisco's first round pick also.
6. The New York Jets had two first round selections. What position did their selections play in college?

Answer: TE and DE

Vernon Gholston, their first selection, was a defensive end at Ohio State. Their second selection Dustin Keller played tight end at Purdue.
7. The Miami Dolphins had the first pick of the second round. Who did they select with that pick?

Answer: Phillip Merling

The Dolphins selected Phillip Merling, defensive end from Clemson with the first selection of the second round.
8. How many selections did the Washington Redskins have in the second round of the draft?

Answer: 3

The Washington Redskins had no first round picks, but did have three second round picks.
9. There was no wide receivers taken in the first round of the draft. Who was the first wide receiver taken in the draft?

Answer: Donnie Avery

Donnie Avery was the 33rd selection overall by the Rams. Avery went to college at the University of Houston.
10. Quarterback Joe Flacco attended a Division 1-A school.

Answer: True

Before transferring to the University of Delaware, Flacco went to the University of Pittsburgh.
Source: Author ericn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NFL Draft 2004 Tough
2. Offseason Moves 2004: #1 Easier
3. The 2007 NFL Draft Average
4. First Round NFL Draft 2003 Average
5. NFL Draft 2003 Tough
6. 2003 NFL Draft Average
7. NFL Draft 2008 Average
8. NFL Rookies 2003 Easier
9. NFL Draft 2005 Average
10. 2005 Offseason Moves: Pt. 1 Easier
11. 2006 NFL Draft Average
12. 2003 NFL Free Agent Signings Average

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us