FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2005 Offseason Moves Pt 1
Quiz about 2005 Offseason Moves Pt 1

2005 Offseason Moves: Pt. 1 Trivia Quiz


A quiz about some of the off-season moves made in the NFL in 2005. All of these moves occurred before the first week of free agency was over.

A multiple-choice quiz by Sarah606. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Sarah606
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
202,284
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1760
- -
Question 1 of 10
1. Derrick Mason signed with which team in the first week of free agency in 2005? Hint


Question 2 of 10
2. Hugh Douglas was an unrestricted free agent in 2005. Which team did he sign with? Hint


Question 3 of 10
3. Quarterback, Drew Bledsoe went to the Dallas Cowboys. Which team released Bledsoe, enabling him to go to Dallas? Hint


Question 4 of 10
4. Which receiver was traded from the Vikings to the Raiders?

Answer: (Both first and last name or surname only)
Question 5 of 10
5. In 2005, Jeremiah Trotter re-signed with the Eagles for five years.


Question 6 of 10
6. Muhsin Muhammed signed with which team in 2005? Hint


Question 7 of 10
7. The Seattle Seahawks named Shawn Alexander their "franchise" player in 2005.


Question 8 of 10
8. The San Diego Chargers were forced to cut Drew Brees because they could not fit him in under their salary cap in 2005.


Question 9 of 10
9. The Tampa Bay Buccaneers restructured which veteran player's contract in February 2005, allowing him to remain a Buccaneer for another year? Hint


Question 10 of 10
10. Running Back, LaMont Jordan, agreed to a contract extension with the New York Jets in 2005.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Derrick Mason signed with which team in the first week of free agency in 2005?

Answer: Baltimore Ravens

Derrick Mason signed a five year deal with the Baltimore Ravens. Mason was released with several teammates from the Tennessee Titans who were over the salary cap.
2. Hugh Douglas was an unrestricted free agent in 2005. Which team did he sign with?

Answer: Philadelphia Eagles

Douglas re-signed a one year deal with Philadelphia in hopes of getting back to the Super Bowl. He previous played for the Jets, Eagles, and the Jaguars in 2003. He never made it past a NFC Championship game.
3. Quarterback, Drew Bledsoe went to the Dallas Cowboys. Which team released Bledsoe, enabling him to go to Dallas?

Answer: Buffalo Bills

Drew Bledsoe played with the Patriots from 1993 until 2001. He was with Buffalo from 2002 - 2004. He was reunited with former coach, Bill Parcells, in Dallas.
4. Which receiver was traded from the Vikings to the Raiders?

Answer: Randy Moss

On February 23, 2005 the report came out that Minnesota would trade Randy Moss for linebacker Napoleon Harris, along with the seventh overall pick and a late-round pick in the upcoming draft. This was not made official until March 2nd.
5. In 2005, Jeremiah Trotter re-signed with the Eagles for five years.

Answer: True

Jeremiah re-upped with the Philadelphia Eagles for five more years. He was an unrestricted free agent.
6. Muhsin Muhammed signed with which team in 2005?

Answer: Chicago Bears

Muhsin Muhammed played with the Carolina Panthers from 1996 - 2004. In 2005 he signed an undisclosed deal with the Chicago Bears.
7. The Seattle Seahawks named Shawn Alexander their "franchise" player in 2005.

Answer: True

The Seattle Seahawks signed quarterback Matt Hasselbeck to a six-year deal and named running back Shaun Alexander their franchise player.
8. The San Diego Chargers were forced to cut Drew Brees because they could not fit him in under their salary cap in 2005.

Answer: False

The Chargers gave Brees the franchise tag on Feb. 17, meaning he'll get the average of the NFL's five highest-paid quarterbacks in 2004.
9. The Tampa Bay Buccaneers restructured which veteran player's contract in February 2005, allowing him to remain a Buccaneer for another year?

Answer: Mike Allstott

Bruce Allen and Buccaneer management resigned Alstott for one year with the understanding that he would retire a Buc in 2006. Warren Sapp went to the Raiders and John Lynch went to the Broncos in 2004. In 2005 Tampa Bay cut Brad Johnson.
10. Running Back, LaMont Jordan, agreed to a contract extension with the New York Jets in 2005.

Answer: False

Jordan left the Jets where he served as a back up to Curtis Martin. LaMont Jordan signed a five year deal with the Oakland Raiders.
Source: Author Sarah606

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 2003 NFC Free Agent Signings Average
2. 2003 NFL Draft Average
3. 2003 NFL Draft Average
4. 2003 NFL Draft (Round 2) Tough
5. 2003 NFL Draft (Round One) Average
6. 2003 NFL Free Agent Signings Average
7. 2003 Offseason Deals Average
8. 2005 NFL Draft Tough
9. 2005 Offseason Moves: Pt. 2 Average
10. 2006 NFL Draft Average
11. 2006 NFL Draft Average
12. 2008 NFL Draft Tough

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us