FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2005 NFL Draft
Quiz about 2005 NFL Draft

2005 NFL Draft Trivia Quiz


Let's see how well you know what happened in the 2005 NFL draft.

A multiple-choice quiz by Mothven. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Mothven
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
216,215
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
648
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first person taken in the first round? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the last person taken in the first round? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first defensive player taken? Hint


Question 4 of 10
4. Whose first pick of the draft was a kicker? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the last person drafted on day 1? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first offensive lineman taken? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the last quarterback taken in the first round? Hint


Question 8 of 10
8. What position was taken the most in the first round? Hint


Question 9 of 10
9. How many players were taken in the first round from The University of Miami? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the last person taken in the 2005 NFL Draft? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first person taken in the first round?

Answer: Alex Smith

Alex Smith, QB out of Utah, was taken by the San Francisco 49ers. Aaron Rodgers was predicted to be first but ended up falling all the way to 24th.
2. Who was the last person taken in the first round?

Answer: Logan Mankins

This was a big surprise, but Logan Mankins, OG out of Fresno State, was taken by the New England Patriots.
3. Who was the first defensive player taken?

Answer: Adam Jones

Adam "Pacman" Jones, CB out of West Virginia, was taken sixth by the Tennessee Titans.
4. Whose first pick of the draft was a kicker?

Answer: New York Jets

This was another surprise, but Mike Nugent, K out of Ohio State, was taken 47th in the draft.
5. Who was the last person drafted on day 1?

Answer: Maurice Clarett

Maurice Clarett, RB out of Ohio State, attempted to be in the previous year's draft but was not able. He was taken by the Denver Broncos.
6. Who was the first offensive lineman taken?

Answer: Jamaal Brown

Jamaal Brown, OT out of Oklahoma, was taken 13th by the New Orleans Saints.
7. Who was the last quarterback taken in the first round?

Answer: Jason Campbell

Jason Campbell, QB out of Auburn, was taken 25th, right after Aaron Rodgers, by the Washington Redskins.
8. What position was taken the most in the first round?

Answer: Wide Receivers

There were six Wide Receivers taken in the first round including: Braylon Edwards, Troy Williamson, Mike Williams, Matt Jones, Mark Clayton, and Roddy White.
9. How many players were taken in the first round from The University of Miami?

Answer: 1

Amazingly, Antrel Rolle, CB out of Miami, was the only player from "The U".
10. Who was the last person taken in the 2005 NFL Draft?

Answer: Andy Stokes

Mr. Irrelevent 2005 was Andy Stokes, TE from the small school William Penn, taken by the New England Patriots.
Source: Author Mothven

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NFL Draft 2004 Tough
2. Offseason Moves 2004: #1 Easier
3. The 2007 NFL Draft Average
4. First Round NFL Draft 2003 Average
5. NFL Draft 2003 Tough
6. 2003 NFL Draft Average
7. NFL Draft 2008 Average
8. NFL Rookies 2003 Easier
9. NFL Draft 2005 Average
10. 2005 Offseason Moves: Pt. 1 Easier
11. 2006 NFL Draft Average
12. 2003 NFL Free Agent Signings Average

4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us