FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2006 NFL Draft
Quiz about 2006 NFL Draft

2006 NFL Draft Test | NFL Drafts and Trades


This is a quiz on the 2006 NFL Draft.

A multiple-choice quiz by Moose356. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Moose356
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
230,979
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
665
- -
Question 1 of 10
1. What college was the first draft pick from? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the second Ohio State linebacker selected in the 2006 NFL Draft? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first offensive lineman drafted? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the Denver Broncos first pick? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these star college wide receivers were not drafted in the 2006 Draft? Hint


Question 6 of 10
6. Which team had the most draft picks? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following colleges did not have a football athlete get drafted in 2006? Hint


Question 8 of 10
8. Which college had the most athletes drafted in the 2006 NFL draft? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the last selection of the 2006 draft? Hint


Question 10 of 10
10. In what round was the first kicker/punter taken? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What college was the first draft pick from?

Answer: North Carolina State

Defensive end Mario Williams was drafed first by the Houston Texans who passed on star running back, Reggie Bush of Southern California.
2. Who was the second Ohio State linebacker selected in the 2006 NFL Draft?

Answer: Bobby Carpenter

A.J. Hawk was the first Ohio State linebacker who was drafted 5th overall by the Green Bay Packers, but Bobby Carpenter was the second Ohio State linebacker taken by the Dallas Cowboys 18th overall.
3. Who was the first offensive lineman drafted?

Answer: D'Brickshaw Ferguson

D'Brickshaw Ferguson was drafted by the New York Jets 4th overall.
4. Who was the Denver Broncos first pick?

Answer: Jay Cutler

Jay Cutler was picked 11th overall by the Broncos in the 1st round.
5. Which of these star college wide receivers were not drafted in the 2006 Draft?

Answer: Jovon Bouknight

Jovon Bouknight, a star receiver out of Wyoming was not one of the receivers taken in 2006.
6. Which team had the most draft picks?

Answer: Green Bay Packers

The Green Bay Packers topped everybody with 12 draft picks in the 2006 NFL Draft.
7. Which of the following colleges did not have a football athlete get drafted in 2006?

Answer: Delaware

Cornell was Kevin Boothe, offensive tackle, then Abilene Christian had Danieal Manning, strong safety, and finally Samford had Cortland Finnegan, a free safety.
8. Which college had the most athletes drafted in the 2006 NFL draft?

Answer: Southern Cal

Southern Cal had 11 athletes drafted.
9. Who was the last selection of the 2006 draft?

Answer: Kevin McMahan

Kevin McMahan, a wide receiver from Maine, was the lucky one taken as the 225th pick by the Oakland Raiders.
10. In what round was the first kicker/punter taken?

Answer: 4th

Stephen Gostkowski was the first kicker taken chosen by the New England Patriots in the 4th round, and 118th pick overall.
Source: Author Moose356

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NFL Draft 2004 Tough
2. Offseason Moves 2004: #1 Easier
3. The 2007 NFL Draft Average
4. First Round NFL Draft 2003 Average
5. NFL Draft 2003 Tough
6. 2003 NFL Draft Average
7. NFL Draft 2008 Average
8. NFL Rookies 2003 Easier
9. NFL Draft 2005 Average
10. 2005 Offseason Moves: Pt. 1 Easier
11. 2003 NFL Free Agent Signings Average
12. 2006 NFL Draft Average

5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us