FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Draft 2004
Quiz about NFL Draft 2004

NFL Draft 2004 Quiz Challenge - How Much Do You Know? | NFL Drafts and Trades


Here are some interesting facts about the 2004 NFL Draft.

A multiple-choice quiz by GoodVibe. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
GoodVibe
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,045
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
746
- -
Question 1 of 10
1. Perhaps the most famous news items involved the San Diego Chargers and the New York Giants. Exactly what was traded? Hint


Question 2 of 10
2. Florida State RB Greg Jones was selected by what team? Hint


Question 3 of 10
3. What team selected a punter first? Hint


Question 4 of 10
4. What conference did free safety Dexter Reid come from? Hint


Question 5 of 10
5. What Ivy League school did tight end Nate Lawrie go to? Hint


Question 6 of 10
6. Craig Krenzel won a National Championship with Ohio State in 2003. Who selected Krenzel? Hint


Question 7 of 10
7. How many players were selected from college football powerhouse University of Miami in Florida? Hint


Question 8 of 10
8. QB Ben Roethlisberger was the only player selected from University of Miami in Ohio.


Question 9 of 10
9. How many players did the Super Bowl champion New England Patriots draft? Hint


Question 10 of 10
10. What team drafted the player known as Mr. Irrelevant? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Perhaps the most famous news items involved the San Diego Chargers and the New York Giants. Exactly what was traded?

Answer: 2004 1st & 3rd round picks and 2005 1st & 5th round picks

Eli Manning, QB from Ole Miss went to the Giants. In exchange, the Chargers receive North Carolina State QB Philip Rivers (4th pick overall), Iowa kicker Nate Kaeding (3rd round, 65th pick overall), a 2005 1st round pick, and a 2005 5th round pick.
2. Florida State RB Greg Jones was selected by what team?

Answer: Jacksonville

Jones, a cousing of boxer Joe Frazier, was selected in the second round, 55th overall.
3. What team selected a punter first?

Answer: Green Bay

Green Bay selected B.J. Sander in the 3rd round. Seattle chose Donnie Jones in the 7th round. San Francisco chose Andy Lee in the 6th round.
4. What conference did free safety Dexter Reid come from?

Answer: ACC

Reid came from the University of North Carolina. Reid was drafted by the New England Patriots in the fourth round. Some say Reid was drafted because of a contract dispute with Ty Law.
5. What Ivy League school did tight end Nate Lawrie go to?

Answer: Yale

Lawrie was drafted by Tampa Bay in the sixth round.
6. Craig Krenzel won a National Championship with Ohio State in 2003. Who selected Krenzel?

Answer: Chicago

Krenzel was selected in the fifth round.
7. How many players were selected from college football powerhouse University of Miami in Florida?

Answer: Nine

Six players were chosen in the first round and three in the seventh round. Last year, former University of Miami QB Ken Dorsey was selected by San Francisco in the seventh round.
8. QB Ben Roethlisberger was the only player selected from University of Miami in Ohio.

Answer: False

Roethlisberger was selected 11th by the Steelers. Guard Jacob Bell was selected in the 5th round by Tennessee.
9. How many players did the Super Bowl champion New England Patriots draft?

Answer: 8

The Patriots drafted Vince Wilfork (viewed by some as a replacement to Ted Washington, who subsequently joined the Raiders) and Ben Watson in the first round, Marquise Hill in the second round, Guss Scott in the third round, Dexter Reid and Cedric Cobbs in the fourth round, P.K. Sam in the fifth round, and Christian Morton in the seventh round.

The Patriots gave up their sixth round pick in a deal with Pittsburgh.
10. What team drafted the player known as Mr. Irrelevant?

Answer: Oakland

For the 255th and final pick of 2004, Oakland chose linebacker Andre Sommersell from Colorado State. Oakland also drafted 2003's Mr. Irrelevant, wide receiver Ryan Hoag, who subsequently joined the Giants.
Source: Author GoodVibe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us