FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 2007 NFL Draft
Quiz about The 2007 NFL Draft

Take this The 2007 NFL Draft Quiz! Easy Trivia | NFL Drafts and Trades


The NFL 2007 draft was interesting to say the least. Let's see if you were paying attention! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Nightmare
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
258,731
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2829
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. With Brady Quinn almost predicting that he would be the number one overall pick, who did the Oakland Raiders pick first overall? Hint


Question 2 of 10
2. With the second pick of the 2007 draft, the Detroit Lions took which player from Georgia Tech? Hint


Question 3 of 10
3. An offensive tackle in the name of Joe Thomas was picked third in the 2007 draft. Which team picked him? Hint


Question 4 of 10
4. Surprising the world with the fourth pick of the draft, the Tampa Bay Buccaneers who weren't impressed with Cadillac Williams' running in 2006, picked which player position first in 2007? Hint


Question 5 of 10
5. The head office of the Arizona Cardinals promised quarterback Matt Lienart some pass protection for the 2007 season. Their word was proven when they drafted which offensive lineman fifth overall? Hint


Question 6 of 10
6. Who did the Washington Redskins pick with the sixth overall selection of the NFL draft? Hint


Question 7 of 10
7. The 2007 NFL draft took six picks before they saw the first running back selected. Which running back was this? Hint


Question 8 of 10
8. The Atlanta Falcons, satisfied with Warrick Dunn's 1140 rushing yards in 2006, and the legs and arm of quarterback Michael Vick, went to the defense in the 2007 draft. Who did the Falcons pick with the eight overall selection? Hint


Question 9 of 10
9. When this player still was not selected by the eight overall pick, it took three of the allotted 15 minutes for the Miami Dolphins to make their pick. They shocked all NFL fans with which pick? Hint


Question 10 of 10
10. To round out the first ten picks in the 2007 NFL draft, it was the Houston Texans' turn. Who gave a sigh of relief when his name was called? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. With Brady Quinn almost predicting that he would be the number one overall pick, who did the Oakland Raiders pick first overall?

Answer: JaMarcus Russell

Although Quinn won the Maxwell Award (Player of the Year), the Raiders took Russell, a quarterback from LSU.
2. With the second pick of the 2007 draft, the Detroit Lions took which player from Georgia Tech?

Answer: Calvin Johnson

The Lions went with the receiving hands of Johnson, to help Jon Kitna and the Lions' 3-13 2006 record.
3. An offensive tackle in the name of Joe Thomas was picked third in the 2007 draft. Which team picked him?

Answer: Cleveland Browns

This was a shocker to NFL fans, as they were positive that the Browns would take Brady Quinn. In 2006, the Browns' quarterbacks totaled a TD/INT ratio of 15-25 combined. The team sought and was in dire need of pass protection, which was the reason for their selection. Thomas played college at Wisconsin.
4. Surprising the world with the fourth pick of the draft, the Tampa Bay Buccaneers who weren't impressed with Cadillac Williams' running in 2006, picked which player position first in 2007?

Answer: Defensive end

Tampa Bay picked Gaines Adams, a defensive end from Clemson.
5. The head office of the Arizona Cardinals promised quarterback Matt Lienart some pass protection for the 2007 season. Their word was proven when they drafted which offensive lineman fifth overall?

Answer: Levi Brown

Brown earned his reputation and quarterback protection at Penn State.
6. Who did the Washington Redskins pick with the sixth overall selection of the NFL draft?

Answer: LaRon Landry

Landry was a safety out of LSU. Coach Joe Gibbs was instrumental and pushed this pick to help the Redskins' dismal defense of 2006.
7. The 2007 NFL draft took six picks before they saw the first running back selected. Which running back was this?

Answer: Adrian Peterson

Adrian Peterson was the Oklahoma running back. By all odds, it was predicted that Peterson would go in the top three, but had to wait until the Minnesota Vikings picked him at number seven.
8. The Atlanta Falcons, satisfied with Warrick Dunn's 1140 rushing yards in 2006, and the legs and arm of quarterback Michael Vick, went to the defense in the 2007 draft. Who did the Falcons pick with the eight overall selection?

Answer: Jamaal Anderson

The defensive end from Arkansas was selected to the first team All-SEC in 2006. Anderson was actually a receiver in high school.
9. When this player still was not selected by the eight overall pick, it took three of the allotted 15 minutes for the Miami Dolphins to make their pick. They shocked all NFL fans with which pick?

Answer: Ted Ginn Jr.

The Dolphins must have salivated heavily when nobody had touched Quinn, but at the time of the draft, the Dolphins were still in talks with quarterback Trent Green of the Kansas City Chiefs, thus passing up on Quinn, the quarterback from Notre Dame. Ginn Jr was a wide receiver from Ohio State. He was also a kick and punt returner.
10. To round out the first ten picks in the 2007 NFL draft, it was the Houston Texans' turn. Who gave a sigh of relief when his name was called?

Answer: Amobi Okoye

Brady Quinn, the quarterback from Notre Dame, watched in shock when the Texans took the defensive end from Louisville.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NFL Draft 2004 Tough
2. Offseason Moves 2004: #1 Easier
3. The 2007 NFL Draft Average
4. First Round NFL Draft 2003 Average
5. NFL Draft 2003 Tough
6. 2003 NFL Draft Average
7. NFL Draft 2008 Average
8. NFL Rookies 2003 Easier
9. NFL Draft 2005 Average
10. 2005 Offseason Moves: Pt. 1 Easier
11. 2006 NFL Draft Average
12. 2003 NFL Free Agent Signings Average

5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us